• Anonym (Fatti­gt värre)
    Äldre 3 May 08:24
    40851 visningar
    204 svar
    204
    40851

    Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

    Jag och min man har det sedan en tid tillbaks dåligt ekonomiskt sett. Jag förlorade jobbet pga nedskärningar och a-kassan än mycket lägre än min fd. lön. 
    Detta har gjort att vi måste köpa eldorado, extra och andra mindre bra och tattiga produkter, någonting jag skämt oerhört mycket över.
    Jag har därför förpackningar till dyrare och bra produkter hemma (flytande tvål, kryddor osv) och köper vid behov sådana produkter nya för att få en ny fräsch förpackning, och häller det billiga i dessa.
    Jag åker till grannkommunen, 2 mil bort, och handlar på Willys för att ingen ska råka se vad för skit jag köper och börja fråga frågor
     Det känns jobbigt att känna så här. Att skämmas så över att jag köper av dessa produkter. 
    Känner mig så ledsen.  

  • Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem
  • Anonym (grati­s)
    Äldre 3 May 20:34

    Jag köper alla mina kläder på halva halva reapriset eller second-hand och är relativt välklädd, köper lågprisalternativ när det gäller mat om innehållet och smaken är ok, aldrig halvfabrikat bara råvaror.
    Tror att de som har råd att välja är de som inte skäms för att de är ekonomiska, de som inte har något val utan måste  köpa det billigaste tror nog många gånger att märkesvaror är betydligt bättre och de missar något i livet.

    Jag är hellre tillräckligt mätt på lågprismat än lite hungrig på dyr mat, hellre fler fräscha klädesplagg än få dyra (kan iof tycka att det skulle vara kul att handla kläder utan att titta på den väldigt röda prislappen först ibland). 

  • sextio­talist
    Äldre 3 May 20:40
    Little Ms Chatterbox skrev 2013-05-03 19:48:34 följande:
    Nu tänker jag vara värre och skryta lite
    Jag torkade mig idag efter duschen med en handduk som jag fick 1977, på hösten, mamma hade fått barnbidraget då. BB kom bara kvartalsvis på den tiden. Handduken börjar bli lite sliten där jag brukar snurra runt håret, varför just håret skulle slita mer på handduken än andra saker men, men...
    Gamla handdukar funkar bäst  
    Dessutom är symaskin bra att använda ibland. Jag har några handdukar som blivit något mindre då kanterna slitits ut, men det har man justerat med hjälp av en symaskin
  • Anonym (ekono­misk 2)
    Äldre 3 May 20:54

    Vi handlar också på Willys fast att vi tjänar bra. Jag tycker det är det är dumt att köpa dyrt när man kan få samma produkter mycket billigare. Däremot kan vi unna oss andra saker som vi köper dyrt som t.ex. möbler, kläder och boende. 

  • Anonym (grati­s)
    Äldre 3 May 20:55

    De kökshanddukar jag använder är från början på 1900-talet ärva efter mina morföräldrar, en hel del är i hellinne sådana som säljs på nätet för mellan 75-100 kr styck, uppenbarligen är de outslitliga.
    Varför ska man betala mer än vad varan är värd, blir man renare av den dyra handtvålen, blir man mättare av det dyra riset, håller den dyra märkesjackan kylan borta bättre än en billigare? 

  • livsfi­losofi
    Äldre 3 May 21:00

    men gud Ts! Vem tror du bryr sig????


    Har man inte koll på hur mycket pengar man gör av med ,kan man heller inte veta hur mycket som är tillräckligt.
  • Äldre 3 May 21:09

    Hur kan du må dåligt över det? Jag brukar när jag ids handla tvättmedel, tvålar, rengöringsmedel, tandkräm osv på ÖB. Varför skämmas för det?

  • Äldre 3 May 21:09

    Jag tvivlar på att folk kommer att tror att du har det dåligt ekonomisk bara för att du köper lågprismärken. Många, även de som har bättre ställt väljer att köpa det.

  • Äldre 3 May 21:10

    Ica basic, eldorado etc är oftast sämre kvalitet. Läste tex en undersökning av vanlig krosstomat. Lågprismärkena innehåller mer vatten och smakar mindre. Majskorn på burk är inte alls gott om man köper billighetsmärkena. Inte för att jag begriper varför, majs är väl majs liksom, men så är det. Handtvålen däremot märker jag ingen skillnad på, så den kan jag ta vilken sort som helst.

    Men har man ont om pengar så har man. Jag har aldrig skämts för att jag hade ont om pengar (men är glad åt att kunna köpa de bättre märkena och slippa klippa kuponger numera). Sträck på dig TS. Ingen tänker väl på vad andra har i sin kundkorg ändå.


    42.
  • Äldre 3 May 21:14

    Dock så tycker jag det är synd att folk många gånger enbart letar efter så billigt som möjligt, tyvärr så får ofta natur och djurhållning betala för det billiga priset. Har man möjlighet så hoppas jag att man köper ekologiskt.

  • Anonym (ojojo­j)
    Äldre 3 May 21:16

    Men varför ska du skämmas över det? Det förstår jag inte, det bästa är inte alltid dyrast om man säger så. Det finns väl inget att skämmas över att köpa billiga produkter, sen om de e bättre/sämre är ju en helt annan sak. Gå efter det som är bäst istället och sluta tänk att det är nåt skamligt. Helt patetiskt...

Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem