• Kriste­nTjej8­4
    Äldre 8 May 22:58
    156664 visningar
    2201 svar
    2201
    156664

    Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?

    Eftersom det finns en tråd som handlar om ateisters sätt att se på oss kristna,
    så tänkte jag starta en ny.
    Ni andra kristna, vad har ni fått för uppfattning av icke troende/ateister?
     

  • Svar på tråden Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?
  • Äldre 9 May 23:08
    #21
    fluu skrev 2013-05-09 23:06:13 följande:
    Ermm... Jag tycker ingenting om jag enbart har deras ateism att gå på. Tron eller icketron eller vad man ska kalla det är bara en del av någons personlighet.

    Jag tror på ömsesidig respekt,men inte  på att alla ska tycka lika.
    Word på det fluu! =) 
  • Äldre 9 May 23:10
    #22
    Anastasia skrev 2013-05-09 23:04:21 följande:
    Man får förtrösta på Herren och minnas att han är trofast och rättvis.  
    det beror på hur du definierar "rättvisa".
    Personligen tycker jag inte alls att den kristna gudens system är det minsta rättvist, tvärtom!

    Han straffar alla som inte tror på honom med evig tortyr/uteslutning ur himmelriket och erbjuder våldtäktsmän och sadister möjligheten att slippa straff genom att tro på jesus istället för att ge dom vad dom verkligen förtjänar.

    Rättvisa skulle vara att döma människor från deras handlingar istället för utifrån deras förmåga att tro på saker som saknar bevis

     
  • JTA
    Äldre 9 May 23:25
    #23
    Anastasia skrev 2013-05-09 18:25:20 följande:
    Jag håller med dig.  Det måste verkligen vara fruktansvärt för en ateist att behöva begrava sina nära och kära med tron att aldrig mer få träffa dem igen.  Men däremot så kan ju en ateist fortfarande tro på en andlighet som ett liv efter döden,  Även om de inte tror på Gud.
    Lilia skrev 2013-05-09 14:37:34 följande:
    Jag är religiös, men inte kristen. Det finns fler relgioner. ;) Jag tycker inget speciellt om ateister, men ibland kan jag ha svårt att förstå dem och tycka synd om dem. De missar så mycket och vissa saker t.ex dödsfall måste vara svårare som ateist.
    Jag vet inte vilken tro ni har, men om den innebär att val man gjort i detta livet har betydelse för var man hamnar i efterlivet är det ju rätt osäkert även för er om ni någonsin får återse era anhöriga och vänner. Ni kan ju hamna på en plats där de inte är. Även om ni inte tror på någon sorts straff.

    Men om ni tror på ett straff undrar jag även hur ni då lyckas svälja att vissa av era avlidna nära och kära nu torteras i evighet av den gud som ni betraktar som er högsta moraliska auktoritet. Känns inte det svårt?
  • JTA
    Äldre 9 May 23:32
    #24
    Emma82Johansson skrev 2013-05-09 20:02:14 följande:
    Jag är kristen, dock inte religiös, och uppvuxen väldigt slappt (är döpt, tagit konfirmation och så vidare. Men inte gått i kyrkan varje söndag etc.) med icke starkt troende föräldrar. Min sambo dock, är uppvuxen med starkt troende mamma som sökte tröst hos Gud när hennes make, min sambos pappa, dog när min sambo var tre år. Så hon vill gärna, så ofta som möjligt, gå i kyrkan på söndagar. Och helst vill hon att jag följer med, och oftast gör jag det för hennes skull. Dock sitter jag helst längst bak, längst in efter väggen med låg musik i ena örat. Hon, hennes syster och mamma accepterar min tro och jag accepterar deras tro. Jag kan dock tycka att det är mysigt att gå i kyrkan runt advent och jul, men jag skulle inte palla att besöka kyrkan varje söndagsförmiddag. Alla som säger sig kallas atister borde tänka ett steg längre, och absolut aldrig kritisera att någon annan har en annan tro än den man själv tror på.
    Faktum är att väldigt många gräl mellan teister och ateister börjar med sådana här påståenden. Kruxet är att ateister inte har någon tro. Ingen har som hobby att inte samla på frimärken. Det finns inte min sanning och din sanning, sanningen är det som är sant. 
  • Äldre 9 May 23:49
    #25

    Selfish gene och JTA -  Man får helt enkelt hoppas att ens nära och kära som har dött tog emot tron på Kristus innan sin död.  Jag brukar även be för dem som har dött och som jag är osäker på om de hade en tro. 

     Selfish gene - jag tänker främst på den rättvisa som Gud har som egenskap.  

  • JTA
    Äldre 10 May 00:23
    #26
    Embla skrev 2013-05-09 20:29:23 följande:
    Då skulle jag behöva skriva en hel avhandling och eftersom det snart är tentaperiod så avstår jag.
    Nej det tror jag inte du skulle behöva. Du kan ju försöka med några rader iaf.
  • JTA
    Äldre 10 May 00:28
    #27
    Anastasia skrev 2013-05-09 23:49:37 följande:
    Selfish gene och JTA -  Man får helt enkelt hoppas att ens nära och kära som har dött tog emot tron på Kristus innan sin död.  Jag brukar även be för dem som har dött och som jag är osäker på om de hade en tro.  
    Så med andra ord har du ingen särskild anledning att känna förtröstan för dina nära avlidna.

  • Äldre 10 May 00:29
    #28

    Tycker mest synd om dem för att de använde/r sin Fria Vilja till att välja bort Honom .


    Selfish Geene skrev 2013-05-09 20:26:35 följande:
    hur känns det för en kristen att begrava någon som inte tror på Jesus?

    Enligt bibeln kommer alla icke-kristna till helvetet, det kan inte kännas särskilt kul att begrava en vän eller anhörig i tron att de kommer bli torterade på order av guden ni tillber!? 
    Det var Hemskt . Gjorde allt jag kunde för att få min "mamma" att förstå Hans storhet -  trots det valde hon själv bort..
    ..Jag bevattnar blåsippan och ger den till alla/Eeeeeeeej , Asie, Afrique/Eeeeeeeej, Europe, Amérique/Eeeeeeeej, alla ska me/..
  • Äldre 10 May 00:33
    #29
    Lilia skrev 2013-05-09 14:37:34 följande:
    Jag är religiös, men inte kristen. Det finns fler relgioner. ;) Jag tycker inget speciellt om ateister, men ibland kan jag ha svårt att förstå dem och tycka synd om dem. De missar så mycket och vissa saker t.ex dödsfall måste vara svårare som ateist.

    Nej varfør skulle dødsfall vara værre før att man ær ateist?
  • Lilia
    Äldre 10 May 00:37
    #30
    Anastasia skrev 2013-05-09 18:25:20 följande:
    Jag håller med dig.  Det måste verkligen vara fruktansvärt för en ateist att behöva begrava sina nära och kära med tron att aldrig mer få träffa dem igen.  Men däremot så kan ju en ateist fortfarande tro på en andlighet som ett liv efter döden,  Även om de inte tror på Gud. Vilken religion tror du på?  *Om jag får fråga?* =) 



    Ja, men jag tänker att det måste vara ännu värre att tro att de inte finns mer. För även om man inte tror att man får träffa dem igen så kan man bli tröstad av att de i alla fall finns kvar.

    Jag anser inte att man är ateist om man tror på ett liv efter döden, ateism för mig är avsaknaden av tro. Man kan däremot vara troende/religös utan att ha en etablerad tro.

    Jag tror på en liten naturrelgion. I korta drag kan man säga att jag tror på själen, återfödelse, naturandar, skyddsandar (ni kristna kallar dem änglar, det är samma sak) spöken och lite annat. :)
Svar på tråden Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?