Inlägg från: Anonym (Josh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Josh)

    Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?

    Hänger en del på nätdejtingsidor och har funderat på det där. Varför har majoriteten av tjejer så lite egna intressen? Runt 90% av alla tjejer har endast en eller flera av dessa intressen: Mat/Vin/Resor/Shopping/Träning. Det är ju inga direkta intressen. Det är ju mer allmängiltiga saker som man mer eller mindre måste göra, men som man ändå tycker är kul, i likhet med sova, bajsa, duscha, klippa sig,.. Inga direkt egna intressen alltså. Plus att dom alla är i princip konsumtionsbaserade, alltså du konsumerar i ditt intresse, du producerar ingenting. Jag tycker det lätt ger sken av en ytlig och odriven person..

    Vore intressant att höra från en tjej med bara sådana intressen. 

  • Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?
  • Anonym (Josh)
    sötare skrev 2013-05-13 22:09:13 följande:
    Nu har jag helt andra intressen men de kanske inte ser det på det viset som du gör det. Du får fråga tjejerna på dejtingsidorna hur vad de menar med sina itressen om det ingår att åka på vinprovningar och att samla på viner av olika årgångar och liknande. Frågar man inte så får man inget veta. Visst se så kanske de skriver just dessa saker för att de igentligen inte vet hur de ska skriva sina profiler.
    Jag har också tänkt på det, men när det dykt upp fler och fler så har jag blivit lite fördomsfull. Kanske är det så att vinprovning osv är stort bland yngre tjejer, men jag misstänker att det mest är äldre tanter som sysslar med sånt. Sen önskar jag att det vore så enkelt som att fråga. Det är mindre än hälften som svarar på mina mail och med dom som gör så vill jag inte ifrågasätta deras intressen så tidigt i en kontakt.
  • Anonym (Josh)
    Skitoxå skrev 2013-05-13 22:14:08 följande:
    Har tänkt på det också... Inte på dejtingsidor men i verkligheten, de flesta tjejkompisar jag har saknar "riktiga" intressen. Som du säger är ju shopping och träning mest bara en naturlig del av livet. Många av de män jag känner har dock intressen så som jakt, travsport, golf, slöjd m.m. Självklart finns undantag (som min bästis, hon jagar och rider) men överlag har jag uppfattat det som att killar har son "grej" som tjejer ofta saknar.
    Lustigt, min bästis, som också är tjej, har också egna intressen :)
  • Anonym (Josh)
    Anonym (...) skrev 2013-05-13 22:18:33 följande:
    Jag håller inte riktigt med om att träning inte skulle kunna vara ett intresse. Det beror ju helt på hur man tränar. En kompis till mig älskar att träna och det är hennes främsta intresse. Hon löptränar 2 timmar/dag och bygger hela sin livsstil kring detta.
    Absolut, men jag inbillar mig att man då är lite mer specifik med det man tränar.
  • Anonym (Josh)
    Minna76 skrev 2013-05-13 22:15:56 följande:
    Vad har du själv för intressen?
    Öm tå? Vore kul att höra vad du har att säga om det. Är det ytligt och oengagerat?
  • Anonym (Josh)
    Anonym (M) skrev 2013-05-13 22:22:16 följande:
    Varken jag eller iaf de flesta av mina vänner har egna "intressen" som du kallar det. Varför det är så det jag inte. Men under hela min barn och ungdomstid så gick all min tid åt till att träffa vänner och familj, träna och gå i skolan och när jag blev äldre så byttes skolan ut mot jobb. 
    Jag älskar att läsa och plöjer många böcker så det är absolut ett intresse. Men inget handfast som killar som typ mekar med bilar eller jagar etc.

    Men så länge man är nöjd med sitt liv som det är så och vad man gör av det så vad spelar det då för roll vad för intressen man har? Är det verklige värdsligt?  
    Jag håller med, det viktigaste är att man är nöjd med sitt liv. Och det kan ju vara en värdslig sak. Men jag tycker, som sagt, att det verkar ytligt och oambitiöst, och blir då nyfiken på hur det kan komma sig. Vilket du precis svarat på :) Då blir man ju nyfiken - är du intresserad av någonting med mer substans, som politik, filosofi, historia, psykologi, miljöfrågor eller nånting sånt?
  • Anonym (Josh)
    Anonym (robotar) skrev 2013-05-13 22:23:51 följande:
    Många tjejer blir som sina pojkvänner. Sett hur flera tjejer bara blir exakt som sina pojkvänner och aldrig tvärtom. Det som är pojkvännens intressen blir hennes intressen.
    Ett exempel.. Hade en bästa vän som blev ihop med en kristen muslimhatare. Helt plötsligt började hon snacka skit om muslimer o hata invandring (trots att hon sj e invandrare) o var tydlig med att hon vr kristen osv. Sen gjorde de slut o hon blev efter ett tag ihop med en muslim? Och nu studerar hon islam och vill kanske bli muslim (hon har dock sagt att hon bara ska bli det om hon verkligen känner att det e rätt).

    Alltså man vet aldrig med vissa tjejer om dem verkligen e intresserade av en sak eller inte.
    Det är precis det där jag är rädd för (ok, kanske inte exakt men du förstår vad jag menar). Det är nog därför jag ville höra mig för här också. Tjejen jag träffar vill jag ska kunna stå på egna ben och vara en egen person.
  • Anonym (Josh)
    sötare skrev 2013-05-13 22:24:03 följande:
    det är väl bara att skriva hej jag ser att du gillar vin , vilket vin tycker du är godast vitt eller rött vilket är ditt favoritmärke kan du kaske rekomendera ett gott vin till mig?  (obs nu var vinet bara ett exempel ) 
    Hahah det var faktiskt ingen dum idé. Jag ska testa det, och hoppas jag blir motbevisad. Gulligt. Du gör skäl för ditt namn
  • Anonym (Josh)
    lykantrophona skrev 2013-05-13 22:32:52 följande:
    Jag vet inte om det är specifikt för tjejer. Om du är en straight man så har du väl helt enkelt läst fler tjejprofiler än killprofiler, och därmed träffat på många trista tjejer...

    Jag har träffat på personer av båda könen som varken har något särskilt intresse, eller är engagerade i något särskilt. En diskussion med en kille på msn gick såhär:
    Jag: "Så, vad tycker du om?"
    "Tjejer, festa ... köra moppe :P"
    Jag: "Var det något särskilt du ville prata om?"
    "Näe... görs?"

    Trist!

    Träffat på en hel del beiga och intetsägande tjejer också förstås. Vars liv går ut på jobb, tv och ibland köpa något från HM. Folk utan åsikter, utan talanger.

    Själv har jag för många intressen och grejer att göra, så jag måste prioritera med min tid. Jag har sjungit sen barnsben, dansat sen jag var 14, jag tycker om politik och miljöfrågor, jag spelar rollspel och tv-spel, jag har suttit i diverse föreningstyrelser. Andra smågrejer jag sysslar med är ansiktsmålning, samlarkortspel, språk och trädgårdsarbete.
    Det vore verkligen dystert om alla dom här tjejerna vore trista... och jag tror nog inte att det behöver vara så heller, men men. Köra moppe förresten, då pratar vi 15-åringar antar jag. Det är ändå förståbart, jag pratar om tjejer i 25-30-årsåldern.
    Det där är förresten något som jag väldigt ofta råkar ut för. Jag frågar, hon svarar, jag frågar, hon svarar, jag avbryter..
  • Anonym (Josh)
    Anonym (Vad?) skrev 2013-05-13 22:33:49 följande:
    De intressena du nämner i din ts är ju inte smala direkt. Matlagning som shopping kan ju inkludera att man uppskattar att resa för att kombinera intressen. Dessutom är ju mode en hel vetenskap, från tyg, tillverkning till dess historik och utbredning. Du ska nog inte tolka allting så bildligt.
    Du skojar? Så om någon hade skrivit sova som intresse, så hade du trott att den läste om de senaste rönen inom REM och sömnapné?
  • Anonym (Josh)
    Orcha skrev 2013-05-13 22:38:44 följande:
    Tjejer är astråkiga. Vi väntar mest på att en man ska roa oss...*filar naglarna eller nåt*
    Låter trist. Ni borde skaffa.. hmm.. egna intressen.
  • Anonym (Josh)
    Insatt skrev 2013-05-13 22:43:25 följande:
    Ja men eller hur! Ett av mina stora intressen är att umgås med folk, sitta och prata i timmar om allt mellan himmel och jord. Vi kan kalla det produktion av ett rikare liv.
    Skulle jag bli singel nu och skriva ut mina intressen på en dejtingsite skulle nog killar tro att jag var någon form av hippie/skogsmulle... men iofs inte mig emot. Då hade jag kanske träffat någon som kan dela mitt intresse av organisk odling av mat till smarriga middagar på tumanhand. 
    Och det är precis det jag menar! Jag gillar också att bara umgås, sitter gärna och pratar om allt möjligt med mina kompisar. Det är väldigt berikande. Det är bara det att jag vill se lite djup och lite engagemang. Om du hade beskrivit dina intressen, hade du då också kört på mat, vin... eller tagit med lite mer om det du skrev ovan?
  • Anonym (Josh)
    Anonym (som du?) skrev 2013-05-13 22:47:26 följande:
    eller så har de endast fyllt i de för att de inte ör så superengagerade. eller så kanske deras intresse är att sitta & spekulera i andra individers intressen på dessa sidor..... min upplevelse stämmer knte alls med din, fast då har jag i min umgängeskrets många bpde kvinnor & nän ned mycket egna intressen (mest sporter).
    Är dom singlar? Söker dom kontakt via nätet?
  • Anonym (Josh)
    lykantrophona skrev 2013-05-13 22:57:48 följande:
    Jag vet inte om just målet är att det är "produktivt", men aktivt på något sätt. Titta på tv är passivt. Att skriva fan fiction om figurerna på tv är aktivt. Att titta på fotboll är passivt, att spela fotboll är aktivt. Att dricka vin är passivt, att hålla sig med en vinsamling och kanske göra eget vin är aktivt.

    Överhuvudtaget är jag trött på folk som inte bryr sig om något. Som aldrig blivit upprörda över en orättvisa (eller, möjligtvis bara delat en länk på facebook och sen glömt det), som aldrig läst något svårare än en deckare, som tycker att vetenskap är tråkigt, som inte vet något om andra kulturer, som är rädda för att göra bort sig eller att sticka ut.
    Tack. För båda kommentarerna.
  • Anonym (Josh)
    Insatt skrev 2013-05-13 23:03:56 följande:
    Jag tänker också på ditt konsekventa nedvärderande av kvinnors intresse Josh, att du gärna förutsätter att de bara blajar med det som de håller på med. Kan det möjligtvis vara så att du ser ner på kvinnor som grupp och utgår ifrån att allt vi tar oss för och tycker om bara är skit och skräp utan något som helst värden i någon vettig MANniskas ögon?
    För det första, jag har förutfattade meningar om både män och kvinnor. Oavsett om de stämmer eller inte, så är min åsikt att det mesta beror på genusroller.
    För det andra, så säger jag som hon med räven-bilden ovan, ytliga och oengagerade människor är tråkiga.
    För det tredje, det är 25-30-åriga singeltjejer på nätdejtingsidor som jag nu ifrågasätter mina förutfattade meningar om.
  • Anonym (Josh)
    Anonym (hmm) skrev 2013-05-13 23:17:42 följande:
    Jag ska vara ärlig jag har tråkiga intressen nu mera som 26 åring. 
    Vara med min son, vara ute i naturen, fotografera allmänt eventuellt naturfoto, vänner och familj.
    Djur är ett intresse men bara typ så att jag är jourhem och hjälper sjuka djur samt donerar pengar.
    Jag älskar att resa och det gör jag ofta inom sverige men senast 2 månader i Thailand med sonen. Innan dess Spanien osv. Att resa tycker inte jag är ett konsumtionsbaserat intresse som man bara gör, resa är ju allt från planeringen, utförandet till alla människor man träffar och minnen man skapar. 
    När jag reser så hjälper jag gärna lokalbefolkningen eller vinner något spirituellt genom exempelvis besöka olika religioners kyrkor/tempel och lära mitt barn om dessa religionerna. Jag tycker jag är produktiv. 
    Att hitta någon som kan vara tråkig men ändå ha kul och vara spontan är svår kan jag säga  
    Det där låter inte tråkigt alls skulle jag säga. Jag är inte ute efter att det skulle behövas nånting jättehäftigt. Eller ens häftigt för den delen. Men mvrst låter som man bara tar sig fram genom livet på lite enkla kickar då och då. Man skulle lika gärna kunna skjuta heroin hela dagarna om det inte vore för dom trista bieffekterna och det höga priset..
  • Anonym (Josh)
    nozpa skrev 2013-05-13 23:22:40 följande:
    Men att ha shopping som intresse är väl inte direkt att springa på ica o handla snabbmakaroner kanske. Jag tänker mer att åka på shoppingresa med väninnor o dyl. Brukar ju innehålla restaurangbesök, någon utställning, teater osv 

    Och träningen kan väl vara ett eget intresse? Alla tränar inte bara för att man "måste". Vissa går verkligen in för det och tränar för Marathon osv. Så visst är det väl egna intressen?

       
    Då förstår inte jag varför man inte skriver ut det. Jag vet flera killkompisar som sagt samma sak, dom tänker att det kanske är så att det förväntas av tjejer att vara passiva? Vore väldigt tråkigt om det vore så..
  • Anonym (Josh)
    Orcha skrev 2013-05-13 23:29:04 följande:

    Andra intressen än män?
    Förvånad

    Sku,,,sku..skulle de inte bli alldeles tokiga av ensamhet och tomma matlådor då???
    Hahhaa .... ja herregud vilken knäpp värld vi lever i. Men det är väl så. Kvinnor lagar matlådor. Det är biologi, serru.
Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?