• Anonym (M)
    Äldre 13 May 22:22
    51433 visningar
    443 svar
    443
    51433

    Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?

    Varken jag eller iaf de flesta av mina vänner har egna "intressen" som du kallar det. Varför det är så det jag inte. Men under hela min barn och ungdomstid så gick all min tid åt till att träffa vänner och familj, träna och gå i skolan och när jag blev äldre så byttes skolan ut mot jobb. 
    Jag älskar att läsa och plöjer många böcker så det är absolut ett intresse. Men inget handfast som killar som typ mekar med bilar eller jagar etc.

    Men så länge man är nöjd med sitt liv som det är så och vad man gör av det så vad spelar det då för roll vad för intressen man har? Är det verklige värdsligt?  

  • Anonym (M)
    Äldre 14 May 08:26
    Anonym (Josh) skrev 2013-05-13 22:45:54 följande:
    Jag håller med, det viktigaste är att man är nöjd med sitt liv. Och det kan ju vara en värdslig sak. Men jag tycker, som sagt, att det verkar ytligt och oambitiöst, och blir då nyfiken på hur det kan komma sig. Vilket du precis svarat på :) Då blir man ju nyfiken - är du intresserad av någonting med mer substans, som politik, filosofi, historia, psykologi, miljöfrågor eller nånting sånt?
    Om du nu menar vad jag läser så är det mest skönlitteratur, gärna biografier. Men psykologi är otroligt intressant och det är ett ämne jag ofta diskuterar med mina vänner. 
    Det är intressant det här med vad som är ett "giltigt" intresse. Mina vänner som är i en relation har svårt att motivera sina intressen att umgås med vänner som giltiga då deras makar exempelvis tränar hockey eller vad det nu kan vara. Killarnas intressen blir viktigast och tjejerna får stå tillbaka då deras intressen kan utövas när som helst och inte är tidsbundna och därmed inte lika viktiga. 

    När jag har varit på dejtingsidor och killar frågar om mina intressen kan jag ibland känna mig lite ytlig som du kallar det eftersom jag inte har några direkta. Men i många år var mitt jobb mitt intresse som jag la ner mycket tid och engagemang i. Jag älskar att läsa, att träffa mina vänner och diskutera hur människor fungerar och hur världen är uppbyggd och även vardagliga saker såklart. Jag älskar att resa och träffa nya människor både själv och med min son. Jag tycker det är viktigt att visa honom världen och att alla inte har det så bra som  vi har.

    Intressen kan vara så mycket och jag tycker det blir fel att man måste ha ett specifikt som man lägger tid på för att man ska ses som en intressant person.  
Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?