• Anonym (Josh)
    Äldre 13 May 22:02
    51374 visningar
    443 svar
    -1 +2
    443
    51374

    Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?

    Hänger en del på nätdejtingsidor och har funderat på det där. Varför har majoriteten av tjejer så lite egna intressen? Runt 90% av alla tjejer har endast en eller flera av dessa intressen: Mat/Vin/Resor/Shopping/Träning. Det är ju inga direkta intressen. Det är ju mer allmängiltiga saker som man mer eller mindre måste göra, men som man ändå tycker är kul, i likhet med sova, bajsa, duscha, klippa sig,.. Inga direkt egna intressen alltså. Plus att dom alla är i princip konsumtionsbaserade, alltså du konsumerar i ditt intresse, du producerar ingenting. Jag tycker det lätt ger sken av en ytlig och odriven person..

    Vore intressant att höra från en tjej med bara sådana intressen. 

  • Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?
  • Anonym (M)
    Äldre 14 May 08:26
    Anonym (Josh) skrev 2013-05-13 22:45:54 följande:
    Jag håller med, det viktigaste är att man är nöjd med sitt liv. Och det kan ju vara en värdslig sak. Men jag tycker, som sagt, att det verkar ytligt och oambitiöst, och blir då nyfiken på hur det kan komma sig. Vilket du precis svarat på :) Då blir man ju nyfiken - är du intresserad av någonting med mer substans, som politik, filosofi, historia, psykologi, miljöfrågor eller nånting sånt?
    Om du nu menar vad jag läser så är det mest skönlitteratur, gärna biografier. Men psykologi är otroligt intressant och det är ett ämne jag ofta diskuterar med mina vänner. 
    Det är intressant det här med vad som är ett "giltigt" intresse. Mina vänner som är i en relation har svårt att motivera sina intressen att umgås med vänner som giltiga då deras makar exempelvis tränar hockey eller vad det nu kan vara. Killarnas intressen blir viktigast och tjejerna får stå tillbaka då deras intressen kan utövas när som helst och inte är tidsbundna och därmed inte lika viktiga. 

    När jag har varit på dejtingsidor och killar frågar om mina intressen kan jag ibland känna mig lite ytlig som du kallar det eftersom jag inte har några direkta. Men i många år var mitt jobb mitt intresse som jag la ner mycket tid och engagemang i. Jag älskar att läsa, att träffa mina vänner och diskutera hur människor fungerar och hur världen är uppbyggd och även vardagliga saker såklart. Jag älskar att resa och träffa nya människor både själv och med min son. Jag tycker det är viktigt att visa honom världen och att alla inte har det så bra som  vi har.

    Intressen kan vara så mycket och jag tycker det blir fel att man måste ha ett specifikt som man lägger tid på för att man ska ses som en intressant person.  
  • Äldre 14 May 08:27

    Tror du bara har haft otur TS!

    I min bekantskapskrets ser det ut så här:
    Jag (Tjej 30):
    Mitt största intresse är TV-spel (spelar många timmar/v, läser och för diskussioner om vad som är på gång framöver etc), men även böcker (vilket alltså betyder att jag i snitt läser minst 1 bok per vecka och deltar i bokcirklar etc), bakning (går kurser och utvecklar mina skills), samt resor (gör minst 3 utlandsresor per år - och då innebär det att man väljer ett resmål efter intresse och gör saker där - inte åker på en sista minuten till Mallis).
    Min bästis (Tjej 29):
    Största intresse: Inredning (åker land och rike runt på loppisar och auktioner, kan åka hur långt som helst till en viss butik som har en viss pryl hon vill köpa etc), men hon är även mycket intresserad av: Hockey (går på typ alla matcher med sitt lag), och musik (går på många konserter och har gärna lång musikdiskussioner med likasinnade)
    Min andra bästis (Tjej 30):
    Största intresse: Dans (går kurser och går ut och dansar på ändamålsenliga ställen ca 1 gång per vecka utöver det), är även intresserad av handarbete (syr/syr om klänningar, virkar dukar/filtar, stickar barnkläder till vänner etc), och böcker (på samma sätt som undertecknat).

    Och nu har jag bara valt tre intressen på varje person.. 

    Många har svarat att barn och familj är anledningen till att man inte har intresse som tjej, men jag får intrycket av att tjejerna du menar inte redan har familj utan är singlar och yngre..? Stämmer det..? 

    Sen kan det kanske också vara så att de inte vill vara för tydliga från början för att inte hamna in något speciellt fack (förutfattade meningar känns rätt vanligt på dejtingsajter) utan få träffa personen och göra ett intryck där istället..? Men vad vet jag..? :)

  • Äldre 14 May 08:27

    Tror att det kan handla om (delvis iaf) att kvinnor i större grad lägger kraft på förhållandet till både killen och vänner. Män åker sällan hem till någon enkom för att sitta och snacka skit i flera timmar, gör de det så är det en öl och/eller något sportevenemang på tv inblandat  

    Ofta ofta får kvinnan dessutom MER hembestyr att sköta när hon blir ihop med någon medan killen får mindre..   

  • k girl
    Äldre 14 May 08:30

    Jag tror att män per automatik tolkas som smalare eller mer intensiva i sina intressen än vad kvinnor generellt gör. Till exempel att en man som säger sig vara intresserad av musik till exempel tolkas som en skivsamlare medan kvinnan tolkas som att hon lyssnar på P3 och köper en skiva med skvalmusik då och då. Jag stötte på den uppfattningen ofta när jag var engagerad i indiescenen för dryga decenniet sedan. Trots att vi skrev fanzines, dj:ade, gjorde egen musik och så vidare.

    Jag tror förresten inte att jag var så specifik i mina intressen när jag hängde på dejtingsajter. Det kan till och med vara så att jag hade samma intressen listade som exemplifieras här ovan. Men för det första håller jag ju inte med om att det bara skulle vara konsumerande intressen (jag är intresserad av mat, men det innebär att jag är intresserad av matlagning, syltning och saftning och konservering, jag tillverkar korvar och pastejer, är ute i naturen och plockar bär och svamp, odlar potatis och grönsaker och bär, jagar etc). Jag är litteratur- och musikkritiker och tjänar således pengar på tre av mina intressen (att läsa, lyssna på musik och att skriva). Jag bloggar - initierat - om ett ganska smalt specialintresse och har gjort väldigt länge. Jag läser facklitteratur om kultur i allmänhet och kulturhistoria och postmodern teori i synnerhet. Jag älskar programmering! = en bråkdel av mina intressen.

    Jag är rätt övertygad om att om jag skrivit ner allt detta hade jag skrämt bort 98% av alla män som tittade på min profil. Jag var förresten 28 när jag och min man först började skriva åt varandra. Min man är förresten intresserad av posthistoria, det klämde han inte ur sig förrän vi flyttat ihop.

     

  • Anonym (w)
    Äldre 14 May 08:32

    Jag är en sån tråktyp utan speciella intressen. Som tur är dejtar jag inte för jag har min tråkighet till trots ändå lyckats fånga en man. Mina intressen är rätt ytliga, jag tycker det är kul att shoppa, resa, dricka vin och äta mat men inte laga den. Är ganska bekväm av mig. Till vardags kan jag sitta/ligga i timtal med min man och bara prata om saker, politik, nyheter, jobben, bekanta, upplevelser vi haft, känslor, ja whatever. Den mesta tiden på vardagarna går ju åt till jobb, barn och hushållet. Övrig tid fylls med triviala saker som konversationer och sex. Sen när man har helg eller långledigt ja då åker vi på utflykter/resor eller shoppar eller träffar vänner/familjer. Det närmsta riktigt intresse vi har är möjligen trädgården, där kan vi spendera lite tid då och då. Och min man joggar ibland.

    Jag kan ärligt säga att jag tror inte jag skulle stå ut med en man som hade ett speciellt intresse som åt upp mycket av hans tid som jag var tvungen att konkurrera med. Jag vill umgås med min partner och att vi gör saker tillsammans. Är glad att jag hittat en likasinnad. 

  • Äldre 14 May 08:33

    Jag kan tänka mig att det tyvärr är så att många tjejer tror att deras största intresse måste vara den blivande mannen. Läs lite här på forat vad vissa män tycker att en "riktig kvinna" är. Det finns definitivt inte plats för några intressen efter att kvinnan gjort allt en "riktig kvinna" ska göra.

    Det sorgligaste av allt är dock att tjejerna faktiskt går på det 

  • Tillie
    Äldre 14 May 08:44

    Man kan ha mat som intresse! Om man tycker om att laga mat och ofta gör det (som jag)
    Shopping är ett intresse, men det är absolut inget jag gör flera ggr i veckan därför räknas inte det in tycker jag. Att träna håller jag med om. Det som känns som ett intresse med det är egentligen bara tvång, iaf är det så för mig.

    Det jag tycker är kul, helt ärligt talat är att nerda data- och tvspel, se på film, redigera bilder i Photoshop/fotografera och laga mat. Och jag är nöjd med den jag är. 

  • Anonym (TS har rätt)
    Äldre 14 May 08:44
    SupersurasunkSara skrev 2013-05-14 08:27:37 följande:
    Tror att det kan handla om (delvis iaf) att kvinnor i större grad lägger kraft på förhållandet till både killen och vänner. Män åker sällan hem till någon enkom för att sitta och snacka skit i flera timmar, gör de det så är det en öl och/eller något sportevenemang på tv inblandat  

    Ofta ofta får kvinnan dessutom MER hembestyr att sköta när hon blir ihop med någon medan killen får mindre..   

    Fast om man är reggad på en dejtingsida så är det väl meningen att man ska vara singel och därmed ha några intressen. Eller är det OK att skriva som intressen: hem, barn, trädgård och passa upp min man?
  • Anonym (Tess)
    Äldre 14 May 08:46

    Finns inte lika mycket som intresserar tjejer som killar. Visst det finns tjejer som gillar fiske, fotboll, hockey osv. Men ärligt är det ett intresse (hobby) att gå på en match? I så fall kan man ju säga att man är intresserad av att gå på bio.

    Mina intressen är djur, skidor, skoter, resor, ridning, bio, hockey. Vad är dina ts?

    Iofs skulle jag aldrig drömma om att lägga ut en kontaktannons. Men det spelar väl ingen roll? Jag är ju tjej/kvinna.

  • Äldre 14 May 08:55

    Som man ropar får man svar.
    Om du vill träffa tjejer med egna intressen så gå med i en klubb för folk med specialintressen, bergsklättring, forspaddling, salsa eller vad det nu kan vara. 

    Dessutom ska jag bjuda på ett bonustips om du vill träffa snygga tjejer som brinner för sitt intresse...
    Börja hoppa fallskärm, I shit you not :)
     

Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?