• Anonym (Josh)

    Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?

    Hänger en del på nätdejtingsidor och har funderat på det där. Varför har majoriteten av tjejer så lite egna intressen? Runt 90% av alla tjejer har endast en eller flera av dessa intressen: Mat/Vin/Resor/Shopping/Träning. Det är ju inga direkta intressen. Det är ju mer allmängiltiga saker som man mer eller mindre måste göra, men som man ändå tycker är kul, i likhet med sova, bajsa, duscha, klippa sig,.. Inga direkt egna intressen alltså. Plus att dom alla är i princip konsumtionsbaserade, alltså du konsumerar i ditt intresse, du producerar ingenting. Jag tycker det lätt ger sken av en ytlig och odriven person..

    Vore intressant att höra från en tjej med bara sådana intressen. 

  • Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?
  • Anonym (robotar)

    Många tjejer blir som sina pojkvänner. Sett hur flera tjejer bara blir exakt som sina pojkvänner och aldrig tvärtom. Det som är pojkvännens intressen blir hennes intressen.

    Ett exempel.. Hade en bästa vän som blev ihop med en kristen muslimhatare. Helt plötsligt började hon snacka skit om muslimer o hata invandring (trots att hon sj e invandrare) o var tydlig med att hon vr kristen osv. Sen gjorde de slut o hon blev efter ett tag ihop med en muslim? Och nu studerar hon islam och vill kanske bli muslim (hon har dock sagt att hon bara ska bli det om hon verkligen känner att det e rätt).

    Alltså man vet aldrig med vissa tjejer om dem verkligen e intresserade av en sak eller inte.

  • sötare
    Anonym (Josh) skrev 2013-05-13 22:21:11 följande:
    Jag har också tänkt på det, men när det dykt upp fler och fler så har jag blivit lite fördomsfull. Kanske är det så att vinprovning osv är stort bland yngre tjejer, men jag misstänker att det mest är äldre tanter som sysslar med sånt. Sen önskar jag att det vore så enkelt som att fråga. Det är mindre än hälften som svarar på mina mail och med dom som gör så vill jag inte ifrågasätta deras intressen så tidigt i en kontakt.
    det är väl bara att skriva hej jag ser att du gillar vin , vilket vin tycker du är godast vitt eller rött vilket är ditt favoritmärke kan du kaske rekomendera ett gott vin till mig?  (obs nu var vinet bara ett exempel ) 
  • Anonym (Josh)
    Anonym (...) skrev 2013-05-13 22:18:33 följande:
    Jag håller inte riktigt med om att träning inte skulle kunna vara ett intresse. Det beror ju helt på hur man tränar. En kompis till mig älskar att träna och det är hennes främsta intresse. Hon löptränar 2 timmar/dag och bygger hela sin livsstil kring detta.
    Absolut, men jag inbillar mig att man då är lite mer specifik med det man tränar.
  • Stokke

    Håller med till 100%
    Shoppa, gå på stan är inget intresse.

    Själv tröttnade jag på mig själv. Hade inget intresse/ hobby.
    Så nu har jag börjat spela golf. Super roligt :)

  • Insatt

    Måste man producera nått med sitt intresse? Varför ska man ha sådana krav på sig? Kan man inte bara gilla saker som ren rekreation?

  • Anonym (Josh)
    Minna76 skrev 2013-05-13 22:15:56 följande:
    Vad har du själv för intressen?
    Öm tå? Vore kul att höra vad du har att säga om det. Är det ytligt och oengagerat?
  • lykantrophona

    Jag vet inte om det är specifikt för tjejer. Om du är en straight man så har du väl helt enkelt läst fler tjejprofiler än killprofiler, och därmed träffat på många trista tjejer...

    Jag har träffat på personer av båda könen som varken har något särskilt intresse, eller är engagerade i något särskilt. En diskussion med en kille på msn gick såhär:
    Jag: "Så, vad tycker du om?"
    "Tjejer, festa ... köra moppe :P"
    Jag: "Var det något särskilt du ville prata om?"
    "Näe... görs?"

    Trist!

    Träffat på en hel del beiga och intetsägande tjejer också förstås. Vars liv går ut på jobb, tv och ibland köpa något från HM. Folk utan åsikter, utan talanger.

    Själv har jag för många intressen och grejer att göra, så jag måste prioritera med min tid. Jag har sjungit sen barnsben, dansat sen jag var 14, jag tycker om politik och miljöfrågor, jag spelar rollspel och tv-spel, jag har suttit i diverse föreningstyrelser. Andra smågrejer jag sysslar med är ansiktsmålning, samlarkortspel, språk och trädgårdsarbete.

  • Anonym (Vad?)

    De intressena du nämner i din ts är ju inte smala direkt. Matlagning som shopping kan ju inkludera att man uppskattar att resa för att kombinera intressen. Dessutom är ju mode en hel vetenskap, från tyg, tillverkning till dess historik och utbredning. Du ska nog inte tolka allting så bildligt.

  • sötare
    Stokke skrev 2013-05-13 22:28:09 följande:
    Håller med till 100%
    Shoppa, gå på stan är inget intresse.

    Själv tröttnade jag på mig själv. Hade inget intresse/ hobby.
    Så nu har jag börjat spela golf. Super roligt :)
    skitsnack man kan vara kreativ med de saker man shoppar. man kan shoppa inredning och vara kreativ i sitt hem, man kan shoppa kläder och vara kreativ med att sätta samma olika outfits och detta är intresse som kan leda till att man vill utbilda sig till något speciellt. Så shopping kan visst det vara mer än något vardagligt.
  • FrökenLöken

    Jag har också funderat i liknande banor på sista tiden, fast i stället för att hitta skillnad mellan kön, så tänkte jag att det är en klassfråga. Överklassen har hobbys, arbetarna arbetar? (Ho ho ho).


     


    Om det är en väsentlig skillnad mellan kön, så tänker jag att det kanske handlar om uppmuntran hemifrån? Pojkars intresse kanske tidigare har bejakats mer än flickornas? Papporna hade kanske större utrymme för fritidsaktiviteter medans mammorna tog hand om familj och hem? Det låter ju inte helt långsökt.

Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?