• Anonym (ångest)

    Att komma över omöjlig kärlek

    För nästan ett år sedan blev jag helt oväntat galet förälskad i min kollega som jag känt i många år. Han kände lika dant och vi inledde en relation trots att vi båda har familj. Känslorna fullkomligt exploderade men nu har han en gång för alla bestämt sig för att stanna med sin familj och vi har därför brutit vår relation.

    Fattar dock inte hur jag ska stå ut. Tänker på honom varje vaken minut och saknar honom så att jag mår fysiskt illa. Samtidigt kan jag inte visa något här hemma.

    Någon som varit i samma situation - dvs stannat hos er familj efter en längre otrohet? Hur gjorde ni för att glömma? Hur lång tid tog det? Lyckades ni någonsin få tillbaka känslorna för er man/fru?

    PS Inser naturligtvis att det inte är synd om mig eftersom jag får skylla mig själv som varit otrogen, att otrohet är omoraliskt, fegt och alltid fel etc. Men gjort är gjort och i dagsläget försöker jag bara överleva/uthärda.

  • Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek
  • Anonym (Tom)

    Tack för att du inte fördömer. Jo, det var en ganska lång tid sedan faktiskt så jag tycker det borde lägga sig. Problemet är att varje gång det känns hopplöst med fru av olika anledningar så är det lätt att dra tankarna åt älskarinnan och det fina som vi hade. Sedan kommer det bra perioder och man tänker inte så mycket på henne fast hon finns alltid där ändå. Jag har inte släppt henne ännu utan går och hoppas alltid att hon ska ta någon liten kontakt. Fast jag vet att det blir kasst om hon gör det för då sitter vi i träsket igen. Det var den stora anledningen att jag bröt också för det blev en destruktiv spiral av obalans mellan oss. Svårt att visa glädje i en sådan jobbig process som man går igenom. Jag hoppas hon mår bra och kunnat gå vidare lite lättare än jag. Ser henne då och då och hon ser fantastisk ut som vanligt.

  • Anonym (Varför otrohet?)
    Anonym (Tom) skrev 2013-08-19 11:09:45 följande:
    Tack för att du inte fördömer. Jo, det var en ganska lång tid sedan faktiskt så jag tycker det borde lägga sig. Problemet är att varje gång det känns hopplöst med fru av olika anledningar så är det lätt att dra tankarna åt älskarinnan och det fina som vi hade. Sedan kommer det bra perioder och man tänker inte så mycket på henne fast hon finns alltid där ändå. Jag har inte släppt henne ännu utan går och hoppas alltid att hon ska ta någon liten kontakt. Fast jag vet att det blir kasst om hon gör det för då sitter vi i träsket igen. Det var den stora anledningen att jag bröt också för det blev en destruktiv spiral av obalans mellan oss. Svårt att visa glädje i en sådan jobbig process som man går igenom. Jag hoppas hon mår bra och kunnat gå vidare lite lättare än jag. Ser henne då och då och hon ser fantastisk ut som vanligt.
    Säger det igen. Bryt med din fru. För din frus skull. Du ger henne inte allt. Du är inte närvarande i ert förhållande eftersom du fortfarande vill vara någon annanstans.

    Jag tycker det är vidrigt med otrohet men jag tycker det är ännu värre när ni som varit otrogna försäkrar er partner att ni brutit med er älskare/älskarinna och nu vill satsa på er relation. Ni ber om förlåtelse och säger att ni ska ge ert förhållande allt  MEN samtidigt går ni och trånar efter den andra. Den som ni säger er ha släppt taget om.

    Det är klart att minnena av älskaren/älskarinnan är ljusa. Ni har ju bara upplevt roliga, kärleksfulla, ömma, passionerade saker tillsammans. Ni har ju aldrig levt tillsammans i en vardag, med barn, med hushållsarbete, husreparationer och alla andra måsten och slitningar som finns i den grå vardagen. NI har bara sett varandras positiva sidor eftersom ni aldrig hamnat i vardagsträsket. Jämförelsen mellan älskarinnan och hustrun, mellan passionen och kärleken, mellan fest och vardag, mellan romantiska träffar på tumanhand och fredagsmys med familjen blir inte rättvis eftersom hustrun/maken alltid kommer att förlora den jämförelsen. 

    Ni som inte kan släppa taget och gå vidare är fruktansvärt egoistiska mot er partner. Partnern kämpar med att komma över din otrohet, med att återfå tilliten, med att känna sig trygg i er relation, med att känna sig älskad av dig, med att återfå sin självkänsla och självsäkerhet, för att komma vidare - att komma framåt. Och så sviker ni - om igen - genom att inte vara där till 100%. Genom att ljuga om ert engagemang och vilja att reparera och gå vidare. Genom att ljuga om att ni valt er partner, att ni ångrar otroheten och framför allt - ljuger om att ni älskar er partner.
  • Anonym (Que?)

    Det är klart att minnena av älskaren/älskarinnan är ljusa. Ni har ju bara upplevt roliga, kärleksfulla, ömma, passionerade saker tillsammans. Ni har ju aldrig levt tillsammans i en vardag, med barn, med hushållsarbete, husreparationer och alla andra måsten och slitningar som finns i den grå vardagen. NI har bara sett varandras positiva sidor eftersom ni aldrig hamnat i vardagsträsket. Jämförelsen mellan älskarinnan och hustrun, mellan passionen och kärleken, mellan fest och vardag, mellan romantiska träffar på tumanhand och fredagsmys med familjen blir inte rättvis eftersom hustrun/maken alltid kommer att förlora den jämförelsen. Kopierar detta så att Tom får läsa det en gång till.

  • Anonym (Tom)

    Nu handlade tråden om omöjlig kärlek, inte hur mycket svin, patetisk och egoistisk jag är på en skala ett till tio. Jag lastar in allt jag har och kan i mitt nuvarande förhållande och försöker ta till vara på alla positiva saker som finns mellan oss, men när man får ytterst lite tillbaks då minskar orken och man behöver ny energi för att orka satsa igen. En otrohet förstör så mycket och då blir det väl lätt att sitta och fundera över en drömvärld som inte existerar. Där är väl därför så många förhållanden kraschar efter en otrohet. Vissa ger upp direkt och vissa håller ut längre. Sedan finns det också många exempel att det faktiskt går att ta sig igenom och komma vidare.

  • P30
    de Robespierre skrev 2013-08-17 12:34:56 följande:
    En fd affär som aldrig fick visa var det kunde leda till kommer alltid att finnas kvar i minnet som "Tänk om vi kunde.." eller "Undrar hur vi hade..." Det är precis som med den den flirten, blicken från någon som lovade något men som aldrig följdes upp. Det är en bit av livet att inte alltid kunna styra och ställa över allting som sker och alltid kunna välja det bästa.

    I ert fall så "plockade ni russinen ur kakan", dvs era möten skedde helt kompromisslöst, utan krav eller vardagsmåsten. Ni kunde välja tillfällen och då var ni båda på rätt humör, hade byggt upp förväntningar som inte var svåra att uppfylla och inget annat kunde störa er. Precis det som sker i en förälskelse då det mest tråkiga plötsligt kan bli roligt med rätt sällskap.

    Som har sagts tidigare så har både du och han något som måste lösas på hemmafronten. Det framgår inte om du har varit redo att lämna men han verkar inte vara det. Samtidigt som han säkert inte har något emot att vid vissa tillfällen kanske fortsätta att träffas spontant (kommer att visa sig så småningom). En sak är säker och det är att eran affär inte på något sätt gynnar eller förbättrar problemen på hemmafronten. Snarare tvärtom. Det missnöje/besvikelse som du tidigare visade mot din man (och han mot dig) och som rann ut över det mesta i hemmet la sig säkert när du träffade honom och sedan föll. Eftersom det hemma då inte längre låg i fokus och du fick det du saknade från den andre istället. Precis som för honom själv.

    Däremot så kan affären ha lyft fram din livssituation i ljuset och att du nu vet vad det är som du har saknat. Visst, själva förälskelsen är en sak men någonstans så visar det på hur det faktiskt skulle kunna vara. Men frågan är om dessa sidor som finns hos den andre som du saknar hos din man - om du skulle kunna flytta över dem till din man från den andre - skulle din man återigen bli nr1? Eller är det så att nu är Pandoras Box öppnad och du känner att du har lev i nån typ av limbo som du nu har vaknat upp ifrån?

    Förälskelse är en oerhörd stark kraft. Vi slutar tänka med huvudet och låter hjärtat styra lite för mycket. Dessutom vill vi intala oss att den andre är den perfekta partnern. Vi ser i princip bara positiva saker och ev "brister" sopar vi under mattan eller tror vi att vi kan ändra. När vi är i det läget så blottar vi oss, visar vad vi tycker om/inte tycker om och saknar och den andre gör då allt för att uppfylla det. För vem vill inte vara den perfekta partnern? Det i sin tur gör att vi speglar oss i den vi förälskat oss i vilket egentligen är en egotripp på sitt sätt.

    Du sitter fortfarande fast i förälskelsen. Den kommer inte bara stängas av utan sakta klinga av om du tillåter det. Att fortsätta att träffas under avtändningen förlänger processen. Det behövs en avgörande punkt för att  något skall hända. Det kan t.ex vara att den ena/båda beslutar sig för att avsluta av någon anledning. Denna anledning kan vara att man blir påkommen, man upptäcker med tiden att det bara var en förälskelse och inget mer, man börjar fundera på vad det är man kommer att lämna osv. . Mao, det måste finnas en motivation att gå vidare på varsit håll. Det kommer inte ta bort känslorna men står man inför fakta så är det lättare att gå vidare.

    Du får nog ta dig en funderare på hur du och din man skall få ordning på det som inte funkar hemma. Den andre har valt att fortsätta med sin fru och du måste nu fundera på hur du vill göra med din man. I det tänk som du skall ha nu får inte den andre just nu vara ett val.

    Vad det handlar är att du har valen att 1) ta tag i det som inte fungerar hemma på riktigt om det så kräver terapi mm. Din man måste inse att klockan är slagen och att det är nu eller aldrig. Val 2) bygger på att man känner att det som har hänt krasst visar att du är färdig med din man, att du inte längre vill/orkar kämpa för ert förhållande och du nu vill gå skilda vägar. Dvs att du inte gör det för den andre utan för din egen skull. Om dina vägar korsar den andre någon gång i framtiden är en sak men detta val måste bygga på att du är 100% säker på att du vill leva själv och klarar av det oavsett om den andre finns med i ditt liv eller inte.

    Kom ihåg att de flesta av oss någon gång blir attraherad alt förälskade i någon annan än vår partner under vårt liv. En del låter det stanna vid just attraktion, en del löper linan ut helt och det slutar med otrohet. Din historia är inte skriven ännu och du kan fortfarande påverka utvecklingen. Du måste dock fronta er situation hemma med objektiva ögon. Om du inte gör det så kommer du fortsätta att vara "frånvarande" med din man och han kommer att stämma i bäcken dvs inte göra de förändringar som du längtar efter. 
    Åh, jag har saknat dig här!!!
    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.
  • Anonym (Tom)

    Du är inte så dum du heller P30! Du har hjälp mig mycket!

  • P30
    Anonym (?) skrev 2013-08-18 01:44:34 följande:
    text... 
    Men det verkar som att kvinnor skiljer sig när de blir kära i någon annan och inleder en relation med någon annan. Männen blir rädda och stannar kvar.  
    Klassiskt feministfjolleri. Ungefär som en kvinna berättade för mig att om bara kvinnor styrde världens länder så skulle det aldrig mer bli krig. Jo tjenare...

    Du får gärna skaffa fram en källa på att det ser ut på det sättet. 
    Anonym (?) skrev 2013-08-18 01:44:34 följande:
    Håller ni med? Och visst vill man att den andra ska veta? Annars får den bedragne inte en chans att välja, utan blir bara lurad på hela livet.  
    Om vi HÅLLER MED?
    Är detta något man kan hålla med om? Antingen ÄR det så att kvinnor via sitt DNA på något sätt är överlägsna männen (- eller vad man skall kalla det genom att inte försöka reda ut situationen hemma utan att kasta allt man arbetat fram ihop på soptippen för en enkel förälskelse.)  Det är alltså en fysisk skillnad som är relaterad till om man har kuk eller fitta?

    Om MAN vill att den andra (såklart - inte andre...) skall veta? Självklart är det väl så att alla alltid vill veta allt? Då blir livet automatiskt toppen och bättre? 

    I min bekantskapskrets har jag bara kvinnor som bedrar sina män. Och deras kompisar skyddar dem så att deras män inte får reda på hur det ligger till, fram till den punkt där de själva blir lidande på något sätt.

    Nej, varje förhållande är ett eget väsen som får behandlas därefter. Även om ni kvinnor går runt och tycker att ni är bättre än oss män generellt så handlar det snarare om att ni behandlar er själva och era vänner mer överslätande. En del förhållanden mår bäst av att avslutas, en del mår bättre av att ges tid, energi och kärlek.

    En otrohet kan vara dödsstöten eller början på något nytt och mycket vackert. Det finns ingen annan än personen som är otrogen - och dens partner om den får reda på det - som kan göra valet. 
    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.
  • Anonym (Varför otrohet?)
    Anonym (Tom) skrev 2013-08-20 08:21:31 följande:
    Nu handlade tråden om omöjlig kärlek, inte hur mycket svin, patetisk och egoistisk jag är på en skala ett till tio. Jag lastar in allt jag har och kan i mitt nuvarande förhållande och försöker ta till vara på alla positiva saker som finns mellan oss, men när man får ytterst lite tillbaks då minskar orken och man behöver ny energi för att orka satsa igen. En otrohet förstör så mycket och då blir det väl lätt att sitta och fundera över en drömvärld som inte existerar. Där är väl därför så många förhållanden kraschar efter en otrohet. Vissa ger upp direkt och vissa håller ut längre. Sedan finns det också många exempel att det faktiskt går att ta sig igenom och komma vidare.
    Jadu, du ommer antagligen att bemötas av skepticism, misstro och andra negativa saker ytterligare en tid. DU HAR BEDRAGIT DIN FRU. Hon är sårad, tvivlar på dig och din kärlek (med all rätt verkar det som), tvivlar på er relation och framför allt tvivlar hon nog på sig själv. Hennes självkänsla har fått sig en rejäl törn.

    Tycker du har helt fel fokus. Om du VILL ge din fru och ert äktenskap en chans så måste du ge det allt. Du har inte råd att sitta och dagdrömma och snyfta över det du har förlorat. ALDRIG NÅNSIN. Om ni ska ha en chans så måste du klippa helt, du måste sluta drömma, fantisera och tänka på älskarinnan. Din fru känner naturligtvis att du inte är helt närvarande. Självklart märker hon att du inte ger 100%. Du ger så mycket du har och kan  MEN DET RÄCKER INTE om det inte är 100%. Det räcker inte med 80, 90 eller ens 99 procent - det är 100 som gäller om ni ska vinna över otroheten. 

    Du har gjort ditt val??? Du har valt att stanna hos din fru??? Jag tror faktiskt inte att du gjort det. Jag tror att du blev bortvald av din älskarinna och det är det som svider. Du kan inte släppa henne eftersom det inte var du som gjorde valet. Och återigen - DIN FRU VET DET. Hon vet det och hon känner det.

    Du måste faktiskt i detta läge vara uppriktig mot dig själv och din fru. PRATA! Jag hoppas att ni går på parterapi eller får någon annan form av professionell hjälp för jag tror uppriktigt sagt inte att DU kan komma vidare annars. Och kommer inte du vidare så kommer inte heller du och din fru någonstans.

    Gör ditt val nu - frun och äktenskapet eller skilsmässa! Men gå inte och dra på det. Vare sig du eller din fru mår bra av detta. 
  • Fool
    de Robespierre skrev 2013-08-17 12:34:56 följande:
    En fd affär som aldrig fick visa var det kunde leda till kommer alltid att finnas kvar i minnet som "Tänk om vi kunde.." eller "Undrar hur vi hade..." Det är precis som med den den flirten, blicken från någon som lovade något men som aldrig följdes upp. Det är en bit av livet att inte alltid kunna styra och ställa över allting som sker och alltid kunna välja det bästa.

    I ert fall så "plockade ni russinen ur kakan", dvs era möten skedde helt kompromisslöst, utan krav eller vardagsmåsten. Ni kunde välja tillfällen och då var ni båda på rätt humör, hade byggt upp förväntningar som inte var svåra att uppfylla och inget annat kunde störa er. Precis det som sker i en förälskelse då det mest tråkiga plötsligt kan bli roligt med rätt sällskap.

    Som har sagts tidigare så har både du och han något som måste lösas på hemmafronten. Det framgår inte om du har varit redo att lämna men han verkar inte vara det. Samtidigt som han säkert inte har något emot att vid vissa tillfällen kanske fortsätta att träffas spontant (kommer att visa sig så småningom). En sak är säker och det är att eran affär inte på något sätt gynnar eller förbättrar problemen på hemmafronten. Snarare tvärtom. Det missnöje/besvikelse som du tidigare visade mot din man (och han mot dig) och som rann ut över det mesta i hemmet la sig säkert när du träffade honom och sedan föll. Eftersom det hemma då inte längre låg i fokus och du fick det du saknade från den andre istället. Precis som för honom själv.

    Däremot så kan affären ha lyft fram din livssituation i ljuset och att du nu vet vad det är som du har saknat. Visst, själva förälskelsen är en sak men någonstans så visar det på hur det faktiskt skulle kunna vara. Men frågan är om dessa sidor som finns hos den andre som du saknar hos din man - om du skulle kunna flytta över dem till din man från den andre - skulle din man återigen bli nr1? Eller är det så att nu är Pandoras Box öppnad och du känner att du har lev i nån typ av limbo som du nu har vaknat upp ifrån?

    Förälskelse är en oerhörd stark kraft. Vi slutar tänka med huvudet och låter hjärtat styra lite för mycket. Dessutom vill vi intala oss att den andre är den perfekta partnern. Vi ser i princip bara positiva saker och ev "brister" sopar vi under mattan eller tror vi att vi kan ändra. När vi är i det läget så blottar vi oss, visar vad vi tycker om/inte tycker om och saknar och den andre gör då allt för att uppfylla det. För vem vill inte vara den perfekta partnern? Det i sin tur gör att vi speglar oss i den vi förälskat oss i vilket egentligen är en egotripp på sitt sätt.

    Du sitter fortfarande fast i förälskelsen. Den kommer inte bara stängas av utan sakta klinga av om du tillåter det. Att fortsätta att träffas under avtändningen förlänger processen. Det behövs en avgörande punkt för att  något skall hända. Det kan t.ex vara att den ena/båda beslutar sig för att avsluta av någon anledning. Denna anledning kan vara att man blir påkommen, man upptäcker med tiden att det bara var en förälskelse och inget mer, man börjar fundera på vad det är man kommer att lämna osv. . Mao, det måste finnas en motivation att gå vidare på varsit håll. Det kommer inte ta bort känslorna men står man inför fakta så är det lättare att gå vidare.

    Du får nog ta dig en funderare på hur du och din man skall få ordning på det som inte funkar hemma. Den andre har valt att fortsätta med sin fru och du måste nu fundera på hur du vill göra med din man. I det tänk som du skall ha nu får inte den andre just nu vara ett val.

    Vad det handlar är att du har valen att 1) ta tag i det som inte fungerar hemma på riktigt om det så kräver terapi mm. Din man måste inse att klockan är slagen och att det är nu eller aldrig. Val 2) bygger på att man känner att det som har hänt krasst visar att du är färdig med din man, att du inte längre vill/orkar kämpa för ert förhållande och du nu vill gå skilda vägar. Dvs att du inte gör det för den andre utan för din egen skull. Om dina vägar korsar den andre någon gång i framtiden är en sak men detta val måste bygga på att du är 100% säker på att du vill leva själv och klarar av det oavsett om den andre finns med i ditt liv eller inte.

    Kom ihåg att de flesta av oss någon gång blir attraherad alt förälskade i någon annan än vår partner under vårt liv. En del låter det stanna vid just attraktion, en del löper linan ut helt och det slutar med otrohet. Din historia är inte skriven ännu och du kan fortfarande påverka utvecklingen. Du måste dock fronta er situation hemma med objektiva ögon. Om du inte gör det så kommer du fortsätta att vara "frånvarande" med din man och han kommer att stämma i bäcken dvs inte göra de förändringar som du längtar efter. 
    Bra skrivet... men jag blir lite funderam på en punkt... du skriver

    " Vad det handlar är att du har valen att 1) ta tag i det som inte fungerar hemma på riktigt om det så kräver terapi mm. Din man måste inse att klockan är slagen och att det är nu eller aldrig...."

    Innebär det då oxå att ALLA korten kommer upp på bordet , ink otroheten i sin helhet ? 
    Om inte , hur ska man då kunna ta tag i relationen på riktigt om man döljer ganska viktigt information ? Känns som att den informationen är en ganska viktig pusselbit som borde vara synlig ? Och skulle inte vetskapen om det underlätta för TS man att "inse att klockan är slagen" ?
  • Anonym (Varför otrohet?)
    Fool skrev 2013-08-20 11:44:26 följande:
    Bra skrivet... men jag blir lite funderam på en punkt... du skriver

    " Vad det handlar är att du har valen att 1) ta tag i det som inte fungerar hemma på riktigt om det så kräver terapi mm. Din man måste inse att klockan är slagen och att det är nu eller aldrig...."

    Innebär det då oxå att ALLA korten kommer upp på bordet , ink otroheten i sin helhet ? 
    Om inte , hur ska man då kunna ta tag i relationen på riktigt om man döljer ganska viktigt information ? Känns som att den informationen är en ganska viktig pusselbit som borde vara synlig ? Och skulle inte vetskapen om det underlätta för TS man att "inse att klockan är slagen" ?
    Håller med dig Fool.
    TS säger sig ha berättat för sin man att hon älskar någon annan men att maken inte bryr sig? Är det sant så verkar det ju onekligen som om deras förhållande redan är dött. Stendött.

    Men om TS varit lite luddigare, typ att hon fått känslor för någon annan och inte varit helt ärlig om djupet av sina känslor så kanske hennes parter inte insett hur allvarligt det är. TS har heller inte berättat att hon varit fysiskt otrogen under ett helt år och då har hennes partner inte full hand att spela med. Hur ska han kunna inse allvaret om TS inte berättar allt.  
Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek