• CarinaB

    Hur dåligt är vårt spermaprov???

    Mannen min hade 42 miljoner spermier - 9 % snabba, 57% långsamma, 31 % orörliga och 3% som inte kunde klassificeras. 4% var ideala.
    vi fick svaret att acceptans gavs för mannen, inte normala men ok förhållanden och fortsatt utredning av kvinnan... Eftersom de inte hittade fel på mig heller så blev det IVF för vår del så vi börjar behandling nu i veckan som kommer.
    Så vad jag kan tycka är att ditt svar är väl någonstans runt mannen mins och det borde vara ok. Det beror nog på damen din också vad som blir slutresultat om behandling...

    Såklart du känner oro för att det kanske inte lyckas också med IVF. Vi känner samma sak men det är skönt att komma vidare i behandlingen så att man slipper den ständiga stressen av att ha sex på beställning utan att man ser resultatet. Vi känner så att har man gjort allt så får man ta ställning till ett dåligt resultat då. Just nu ser vi bara fram emot att börja med behandlingen och forhoppningsvis bli gravida. Men, om vi inte lyckas så är inte livet slut för det. Vi ser barn som bonus istället för en självklarhet.

    Lycka till med allt - varma kramar!

Svar på tråden Hur dåligt är vårt spermaprov???