• Gosan

    För mycket fostervatten

    När min mage mättes i v 25 hade jag ett sf mått på 28 Blev skickad på tillväxtul då bm tyckte det va för högt. En vecka senare fick jag tid hos en läkare på ul. Det konstaterades att bebisen är 20% medel och jag har för mycket fostervatten. Får gå på koll varannan vecka. Varit på tredje kollen nu vattnet har inte ökat mer men är fortfarande för mycket. Inget fel hittas på bebisen. Den läkare jag går hos är specialist på fosteravvikelser och kromosomavvikelser, så det känns bra. Men när jag läser på nätet får jag hela tiden upp att det kan bero på kromosomavvikelser. Vet oxå att det är svårt att se dessa på ul. Någon som haft mycket fostervatten?? Vad berodde det på?? Jag är jätteorolig nu:(. Är i v30. Än har jag inte behövt tappa ur vatten men ökar det mycket mer kommer jag få göra det. Fy vad jobbig denna oro är.


  • Svar på tråden För mycket fostervatten
  • Gosan

    Ja vi har oxå fått veta att bebisen är stor, 21 % över normalt. Tack för era kommentarer. Känns iaf skönt att de inte behöver bli tappad på fostervatten. Gudinnan: låg du på tvillingkurvan hela tiden eller stack måttet iväg under tiden?? Jag har legat över sen första mätningen. Jag följer min kurva men den är 2 cm över tvilling. Choco: födde du med kejsarsnitt pga fostervattnet?? Har läst att bebisen kan få svårt att fixera sig. Tack så jättemycket för era svar. Känns bättre

  • Gosan

    Det är ju bra att jag får tillväxtul så de håller koll men samtidigt gör ju dem att man blir så nojjig och det känns som något är fel, istället för att bm bara skulle va nöjd att den följer sin kurva.

  • Gosan

    Oj såååå stor. Jag har ju ett tag kvar får se hur stor min diamant blir. Läkaren sa att bebisar med mycket fostervatten oftast blir större oxå. Jag är redan sjukskriven v30 för mycket sammandragningar pga mycket fostervatten. De tror att jag kommer få tidigare än Bf, om inte hoppas jag på att bli igångsatt och slipper gå över. Skönt att allt gick bra för dig

  • Gosan

    Aprilbebis-Underbart att höra. Vi ska på ultraljud på onsdag igen och får se hur allt utvecklat sig. Men bebisen va ju sist 21% stor och fostervattnet har jag inte fått veta hur mycket förmycket det är. Bara att jag har mycket och de vill hålla koll på det men som det ser ut nu behöver de inte tappa ut vatten iaf. Håller tummarna att det inte ökat mer. Jobbigt att gå med denna ovisshet. När upptäckte deatt du hade för mycket fostervatten? Jag verkar ju haft lite mycket vatten hela tiden med tanke på att jag redan i v25 hos bm låg över kurvan. Blev glad att du skrev:)

  • Gosan

    Tack:)min bm skickade mig direkt på tillväxtul när jag låg 1cm över kurvan, så hon verkar väldigt noga. Hur märkte du att du hade havandeskapsförgiftning?? Högt blodtryck?? De sa till mig med att det kunde bero på att bebisen inte svalde. Men det gör min bebis oxå så inte det som är felet iaf:). Ha en bra dag

  • Gosan

    Nu har vi varit på ännu en koll, fostervattnet är ungefär detsamma som innan. Vilket är för mycket Men läkaren tycker fortfarande inte jag ska tappas på vatten. Bebisen är nu 26% stor, men känns bra att de håller koll. Som läkaren sa nu, det är för tidigt att säga men fortsätter den växa såhär blir jag igångsatt tidigare. Den väger nu 2200-2300 och jag är i vecka 32+0. Han hittar inget fel på bebisen, han sa att i ca 50% av fallen hittar man något fel och 50% hittar man inget fel. Ibland hittas felen när barnet är fött. Så jag antar att det bara är att vänta och se. Skönt iaf så länge han inte hittar något fel på bebisen.

  • Gosan

    Kgirl- hade du det med båda dina barn?? Läkaren sa till mig me att anledningen till att man i viss fall tappar ut vatten är just att det inte ska bli för stort tryck på livmodern så vattnet går. Men konstigt att de inte såg något på sf kurvan eftersom bebisen oxå va stor. Trist att bm inte tog sockret på allvar. Jag har gjort en glykosbelastning v25 som sa att jag inte har diabetes.Men eftersom bebisen är väldigt stor kommer jag nu sluta med allt socker ändå, man vet ju aldrig, det skadar ju iaf inte. Tyvärr tänker jag mest att det är kromosomavvikelse, eftersom de oftast inte syns på ul men förknippas med mycket fostervatten. Men som sagt, bara vänta och se. Om några veckor får vi svaret vad fostervattnet beror på. Tack för era svar

  • Gosan

    Tack så jättemycket för uppiggande svar:) jag tillväxthämmat kan jag ju med säkerhet säga att bebisen inte är. Va hos bm nu precis och magen följer sin kurva, fast den är 2 cm över översta kurvan. Men det har den varit redan från första mätningen.

  • Gosan

    Jag går ju hos en specialistläkare och gör ul, enligt min bm är han en av de bästa i Sverige på fosterdiagnostik. Frågade sist om hur ofta de hittar fel, han sa att på de man behöver tappa ut vatten hittar de i 99%ett fel. I de fall som har ganska mycket över gränsvärdet för polyhydramnios men som inte behöver tappas på vatten hittar de i 50% av fallen något fel på ultraljud och vissa fel vid förlossningen som inte syns på ul. Och de som har bara gränsvärde för mycket följer de inte ens upp. Han sa oxå att spannet på fostervatten kan va väldigt brett och man kan ha mycket vatten utan att det är något konstigt. Men när man har så mycket som jag har beror det oftast på något men kan oxå va för att bebisen är stor. Kampan såg de på ultraljud vad som va fel??tydligen vanligaste orsaken är att bebisen inte kan svälja riktigt.

  • Gosan

    När jag va på koll i v 29 sa läkaren också att hans största bekymmer just då va att trycket skulle bli för stort och vattnet skulle gå redan då, men för varje vecka som går är det ju bra:) jag är inställd på att bebisen kommer tidigt men hoppas den kan hålla sig till iaf v35. Vilar så mycket som möjligt. Kan inte gå mer än tio meter utan att sammandragningarna börjar. Men de gör inte ont, bara obehagligt. Tack för alla svar. Jag återkommer med info när vår lilla diamant är här får vi se hur allt ser ut.

  • Gosan

    Nu är jag i v35+1, har varit på ul precis. Nu har fostervattnet gått tillbaka och ligger helt inom normalvärdena. O bebisen är nu bara 7% stor. Underbart att fostervattnet är normalt igen men nu blir jag lite nojig att tillväxten varierar så på bebisen, så trött på att man alltid ska hitta saker att va orolig för. Ska på viktuppskattning om tre veckor igen och kolla hur den ligger i vikt innan förlossningen.

  • Gosan

    Mercurialis, vilken vecka upptäckte de att fosterrörelserna minskade?? Satte de igång dig då??Jag har tänkt på att fosterrörelserna är mjukare, inte lika starka sparkar men den rör sig många gånger per dag. Flödet i navelsträngen och moderkakan såg bra ut idag. De kollar hjärtat på ul såg oxå bra ut men inget ctg. Ska till bm imorgon o då kollar hon ju hjärt slagen. Antar att läkaren borde sagt något om han va orolig för något. Han sa bara att allt såg normalt ut nu och jag ska på ul hos en bm om Tre veckor för att kolla vikten, just eftersom den pendlat upp och ner lite. Nu ska jag försöka släppa min oro och njuta av sista veckorna

  • Gosan

    Jag kan ju bara gå till mig själv och mina symptom. Tycker inte det låter som det är vattnet som ökat. Men bra att de kollar upp havandeskapsförgiftning, symptomen låter mer som det. Om det nu är äggvita. annars med med vikten har jag haft under graviditeten, gått upp i omgångar, sen stått still. Och om man kollar min bebis i magen har den oxå haft olika tillväxtfaser och gått upp massor vissa veckor och bara gått upp lite andra veckor. Försök få ett tillväxtul oavsett vad läkaren säger, då får du svart på vitt och kan släppa de tankarna. Men är säkert inget att oroa sig för.

  • Gosan

    Nu tänkte jag bara uppdatera hur det har gått, finns säkert fler som en vacker dag kommer hamna in och läsa denna tråd. Jag gick över tiden trots för mycket fostervatten och mycket samandragningar tidigt i graviditeten. Fistervattnet var för mycket hela graviditeten och jag var säker på att något va fel. Men nu sitter jag här med en fullt frisk tio dagar kille. Lycka. Så för er som får diagnosen polyhydramnios, det behöver absolut inte va något fel😀😀😀

Svar på tråden För mycket fostervatten