• Smartie

    Män med Thaibrudar

    Det finns nog alla sorter. Män som vill ha en "lydig" hushållerska, män som inte klarar av västerländska kvinnor, män som har svårt att träffa andra kvinnor och män som bara råkar falla för en thailändska. Skälv känner jag två män som är tillsammans med thailändskor. Den ena har rest mycket i Thailand och älskar landet och kulturen, pratar lite thailändska. Han och hans fru bor där delar av året. Den andra hör till dem som typ aldrig hade haft någon tjej när han i trettioårsåldern åkte till Thailand och träffade en kvinna därifrån. Det höll inte så länge, men några år senare träffade han en ny thailändska och de är gifta och har barn idag. De bor i Sverige och verkar lyckliga. Vem är jag att döma deras val? Båda dessa män är snälla och bra killar, de är inte mycket äldre än sina fruar (högst 5-10 år äldre), de "utnyttjar" dem inte och behandlar dem inte illa, vad jag vet. Om nu dessa tjejer gärna vill komma till Sverige och inte tvingas eller utnyttjas, är det ju en win-win. Om de trivs ihop och tycker om varandra, hur många svenska par är passionerat förälskade? JAG skulle aldrig göra deras val, men jag tänker inte döma dem.

  • Smartie

    Oavsett om det är "äkta kärlek" eller inte, kan man ju fråga sig varför det är så vanligt (jämförelsevis) med svenska män och thailändskor men mycket ovanligare med det omvända(?) Svenska kvinnor och thailändare. Detta trots att båda könen semestrar i Thailand i hög utsträckning.

  • Smartie
    Anonym (suck) skrev 2013-06-28 21:22:23 följande:
    Fast det är ju betydligt ovanligare med västerländska kvinnor och asiatiska män överhuvudtaget. Det har t om media tagit upp som ett samhällsfenomen.

    Vad beror det i så fall på? Och med tanke på att det är så, kan man inte bara konstatera att "kärleken slår till när den slår till". Uppenbarligen spelar andra faktorer in också. Därmed inte sagt att det behöver vara något fel på dessa förhållanden.
  • Smartie
    Anonym (S) skrev 2013-06-28 21:27:42 följande:
    Så är det i många lägen så jag fattar inte varför man tror att män här utnyttjar thaikvinnor. Det är isåfall ett ömsesidigt utnyttjande och vem mår dåligt av det? Jo svenska kvinnor... Thaikvinnorna har det mycket bättre här och männen får det också bättre en win win situation... 

    Jag har faktiskt hört fler svenska män än svenska kvinnor, tala nedlåtande om sådana förhållanden. De svenska kvinnorna verkar inte må dåligt, eftersom de män som träffar thailändskor, oftast inte är män som kvinnorna vill ha. (Se flera exempel ovan). Jag har aldrig hört talas om en eftertraktad svensk man som träffat en thailändska som konkurrerar ut alla andra. Det förekommer kanske, men verkar inte vara vanligt. Vissa män vill gärna få det till att "thailändskor är bättre", men det låter mer som om de gör en dygd av nödvändigheten. Därmed inte sagt att det bara är bottenskrapet som träffar dessa kvinnor. Det varierar som sagt, men motiven jan också variera. Men visst har jag sett svenska kvinnor himla med ögonen eller undra om thailändskorna verkligen är lyckliga. Men jag har som sagt hört fler MÄN uttala sig nedlåtande. Används uttryck som "thailuder" och dyl.
Svar på tråden Män med Thaibrudar