• Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 17:46
    119939 visningar
    546 svar
    546
    119939

    Män med Thaibrudar

    Suck ännu mer näthat.
    Haters gonna hate.

  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 17:49
    #14
    Cafe Solo skrev 2013-06-28 17:16:27 följande:
    Tjejer från Thailand tycker inte att faranger (vita män) är särskilt attraktiva. Hade de råd skulle de flesta vilja vara tillsammans med en jämnårig landsman som delar deras kultur och värderingar. Däremot har västerländska män ett rykte om att vara bra familjeförsörjare, vilket kan behövas. I Thailand förväntas barnen försörja sina föräldrar. Eftersom sönernas löner inte räcker långt ställs alla förväntningar på döttrarna. Om en sådan, särskilt från Isan, får tag i en farang är det bingo. Hans ålder spelar mindre roll. Så länge han är beredd att skicka pengar till hennes föräldrar och övriga släkt. Visserligen räcker pengarna långt på landsbygden men särskilt billigt blir det inte. Räkna med att bygga ett hus du inte äger och köpa ett antal vattenbufflar du aldrig ser röken av. Den dagen en thailändska gifter sig med en vit man utan pengar kan vi ta upp diskussionen igen. Tills dess - nä, de tycker inte vita män är snygga.
    Du pratar alltså för ca 30 miljoner människor nu?
  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 18:10
    #19
    Cafe Solo skrev 2013-06-28 18:01:23 följande:
    Olika kulturer bara. I Sverige tar samhället (nåja) hand om gamla. I Thailand förväntas barnen göra det. Inget konstigt med det.
    Och det gör att du bestämt kan förklara vad 30miljoner kvinnor attraheras av?
  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 18:20
    #21
    Cafe Solo skrev 2013-06-28 18:18:47 följande:
    99 procent av alla thailändskor är inte ihop med män från väst, så vi kan väl lämna dem utanför diskussionen.
    Okej men 300 000 som är kvar har du pratat med och vet vad de attraheras av? Imponerande.
  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 18:49
    #25
    Anonym (Fialotta) skrev 2013-06-28 18:31:48 följande:

    För att inte tala om vad svenska tjejer har tröttnat på blyga och osäkra killar (svenska).
    Vet ingen annan kultur som har så många svaga och känsliga män som just i Sverige.
    Tycker också att svenska män är lika förstörda som inte kan med att en tjej säger hej eller visar dem intresse utan att de drar sig undan.
    Skulle aldrig hända i typ Grekland eller England. 
    Men sluta, ditt motiv är väldigt genomskinligt nu.
  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 21:22
    #32
    Smartie skrev 2013-06-28 21:11:17 följande:
    Oavsett om det är "äkta kärlek" eller inte, kan man ju fråga sig varför det är så vanligt (jämförelsevis) med svenska män och thailändskor men mycket ovanligare med det omvända(?) Svenska kvinnor och thailändare. Detta trots att båda könen semestrar i Thailand i hög utsträckning.
    Fast det är ju betydligt ovanligare med västerländska kvinnor och asiatiska män överhuvudtaget. Det har t om media tagit upp som ett samhällsfenomen.
  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 21:54
    #41
    Smartie skrev 2013-06-28 21:36:29 följande:

    Vad beror det i så fall på? Och med tanke på att det är så, kan man inte bara konstatera att "kärleken slår till när den slår till". Uppenbarligen spelar andra faktorer in också. Därmed inte sagt att det behöver vara något fel på dessa förhållanden.
    De flesta attraheras ju ofta av vad de indirekt är uppfostrade att attraheras av och asiatiska män är väl kanske annorlunda mot vad svenska kvinnor attraheras av. Vi har heller inte så många asiatiska män i Sverige jämfört med andra utländska.
  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 21:56
    #43
    Anonym (människosyn) skrev 2013-06-28 21:55:16 följande:
    Jag blir så otroligt provocerad och äcklad av dessa män som via Internet eller på plats i Thailand raggar upp en blivande fru. Jag kan inte för mitt liv förstå hur detta kan ses som något annat än prostitution. Istället för en peng i handen får kvinnan ett liv med betydligt högre materiell standard än vad hon skulle fått i Thailand. Själva handlingen att denna väg söka kärleken anser jag vittnar om en hemsk människosyn där vita (misslyckade) västerländska män (för det handlar ju mest om sådana) tar sig rätten att på detta sätt köpa sig en fru, att köpa en annan människa. Vidrigt tycker jag det är. Som att beställa en fru på postorder. Det är själva handlingen jag vänder mig emot. Äkta kärlek efter ett par träffar eller mail, bullshit säger jag!

    Å andra sidan så tror jag att precis som i andra arrangerade äktenskap, som exempelvis förekom förr i Sverige och ännu idag i  andra delar av världen och i vissa invandrargrupper här, att det med tiden kan växa fram någon form av kärlek mellan makarna. Många lever säkert sina lyckliga dagar här men bakom fasaden döljer sig ändå en människa som genom sin (ekonomiska) makt har köpt den andra.

    De flesta männen har inte kunnat få en fungerande relation här i Sverige och ser detta som lösningen på att få en familj. Andra har redan från början bestämt sig för utnyttja och förnedra kvinnan eller kvinnorna eftersom de oftast har ett flertal thairelationer bakom sig. 

    Jag inser ju samtidigt att många av Thaikvinnorna är desperata, cyniska och beräknande när de säljer sin själ för ett liv i Sverige. Jag tror att många blir chockade över att det liv de får här inte motsvarar bilden men ändå är bättre än prostitution hemma. Så tyvärr, jag får många tankar när jag ser dessa par. Hon oftast liten och späd, han oftast oattraktiv och ovårdad.
    Men hur många av dessa par har du umgåtts med och pratat med?
  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 22:02
    #48
    Anonym (människosyn) skrev 2013-06-28 22:00:47 följande:
    Jag har ju mer "normala" vänner så det är ingen som har haft behov av att "skaffa" en fru på detta sätt. Däremot träffar jag i mitt yrke många barn som är halvthailändare och deras naiva berättelser om hur mamma och pappa träffade varandra och blev kära gör mig illa berörd. Jag träffar också dessa fäder som inte är speciellt nära idealmannen för att uttrycka mig milt.
    Alla kan ju inte vara idealmän,någon måste ju dra nitlotten också. Har du pratat med dom? Alltså på riktigt som en vän? För annars är det väl lite kallt att döma dom som misslyckade människor när du inte ens känner dom? Man ska vara väldigt försiktig med hur man dömer andra människor för det kan skapa mycket olycka.
  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 22:37
    #60
    Anonym (människosyn) skrev 2013-06-28 22:33:52 följande:
    Min människosyn säger att alla individer har lika värde och i dessa relationen är jämvikten rubbad redan från början. Mannen tar sig rätten och friheten att importera en fru. Jag tror det ligger massor med mänskligt lidande bakom varje thaikvinnas val att komma hit och gifta sig med en man som hon knappt känner. Som hon i bästa fall har träffat i nån månad. Hur vanligt och normalt är det att vi här gifter oss så snabbt och på så lösa grunder innan vi känner varandra?

    Äkta känslor är det inte, inte kärlek iaf, men antagligen lättnad och lycka över att slippa missären och sitt hårda liv.
    Så därför får hon nöja sig med något som kanske är bättre. Det lär ju inte vara kvinnans första val i livet att gifta sig men den okänd och flytta över halva jordklotet. Hade hon haft möjlighet att studera, att försörja sig själv hade hon säkerligen gjort det.

    Jag tycker männen utnyttjar kvinnornas olycka och därför blir jag äcklad. De trampar på kvinnornas människovärde och smular söner det med sulan på sina skor. 
    Men du benämner ju dom som misslyckade människor, hur går det ihop med din syn att alla individer har lika värde?
  • Anonym (suck)
    Äldre 28 Jun 22:42
    #62
    Anonym (människosyn) skrev 2013-06-28 22:40:32 följande:
    Att utnyttja en annan människas svaghet är misslyckas.
    Okej  så det är endast handlingen du syftade på, svårt att tolka ibland då vissa verkar anta att män med thailändska fruar är misslyckade som människor redan långt innan de ens träffat sin blivande fru.
Svar på tråden Män med Thaibrudar