• Anonym (männi­skosyn­)
    Äldre 28 Jun 22:00
    119911 visningar
    546 svar
    546
    119911

    Män med Thaibrudar

    Anonym (suck) skrev 2013-06-28 21:56:25 följande:
    Men hur många av dessa par har du umgåtts med och pratat med?
    Jag har ju mer "normala" vänner så det är ingen som har haft behov av att "skaffa" en fru på detta sätt. Däremot träffar jag i mitt yrke många barn som är halvthailändare och deras naiva berättelser om hur mamma och pappa träffade varandra och blev kära gör mig illa berörd. Jag träffar också dessa fäder som inte är speciellt nära idealmannen för att uttrycka mig milt.
  • Anonym (männi­skosyn­)
    Äldre 28 Jun 22:33
    #58
    Konservativ skrev 2013-06-28 22:10:14 följande:
    Vad har du för människosyn som blir äcklad av människor? Och som anser att andra är misslyckade?
    Det är du som talar om att köpa sig en fru. Så är det naturligtvis inte. Men i Sverige går det förstås helt bra att håna vissa kategorier av människor.
    Min människosyn säger att alla individer har lika värde och i dessa relationen är jämvikten rubbad redan från början. Mannen tar sig rätten och friheten att importera en fru. Jag tror det ligger massor med mänskligt lidande bakom varje thaikvinnas val att komma hit och gifta sig med en man som hon knappt känner. Som hon i bästa fall har träffat i nån månad. Hur vanligt och normalt är det att vi här gifter oss så snabbt och på så lösa grunder innan vi känner varandra?

    Äkta känslor är det inte, inte kärlek iaf, men antagligen lättnad och lycka över att slippa missären och sitt hårda liv.
    Så därför får hon nöja sig med något som kanske är bättre. Det lär ju inte vara kvinnans första val i livet att gifta sig men den okänd och flytta över halva jordklotet. Hade hon haft möjlighet att studera, att försörja sig själv hade hon säkerligen gjort det.

    Jag tycker männen utnyttjar kvinnornas olycka och därför blir jag äcklad. De trampar på kvinnornas människovärde och smular söner det med sulan på sina skor. 
  • Anonym (männi­skosyn­)
    Äldre 28 Jun 22:40
    #61
    Anonym (suck) skrev 2013-06-28 22:37:57 följande:
    Men du benämner ju dom som misslyckade människor, hur går det ihop med din syn att alla individer har lika värde?
    Att utnyttja en annan människas svaghet är misslyckas.
  • Anonym (männi­skosyn­)
    Äldre 28 Jun 22:46
    #63
    Anonym (suck) skrev 2013-06-28 22:42:59 följande:
    Okej  så det är endast handlingen du syftade på, svårt att tolka ibland då vissa verkar anta att män med thailändska fruar är misslyckade som människor redan långt innan de ens träffat sin blivande fru.
    Ja, jag har svårt att förlika mig med tanken som ligger bakom deras val att försöka hitta kärleken på detta sätt.
  • Anonym (männi­skosyn­)
    Äldre 28 Jun 23:11
    #66
    Konservativ skrev 2013-06-28 23:05:53 följande:
    Det var inte det du syftade på och det vet du. Det handlar inte om att importera men enligt din människosyn kanske det är det? Dessa kvinnor kan välja och de har valt någon annan än dig och det är där skon klämmer tillsammans med en god portion  förakt för andra. förakt för svaghet, eftersom det handlar om misslyckade (enligt dig) människor.

    Nu känns det som du tolkar in mer än det jag skriver. Kan du utveckla ditt resonemang tack? Btw, så är jag kvinna så varför skulle kvinnorna välja mig, fattar inte....
  • Anonym (männi­skosyn­)
    Äldre 28 Jun 23:58
    #70
    Konservativ skrev 2013-06-28 23:38:52 följande:
    OK ser nu att jag blandade ihop dig med BoAndersson, ber om ursäkt. Men jag fattar inte att du tror att det handlar om import. Det är inte slavar det handlar om, dessa kvinnor har valt själva. Varför är det så dåligt att män som av olika anledningar blir ratade i Sverige skaffar sig kvinnor någon annan stans ifrån? Jag känner ju inte dig men jag har sett och hört det förakt som finns i Sverige samtidigt som man officiellt bekänner sig till allas lika värde bla bla bla...Vilket alltså inte behöver gälla dig.

    Fast vad har de valt mellan? Pest eller kolera? Det är ju knappast något förstaval. Det är just att män som blir ratade väljer att ta hit en kvinna som om hon bara är just en kvinna för att tillfredsställa hans behov av kärlek och familj jag tycker är vidrigt. Han utgår ifrån att hon vill komma och intalar sig själv att hon väljer detta bara för att hon vill. Hon är ju pga omständigheterna i hemlandet tvungen att hitta en försörjning för att kunna leva. Hon tvingas alltså välja en mer långsiktig form av prostitution med samma torsk än att bli ännu värre ansatt och utsatt i Thailand. Visst kan det bli bra och visst kan de bli lyckliga men mannens handlande och agerande tycker jag är skräp. Jag tycker detta kan liknas vid en modern form av slavhandel. - Du får mitt kön och min själ, får jag materiel standard och ett hem i utbyte? Jag älskar dig inte men jag ska göra allt för att behaga dig så du vill ha mig kvar för jag vill inte tillbaka till misären. Jag kanske kommer att tycka om dig men du har köpt mig. Jag vill inte detta men jag har inget val...det kanske blir bra...
Svar på tråden Män med Thaibrudar