Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Män med Thaibrudar

  Fre 28 jun 2013 22:10 Läst 94914 gånger Totalt 546 svar
  Visar endast inlägg av Konservativ - Visa alla inlägg
 • Fre 28 jun 2013 22:10 #54
  Anonym (människosyn) skrev 2013-06-28 21:55:16 följande:
  Jag blir så otroligt provocerad och äcklad av dessa män som via Internet eller på plats i Thailand raggar upp en blivande fru. Jag kan inte för mitt liv förstå hur detta kan ses som något annat än prostitution. Istället för en peng i handen får kvinnan ett liv med betydligt högre materiell standard än vad hon skulle fått i Thailand. Själva handlingen att denna väg söka kärleken anser jag vittnar om en hemsk människosyn där vita (misslyckade) västerländska män (för det handlar ju mest om sådana) tar sig rätten att på detta sätt köpa sig en fru, att köpa en annan människa. Vidrigt tycker jag det är. Som att beställa en fru på postorder. Det är själva handlingen jag vänder mig emot. Äkta kärlek efter ett par träffar eller mail, bullshit säger jag!

  Å andra sidan så tror jag att precis som i andra arrangerade äktenskap, som exempelvis förekom förr i Sverige och ännu idag i  andra delar av världen och i vissa invandrargrupper här, att det med tiden kan växa fram någon form av kärlek mellan makarna. Många lever säkert sina lyckliga dagar här men bakom fasaden döljer sig ändå en människa som genom sin (ekonomiska) makt har köpt den andra.

  De flesta männen har inte kunnat få en fungerande relation här i Sverige och ser detta som lösningen på att få en familj. Andra har redan från början bestämt sig för utnyttja och förnedra kvinnan eller kvinnorna eftersom de oftast har ett flertal thairelationer bakom sig. 

  Jag inser ju samtidigt att många av Thaikvinnorna är desperata, cyniska och beräknande när de säljer sin själ för ett liv i Sverige. Jag tror att många blir chockade över att det liv de får här inte motsvarar bilden men ändå är bättre än prostitution hemma. Så tyvärr, jag får många tankar när jag ser dessa par. Hon oftast liten och späd, han oftast oattraktiv och ovårdad.
  Vad har du för människosyn som blir äcklad av människor? Och som anser att andra är misslyckade?
  Det är du som talar om att köpa sig en fru. Så är det naturligtvis inte. Men i Sverige går det förstås helt bra att håna vissa kategorier av människor.
 • Fre 28 jun 2013 23:05 #64 +1
  Anonym (människosyn) skrev 2013-06-28 22:40:32 följande:
  Att utnyttja en annan människas svaghet är misslyckas.
  Det var inte det du syftade på och det vet du. Det handlar inte om att importera men enligt din människosyn kanske det är det? Dessa kvinnor kan välja och de har valt någon annan än dig och det är där skon klämmer tillsammans med en god portion  förakt för andra. förakt för svaghet, eftersom det handlar om misslyckade (enligt dig) människor.
 • Fre 28 jun 2013 23:38 #69
  Anonym (människosyn) skrev 2013-06-28 23:11:55 följande:

  Nu känns det som du tolkar in mer än det jag skriver. Kan du utveckla ditt resonemang tack? Btw, så är jag kvinna så varför skulle kvinnorna välja mig, fattar inte....
  OK ser nu att jag blandade ihop dig med BoAndersson, ber om ursäkt. Men jag fattar inte att du tror att det handlar om import. Det är inte slavar det handlar om, dessa kvinnor har valt själva. Varför är det så dåligt att män som av olika anledningar blir ratade i Sverige skaffar sig kvinnor någon annan stans ifrån?
  Jag känner ju inte dig men jag har sett och hört det förakt som finns i Sverige samtidigt som man officiellt bekänner sig till allas lika värde bla bla bla...Vilket alltså inte behöver gälla dig.
 • Lör 29 jun 2013 22:52 #108
  whybother skrev 2013-06-29 02:05:51 följande:
  Män som blir ratade av svenska kvinnor de blir det av en anledning. De bedöms vara ej önskvärda. Jag tror att det ligger något i det. Vissa är inte ämnade att föra vidare sina gener, ex såna som måste åka till fattiga länder för att ha en chans.Asiater hade inte heller velat ha dessa män om de hade haft samma möjlighet att slippa som svenska kvinnor har..

  Jag äcklas när jag ser efterblivna män med nån thaihora.
  Detta var det värsta nazistiska och rasistiska inlägget jag läst på familjeliv. Goebbels som sysslade med förädling av raser hade varit stolt över ditt uttalande. Får se nu, blir det mitt eller ditt inlägg som tas bort?
 • Lör 29 jun 2013 23:09 #110
  Anonym (människosyn) skrev 2013-06-28 23:58:28 följande:

  Fast vad har de valt mellan? Pest eller kolera? Det är ju knappast något förstaval. Det är just att män som blir ratade väljer att ta hit en kvinna som om hon bara är just en kvinna för att tillfredsställa hans behov av kärlek och familj jag tycker är vidrigt. Han utgår ifrån att hon vill komma och intalar sig själv att hon väljer detta bara för att hon vill. Hon är ju pga omständigheterna i hemlandet tvungen att hitta en försörjning för att kunna leva. Hon tvingas alltså välja en mer långsiktig form av prostitution med samma torsk än att bli ännu värre ansatt och utsatt i Thailand. Visst kan det bli bra och visst kan de bli lyckliga men mannens handlande och agerande tycker jag är skräp. Jag tycker detta kan liknas vid en modern form av slavhandel. - Du får mitt kön och min själ, får jag materiel standard och ett hem i utbyte? Jag älskar dig inte men jag ska göra allt för att behaga dig så du vill ha mig kvar för jag vill inte tillbaka till misären. Jag kanske kommer att tycka om dig men du har köpt mig. Jag vill inte detta men jag har inget val...det kanske blir bra...
  Det finns varken pest eller kolera i Thailand och det handlar oftast inte om prostituerade heller. Och även i de fallen där det är prostituerade har de väl rätt att gifta sig också? Varför tror du att valen handlar om ett liv på soptippen eller att flytta till Sverige? Visserligen bor det människor på soptipparna men så många är det inte. De kan oftast hitta en annan försörjning i butik eller på fabrik. Många har collegeutbildning och kan hitta jobb ganska lätt. En vännina till mig är från Vietnam och är jätteskärpt i matte och har praktiserat på högstadieskola. Där sa de åt henne att när hon kan språket ordentligt kan hon få lärarjobb där. TIll skillnad från dig ser jag dem inte som offer. Det verkar som att du tror att t.ex. Thailand är ett land som befinner sig i 1800-talet och där alla är fattiga och dör i 30-årsåldern. Så är det inte. Däremot råder lite andra värderingarsom någon annan varit inne på.

  Och vad vet du om den överenskommelse som gjorts mellan dessa två? "Jag ger dig sex varje kväll mot att du ger mig mat och hem", tror du att det låtit så? Sen att Thaikvinnor skulle vara underdåniga är så absurt att jag måste skratta. I teorin kanske, men tillsammans med den konflikträdde svensken knappast.

  Mitt förstaval är att vara lottomiljonär, ska jag tycka synd om mig själv för att det inte sker?
 • Tor 2 okt 2014 18:17 #467
  Anonym (Tvärtom?) skrev 2014-10-02 09:01:06 följande:
  Jag menar att svenska män med thaibrudar ofta säger att de inte kunde hitta någon annan. Att det inte finns några svenska kvinnor. Jag pratar nu om svenska män som mer eller mindre köpt sig en thailändsk fru därför att de varit kräsna singlar länge. Jag anser INTE att thailändska tjejer är sämre. Jag har en bekant som gift sig med en thailändsk tjej och där var det verkligen kärlek. De råkade träffas, började umgås och blev kära (han jobbade då i Thailand).
  Förklara hur man köper en thailändsk fru.
 • Lör 4 okt 2014 20:47 #491
  Anonym (Tvärtom?) skrev 2014-10-03 07:36:38 följande:
  Hört talas om postorderbrudar? Sedan har jag en annan bekant, mer avlägsen, som köpt sin fru genom att ge henne en massa pengar för dejter osv. Hon ville inte gå ut med honom om han inte betalade. Jag känner honom inte direkt, men vi träffades på en fest där inte frun var med. Hon hälsade på sina släktingar. Han beklagade sig över hur dyra kvinnor var i drift.
  Jag har hört uttrycket, det förklarar ändå inte hur man köper en kvinna om det nu inte är ren slavhandel förstås. Det som du skriver sen är ju det vanliga mönstret när en man är intresserad av en kvinna, så då är alla svenska kvinnor köpta, är det så du menar?
 • Lör 4 okt 2014 21:40 #493
  Anonym (Freja) skrev 2014-10-04 21:23:49 följande:
  Lustigt. Om man lever utfattig i ett land där din framtid betyder hårt slit, och då inte med svenska mått av hårt slit, utan med verklig fattigdom och svält framför dörren om du skulle drabbas av sjukdom eller liknande. Och "vita" turister kommer dit och spenderar pengar på sprit och kvinnor och verkar vara snuskigt rik i jämförelse. Vem i helvete skulle inte göra sitt bästa för att fånga en och få vad det verkar som ett mycket mycket bättre liv för sig själv och sin familj.

  Det är världsfrånvänt att ens tro att KÄRLEK är det som fäller avgörandet i många situationer. Javisst finns det äkta kärlek också. Självklart gör det det. Högutbildade kan välja fritt.

  Svenska kvinnor kan välja fritt för de har inte den fattigdomen här i sverige.
  Så nej, det är inte samma sak hur nu någon kan få för sig det. Antagligen bara ett försvar man lägger upp för sig själv att tro på.

  Kärlek och äktenskap är oerhört romantiserat i sverige för det kan vi svenskar kosta på oss. Det kan inte alla från alla världens länder göra. För många är det chansen till ett bättre liv som styr. Chansen att slippa en förtidig död av sjukdom, svält eller för att man helt enkelt arbetar till döds.

  Visa mig den svenska tjej som är 20 år och dejtar en UTFATTIG 70-årig gubbe som hon måste försörja?
  Pengar drar tjejer. Så enkelt är det. Äkta kärlek? Knappast men ett ömsesidigt utnyttjande. Tjejen får ett bättre liv, åldringen får en attraktiv tjej. Om han har pengar förstås. En vanlig fattig gammal man får inte det.

  Det är rent löjligt att försöka få någon att tro att en ung attraktiv tjej älskar att ha sex med en kissluktande gammal man såvida han inte har gott om stålar och är villig att spendera dessa på den unga tjejens familj och henne själv. 

  Män verkar generellt ha alldeles för höga tankar om sig själv. Ge de här tjejerna pengarna rakt upp och ner utan något i gengäld. Ge dom stadig försörjning varje månad med tillräckligt av pengar. Och många av dom kommer inte följa med till sverige överhuvudtaget. 
  Du verkar tro att kärlek är det samma som förälskelse. Kärlek är något helt annat. Sen svarar du på en massa ssaker som jag inte skrev om, och en del håller jag med om. Men tycker du verkligen att det handlar om att köpa en kvinna om mannen kan erbjuda en bättre standard. De flesta kvinnor i Sverige väljer faktiskt en man med högre inkomst än de själva (kanske håller på att ändras men jag tror det ännu stämmer). Har de därmed blivit köpta? Sen tror jag att du har lite dimmiga uppfattningar om situationen i Sydostasien. Det är en minoritet som är så fattiga att de svälter. Många har en hög utbildning.
  Och jag håller med dig om att kvinnorna gör ett val (alltså inte blir köpta) baserat på många saker. Det gör svenskorna också, de vill ha en längre, några år äldre, lite rikare man.
 • Mån 6 okt 2014 07:38 #510
  Anonym (Freja) skrev 2014-10-04 22:23:55 följande:
  Nej du nu hittar du på. Kvinnan blir inte mer förälskad bara för att mannen är det. Situationen är precis densamma. Att de svenska männen vill tro att det är något helt annat än det är betyder inte att det faktiskt är det. 
  Ja svenska kvinnor väljer män med högre standard. Men för dem är det inte liv eller död. Och nej, det är inte en minoritet som är fattiga. Det finns ett skäl till att så många prostituerar sig. Det är INTE ett fritt val för kvinnorna även om svenska män gärna vill tro att de gör det för att de älskar sex. (och svenska män förstås...)

  Att jämföra svenska kvinnors situation med thaitjejer visar bara hur världsfrånvänd du är. Information är mycket lättillgänglig idag. Att välja att blunda får man förstås göra, men att kräva att andra ska göra detsamma fungerar inte.
  Liv eller död? Nej, för de allra flesta handlar det inte om det. Hur många thailändare känner du och har besökt i deras hem? Jo, det är ett fritt val vem man gifter sig med, varför blandar du in prostitution i detta. Tror du att alla thailändskor är prostituerade? Din uppfattning är verkligen spegel av tvåveckorssemester och Aftonbladets reportage.
 • Mån 6 okt 2014 11:43 #514
  MxMeNow skrev 2014-10-06 10:05:04 följande:
  Jag känner många Thailändskor (i samhället jag bor har var och varannan man Importerat en). En kommer hit, hon har systrar, kusiner vänner som paras ihop med makens/pojkvännen s bekanta, på den vägen är det. Sen finns det några män som tar hit kvinnor, tröttnar på dem och lämnar dem vidare till en vän.

  Än känner jag INGEN högutbildad thailändska och ingen som inte skickar hem pengar till familjen i thailand, av de Thailändskor som gift sig. Dom arbetar dock grymt hårt, plockar bär, svamp och sköter hushållet bättre än de svenskor jag känner.
  bara det att du skriver Importerat om människor visar hur du tänker.
  Att de skickar hem pengar till familjen handlar inte om att de skulle vara golddiggers. Det är helt enkelt så man gör i stora delar av världen. Ett annat system än Sveriges där alla är beroende av staten.
  Du tror att du känner många thailändskor men hur många har du besökt i deras hem i Thailand, så att du verkligen kan säga att de har det fattigt och måste välja en vit eller dö? (Eftersom du svarade på mitt svar till Freja antar jag att du är samma person)
 • Tis 7 okt 2014 09:02 #531
  MxMeNow skrev 2014-10-06 16:16:42 följande:
  Måste man kommunicera med mer än kroppsspråk med en hushållerska/knulldocka?
  Japp. Där kom det. Där kan vi snacka om en fruktansvärd människosyn. Från din sida.
 • Tis 7 okt 2014 09:03 #532
  Anonym (Steffe) skrev 2014-10-06 16:48:41 följande:
  Bland de äldre männen med thaikvinnor brukar det finnas en hel del ruskigt j*vla oattraktiva tjockisar. Många gånger kan man inte undå att tycka riktigt himla synd om dessa stackars små nätta och söta tjejer som kanske är 35 (men som ser ut som 25) och lever i Sverige med en asocial förtidspensionerad grotesk gris på 55 - 60 år. Usch..

  Bland de yngre killarna med thaitjejer brukar väl den lite blyge, tystlåtne och ensamme 30 - 35 åringen vara den vanligaste typen. Kanske inte alltid en jätteful utan oftast en normalbyggd men lite tafatt kille med omoderna kläder och liten bekantskapskrets.

  Det är min bild av det hela.,
  Så du kallar människor grisar. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll