• Pokerg­irl
    Äldre 30 Jan 12:11
    40344 visningar
    653 svar
    653
    40344

    Kvinnliga företagare - här är vår tråd

    Tänkte starta en tråd för oss kvinnliga företagare. Ett diskussionforum där allt som har med företagande att göra kan diskuteras.

    Moms, reklam, skatter, bokföring, marknadsföring, ekonomi, starta eget.... Här hjälps vi åt, företagande är inte lätt alla gånger!

  • Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd
  • Pokerg­irl
    Äldre 1 Feb 00:16
    #11

    gemelli> tack för berömmet om ringen, jag har själv beundrat dina ringar i ett annat forum...

    Nåväl, hann precis bara starta en tråd så var det dags för utbildning i Göteborg. Nu är jag iaf tillbaka och sporrad. En rad om mig, har precis startat upp som egen företagare på en salong där jag utför LPG-behandlingar, samtidigt arbetar jag deltid som sjuksköterska eftersom jag vill ha kvar tryggheten med en månatlig lön. Älskar jobbet som företagare men önskar ibland att man hade en "personlig rådgivare" som kunde hjälpa en när det kör ihop sig. Tänkte att detta forum kanske kunde vara en liten hjälp på vägen.

  • Pokerg­irl
    Äldre 1 Feb 00:22
    #13

    trollsanna> och vad ska du syssla med? Spännande att höra om andras företagande.

  • Pokerg­irl
    Äldre 1 Feb 22:50
    #24

    JagoTösen> Glöm inte tullen! Den kostar en hel del om ni ska ta från USA. Tycker 19 dollar låter för mkt. Tull kanske 4 dollar, frakt 2 dollar, ger 25 dollar, sen bör ni lägga på 50% iaf (beroende på om ni ska vara grossist el återförsäljare) vilket gör i runda slag 38 dollar. Är inte det mkt för en sparkdräkt? Kan själv inget om barnkläder men man reagerar ju.

  • Pokerg­irl
    Äldre 2 Feb 15:13
    #38

    Jag har ett bekymmer, jag jobbar på salong där jag hyr in mig som egen företagare hos en kvinna med anställda. Min verksamhet går ut på en behandling som genomförs med en dyrbar apparat och bland annat ska motverka celluliter. Nu finns denna även i ansiktsvariant för att fräscha upp trött och hängig hud. Jag har försökt tala med henne om att jag skulle vilja ta in den och fint höra vad hon säger men hon säger bara att hon inte satt sig in i vad maskinen gör och att det viktiga är att den inte konkurerar med hennes behandlingar. Hur ska jag på ett fint sätt säga detta till henne? Jag tycker mig ha försökt ganska klart att "jag är sugen på att ta in den, vad tycker du om det" men det verkar som att hon inte vill besluta sig.

  • Pokerg­irl
    Äldre 3 Feb 07:26
    #41

    FrökenFräken1> Det viktigaste är ATT du anger dessa sysslor, då blir det inget bekymmer. Startar du däremot med verksamhet som du inte angivit till bolagsverket kan det bli bekymmer.

  • Pokerg­irl
    Äldre 3 Feb 11:50
    #44

    JagoTösen> Finns det inte kunder nog för två? Det är ju klart att det är trist när man hittat ngt "unikt" och sen kommer fler med samma produkt, det är ju så när man har fri konkurrens.

  • Pokerg­irl
    Äldre 4 Feb 18:12
    #50

    gemelli> Jag pratade lite med henne om det igår igen, hoppas hon går med på att jag utökar min verksamhet. Ska göra iordning en resultatrapport till banken så jag får höra om de kan hjälpa mig med finansiering.

  • Pokerg­irl
    Äldre 4 Feb 18:38
    #52

    gemelli>
    Jag kör LPG, vill komplettera med Lift6

  • Pokerg­irl
    Äldre 4 Feb 19:14
    #54

    gemelli> Var precis på vidareutb på LPG med Liz, hon är hur trevlig som helst. LPGn har gått jättebra, har haft den sedan i höst, men jag vill komplettera lite och Lift6 verkar vara intressant. Har du också funderat på LPG el Lift6?

Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd