• Pokergirl

    Kvinnliga företagare - här är vår tråd

    Tänkte starta en tråd för oss kvinnliga företagare. Ett diskussionforum där allt som har med företagande att göra kan diskuteras.

    Moms, reklam, skatter, bokföring, marknadsföring, ekonomi, starta eget.... Här hjälps vi åt, företagande är inte lätt alla gånger!

  • Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd
  • Lilie

    Sirlig: Jag säger som JagoTösen, ingen ger bort något gratis.
    Vad jag har hört "hjälper" sådanna företag dig att regga en domän med ditt företagsnamn,
    fast dom reggar den i stitt namn och du får "hyra" domänen utav dom.

    Sen tycker jag det låter underligt med ett webföretag som vill "expandera till stockholm",
    Internet är väl knappast bundet av vilken stad man håller till i ?

  • Sirlig

    Lilie: Det har ni säkert rätt i! Ingen aning. Jag blev själv lite misstänksam och tackade nej. Jag gjorde säkert rätt då antar jag.

  • JagoTösen

    Hej hej allihop.

    Sambon o jag sitter här o arbetar för fullt. Har fått tag i ett klädmärke i usa och har beslutsångest om vi ska beställa eller inte. Det är svindyrt men fint. En sparkdräkt kostar 19 dollar IN!! Sen ska det till dyr frakt till sverige påslag och moms.....hua va dyrt det kommer bli. Blir nog till att fortsätta fundera ett tag till.

  • Pokergirl

    JagoTösen> Glöm inte tullen! Den kostar en hel del om ni ska ta från USA. Tycker 19 dollar låter för mkt. Tull kanske 4 dollar, frakt 2 dollar, ger 25 dollar, sen bör ni lägga på 50% iaf (beroende på om ni ska vara grossist el återförsäljare) vilket gör i runda slag 38 dollar. Är inte det mkt för en sparkdräkt? Kan själv inget om barnkläder men man reagerar ju.

  • We2

    Jag hakar på denna tråd jag med! Ser intressant ut. Är oxå företagare men har en enskild firma. 2 anställda. Måste ju säga att det e de anställda man lever på men det e även de som kostar mest... Hoppas att alla har det bra!

  • JagoTösen

    Pokergirl: Japp och så lite tull oxå. Men jag är KÄR! Vill ju själv ha dom till sonen. De kostar i butik 38 dollar i USA. Det blir nog inga men fina är dom.

  • We2

    Sirlig: Jo jag driver en hårstudio. har just nu 5 års jubileum vilket känns roligt! Har varit upp och ner psykiskt.. väntar andra barnet och har idag två anställda.. det e föst nu man börjar få kläm på det! Bytte även till bättre och större lokaler i Juni som var. Det är otroligt roligt och givande.. men som sagt mkt jobb även. Du då? Vad gör du?¨

  • Sirlig

    We2: Det låter skoj! Jag importerar pärlor och designar smycken. Jag är ganska nystartad, så än så länge kör jag på deltid medan jag läser min sista termin på universitetet, men det går bra och jag hoppas kunna leva på det åtminstone på halvtid från och med sommaren.

  • We2

    vad roligt!!! Kan man inte få se något kort på det du tillverkar?har du nån bild inlagd?

Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd