• Pokergirl

    Kvinnliga företagare - här är vår tråd

    Tänkte starta en tråd för oss kvinnliga företagare. Ett diskussionforum där allt som har med företagande att göra kan diskuteras.

    Moms, reklam, skatter, bokföring, marknadsföring, ekonomi, starta eget.... Här hjälps vi åt, företagande är inte lätt alla gånger!

  • Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd
  • JagoTösen

    Sirlig: Jag har kikat lite efter barnsmycken men hittar inga fina. Gör du sånt?

  • Sirlig

    We2: Jag har bilder i mitt galleri!

    JagoTösen: Jag har faktiskt funderat på att göra en barnserie! Jag fick idén efter att ha gjort ett armband till min kusindotter som är 9 år som julklapp. Det är många som har reagerat väldigt positivt på det armbandet. Det är i stretch, men med "fina" material som handgjorda cloisonnépärlor och halvädelstenar.

  • JagoTösen

    Sirlig: Jaa gör en sån serie. Kanske jag kan bli återförsäljare på min sida.

    Det jag har varit mest ute efter är en guldring till min tvååring men det verkar inte finnas att få tag på. Finns bara i silver och det vill jag ju inte ha då alla andra smycken är i guld. Antar att man får gå till en guldsmed och beställa en.

  • JagoTösen

    Sirlig: Då blir det för dig att arbeta nu då. Kikade in på hemsidan igen. Fina grejer. Att du har tålamod att pilla med sånt....skulle aldrig orka.

  • Happy me

    God afton ni kreativa medsystrar!

    Jag har också ett litet företag, enskild firma. Har knappt kommit i gång... Är konsult inom personalfrågor och hoppas på lite extraknäck så där.

    Kan säkert vara bra med en tråd för oss galna kvinns som har eget företag!

  • Sirlig

    JagoTösen: Jag sätter igång nu! Det är inte så pilligt att hålla på med så pass stora pärlor som jag gör.

    Happy me: Välkommen! Jag läser till beteendevetare med inriktning mot personal och organisation. Vad har du för inriktning som konsult?

  • Pokergirl

    Jag har ett bekymmer, jag jobbar på salong där jag hyr in mig som egen företagare hos en kvinna med anställda. Min verksamhet går ut på en behandling som genomförs med en dyrbar apparat och bland annat ska motverka celluliter. Nu finns denna även i ansiktsvariant för att fräscha upp trött och hängig hud. Jag har försökt tala med henne om att jag skulle vilja ta in den och fint höra vad hon säger men hon säger bara att hon inte satt sig in i vad maskinen gör och att det viktiga är att den inte konkurerar med hennes behandlingar. Hur ska jag på ett fint sätt säga detta till henne? Jag tycker mig ha försökt ganska klart att "jag är sugen på att ta in den, vad tycker du om det" men det verkar som att hon inte vill besluta sig.

  • FrökenFräken1

    Jag funderar på att starta eget för att kunna reglera mina egna tider lite mer än just nu, men jag är ju skraj att göra det eftersom man ju inte är berättigad akassa.. Ni är modiga! Men jag undrar en sak- vet nån om man kan göra fler saker inom samma företag? Hypotetiskt- sälja kläder på import, sälja egentillverkade smycken och frilansa om inredare? Nån som vet??

  • Lilie

    FrökenFräken1 : ja det kan man. Man får ange i ansökan ungefär hur många procent man kommer syssla med varje del.

Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd