• Anonym (M)

    Psykolog

    Jag skulle vilja ta hjälp sv psykolog till sonen. Det viktigaste för mig är att veta (förutom hur jag ska handskas med "problemet") om det är adoptionsrelaterat eller inte. Det handlar alltså inte om en utredning i nuläget. Jag har sett att vissa psykologer är speciellt inriktade på adopterade barn, och vill använda oss av en sådan. Därför väljer jag bort BUP, dvs för att vara säker på att få rätt hjälp.
    Nu undrar jag vad det kostar att gå med barnet till psykolog? Era erfarenheter kring att ta hjälp på detta sätt?
    Här svarar bara adoptivföräldrar tack.

  • Svar på tråden Psykolog
  • Anonym (psykolog)

    Hej!

    Ett första steg kan ju annars vara att ringa BUP och fråga vad de har för erfarenhet av arbete med adoptivbarn.

    Jag tror ju inte att det är ett område som är främmande för dem.

    En utredning är inte heller något man gör i första taget, utan något man tar till när annat inte fungerat.

    Och så är det avgiftsfritt. Det går alltid att söka sig till privatpraktiserande om man sen upplever att man inte fått det man önskade.

  • Också psykolog

    Som psykolog med adopterade barn o erfarenhet från adopterade barn på BUP skulle jag ha väldigt svårt att uttala mig om ett barns svårigheter berodde på adoptionen eller ej. Däremot hoppas jag att jag hade kunnat hjälpa dig med det konkreta problemet med hänsyn tagen till att ditt barn är adopterat. Det är svårt att veta vad som beror på adoption, separation, personlighet, ärftlighet, trauma etc. Det är viktigt att vi psykologer har koll på adopterade barns speciella situation men att tvärsäkert säga vad som beror på adoption eller inte menar jag är omöjligt. Vill också varmt uppmana dig att söka hjälp för det du funderar över! Tidiga insatser, om än små, kan vara guld värda!

  • fabbemam

    Jag har ännu inte behövt psykologhjälp men Gunilla Syrén, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut,
    Specialist i klinisk psykologi. Lärare och, Reteamingcoach.  har en otrolig erfarenhet både yrkesmässigt och personligt av adopterade barn och deras speciella behov. Du kommer till hennes hemsida via länken nedan:
    www.agsyrenkonsult.se/index.html

Svar på tråden Psykolog