Kycklingsallad
3 kycklingfiléer
Marinad till kycklingen:
3 msk olivolja
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
salt o peppar
250 g torr pasta kokas. Kyl i kallt vattten.
1 dl valnötter
isbergssallad
100 g salami
100 g marinerad kronärtskocka
4 apelsiner
1 paprika
1 silverlök
100 g stora vita bönor
Dressing:
1 schalottenlök
1,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
1 msk koncentrerad apelsinjuice
2 tsk dijonsenap
0,5 tsk socker
salt o peppar
Marinera kycklingen, minst 30 minuter men det funkar över natten också. Stek den (i marinaden) och låt svalna.
Finhacka schalottenlöken och blanda ihop dressingen. Den vill inte gärna blanda sig, men man får röra lite just innan man serverar den. Eller så mixar man den, då håller den sig blandad längre.
Skär bort skal och det vita från apelsinerna, skär ut filéer. Lägg upp salladen lite snyggt på ett stort fat.
Man kan skippa bönorna om man vill, eller kronärtskockorna. Apelsinerna är ett måste! Det är lite piller och inte den allra snabbaste salladen, men den är SÅ god! Vi har haft den på flera bjudningar, alla är förtjusta.