• Äldre 11 Aug 21:08
    3512 visningar
    25 svar
    25
    3512

    Tvillingar 2013

    Fick tvillingar, två tjejer, 1 maj! Helt underbara små töser. Amningen funkade inget vidare, så de äter ersättning och vi har varit noga med att synka dem från början.

    Nu äter de kl 06, 10, 14, 18

  • Äldre 11 Aug 21:09
    #5

    Åhhh....klippte ett låååångt inlägg...

  • Äldre 11 Aug 21:14
    #6

    ....och vi lägger dem runt 19 tiden för natten.

    Sedan ger vi dem ett nattmål vid 23-tiden, men då vaknar de knappt till alls utan dricker i sömnen.

    De sover i en och samma spjälsäng, numera skavfötters, precis intill vår säng med en sida borttagen. Ibland vaknar de till på natten, då får de nappen och lite klapp och mys så de somnar om. Och vid 06 är det mat igen.

    Vore kul att höra mer från andra tvillingföräldrar!

  • Äldre 12 Aug 22:54
    #9

    Jag ammade ett barn/ett bröst och gav sedan det barnet till pappan som kompletterade med ersättning. Då de hade svårt att få grepp använde jag amningsnapp och då tror jag det är lättare att växla mellan flaska och tutte, det blir lite samma känsla. När pappan matade bebis ett ammade jag bebis två, ur andra tutten, och sedan fick även hon flaskan.

    Dock blev det tyvärr kraftig mjölkstockning efter ca tre veckor och det kan tyvärr vara amningsnappens "fel" då bebisarna ibland inte tömmer bröstet helt.

    Pumpade ngn vecka till och gick sedan över helt på ersättning vilket var skönt måste jag säga. Du kan då lätt mata båda samtidigt och du kan få avlastning, men funkar amningen kan du ju ge dig på att dubbelamma, finns intruktionsfilmer på Youtube !

  • Äldre 14 Aug 06:26
    #13

    Jag hyrde en "proffspump" direkt på BB som är toppen. Du kan be om ett extra kit till den och dubbelpumpa, den går på el och är effektiv utan att det gör ont , vilket jag tycker vanliga "handjagare" kan göra. BB kan oxå visa på hur man dubbelammar - stanna kvar så länge du får är mitt tips !

Svar på tråden Tvillingar 2013