• Anonym (Maja)

    Mitt barnbarn liknar bara sin mamma

    Om det var mitt barn det gällde hade jag uppskattat att du berättat för mig om dina obefintliga känslornför barnet.

    Det känns ju fel att de ska arbeta för en fin kontakt mellan dig och barnet ovetandes om att du inte alls vill ha en sådan kontakt.

    Så tala om för din son att du inte gillar hans barn pch inte vill ha nära kontakt med det men kan tänka dig att träffa barnet ibland.

    Risken finns förstås att din son säger upp kontakten med dig pga av dina känslor men om du verkligen inte har några ömma känslor för barnet tycker jag ändå det är det rätta.

    Annars får du väl vara mer luddig och säga att du inte orkar ha en tätare kontakt för att du har ett så aktivt liv eller så.

    Men var tydlig för sonens skull så han slipper kämpa för nåt han inte kan få.

  • Anonym (Maja)
    Virriga Vera skrev 2013-08-15 19:44:54 följande:
    Så du menar att man skall såra sin son, svärdotter och barnbarn enbart för att få vara ärlig? Nej, jag tycker att TS gör rätt.



    Nej jag skulle bli mer sårad om jag på olika sätt försökte få till en bra relation mellan mitt barn och min förälder ovetandes om att min förälder egentligen bara stod ut för syns skull. Jag tycker det är fel att uppmuntra barnbarnet att älska någon som inte ens tycker om denne. Det tycker jag är direkt elakt mot barnet.

    Om farmor är ärlig kan ju föräldrarna istället hjälpa barnet att få en närmare kontakt med mormor eller någon annan släkting.

    Men det är klart att hon inte behöver vara så brutalt ärlig som jag skrev, hon kan ju linda in budskapet lite för att slippa förlora kontaktened sonen.
  • Anonym (Maja)
    Anonym (Farmor) skrev 2013-08-15 21:40:29 följande:
    Ja, det går inte. Att få till någon närmare kontakt med någon annan alltså. Den här kvinnan är ovän med och har antingen gjort sig omöjlig eller själv sagt upp bekantskapen med absolut alla hon känner, finns ingen kvar att ha någon sorts kontakt med för hennes del. 

    Ja, jag finns ju. Men det frestar på och jag skulle inte orka eller vilja ha mer med dem att göra än jag har nu. Det är min smärtgräns det här, kan man säga.  



    Men då måste du tala om det på något sätt. Tyvärr vet jag inte hur du gör det finkänsligt utan att såra din son eller riskera att han bryter kontakten helt, och jag antar att du fortfarande vill ha honom i ditt liv?

    Var så ärlig som du kan utan att bli elak. Du kanske kan säga helt enkelt att du tycker att den kontakt ni har idag är lagom för dig och att du inte vill ha närmare kontakt vare sig tidsmässigt eller känslomässigt. För att du mår bäst av att ha det så. Fast kanske lite finare formulerat.

    Skulle din son acceptera det eller skulle han ställa en massa svåra följdfrågor?
  • Anonym (Maja)
    Virriga Vera skrev 2013-08-15 21:41:42 följande:
    Och du tror att sonen skulle fortsätta ha kontakt med henne? Det är ju bara att läsa svaren här. Jag skulle aldrig säga till mitt barn att jag inte tyckte om deras barn och/eller fru/man. Skulle du vilja höra från din mamma att ditt barn inte var omtyckt?



    Nej det skulle vara jättehemskt men om hon verkligen kände så skulle jag vilja veta det.
Svar på tråden Mitt barnbarn liknar bara sin mamma