Inlägg från: Lindsey Egot NO1 |Visa alla inlägg
  • Lindsey Egot NO1

    Mitt barnbarn liknar bara sin mamma

    Pamma Fu skrev 2013-08-16 11:02:17 följande:

    Det är aldrig rätt eller fel att ha en känsla. Känslor uppkommer, till följd av omständigheter.
    TS borde säkerligen prata med ngn som kan hjälpa henne med känslan, men hon är inte sjuk. 
    IMHO är det snarare ett sundhetstecken att våga ventilera det man känner för att få input från andra. 
     
    Fast om man inte gillar en vuxen och sedan straffar barnet då är man sjuk
  • Lindsey Egot NO1
    Pamma Fu skrev 2013-08-16 11:18:17 följande:

    Tyvärr är det ofta så att man associerar till föräldern när man ser barnet.
    Det är fullt normalt och inte alls sjukligt att associera. 
    Tyvärr är det oftast också så att man behandlar barnet efter den kluvna känslan som man har. 

    att haspla ur sig att man är "sjuk", "avvikande" mm. stigmatiserar bara trådstartaren, vilket du (och fler med dig, ser jag) borde vara medvetna om.
    Om man sedan är medveten om vad man gör och fortsätter att såra folk, DÅ kan man börja snacka sjukdom

    :D           
    Jag tycker människor som behandlar barn illa enbart för att de inte gillar föräldrarna ÄR SJUKA I HUVUDET. De kan inte se att de är två olika individer och kan man inte det så har man problem.

    Så om din granne inte gillar dig har han/hon rätt att behandla dina barn illa också?
  • Lindsey Egot NO1

    Så dessa vanliga scenario är helt ok att applicera var som helst? Skolan får behandla barnen taskigt för att de inte gillar föräldrarna? Osv.

  • Lindsey Egot NO1
    Anonya skrev 2013-08-17 01:02:48 följande:

    Jag får uppfattningen att du är en klok person, absolut inte oempatisk eller hemsk som en del skriver. Tror också att många som skriver efter att ha läst trådstarten, skulle ändra sig om de läste alla dina inlägg.
    Lever din sons pappa? Är sonen enda barnet? Några råd har jag tyvärr inte att komma med, men skickar dig en kram.


    Sonen lever eftersom hon skriver att hon inte vill förlora honom. Men frågan är var är sonen i barnbarnets uppfostran. Det är ju inte bara en som fostrar utan man är två om man lever tillsammans. Att enbart skylla på svärdottern är fult. Kanske TS måste prata med sin son ang uppfostran och hur man uppfostrar barnet till en person som kan visa ödmjukhet och empati.
  • Lindsey Egot NO1
    ica skrev 2013-08-18 08:18:21 följande:
    Men om din son väljer en kvinna som du ogillar. Så är det väl hans val. Kanske är han nöjd och inte vill ändra på det. Det är alltid intressant när nån väljer en livskamrat som inte faller väl ut hos den ursprungliga familjen. Jag vill tro att det finns en anledning till det.
    Håller med! Och TS kanske är likadan själv och därför går det inte. Söner brukar välja kvinnor som påminner om deras mödrar. Har de en bestämd mamma väljer de en bestämd kvinna och i detta fallet verkar det ju vara så. Men nu är TS bestämd över att hon inte gillar den bestämda kvinnan hennes son valt. Kan det vara så att TS inte får bestämma längre och har inflytande över sonen. Hon har antagligen uppfostrat en kuvad son och därför lever han i ett kuvat förhållande.
  • Lindsey Egot NO1
    Anonym (fri) skrev 2013-08-19 10:48:31 följande:
    En dominant kvinna har två söner, den ene väljer en kvinna som är dominant, den andre hennes raka motsats. Du som verkar kunna detta, kan du förklara för mig varför?
    Vadå kunna?

    Det vara bara en tanke.

    Men säg som så att den ene såg igenom sin dominanta mor medan den andre inte vågar se sanningen och behöver någon dominant för att fungera.
  • Lindsey Egot NO1
    Anonym (fri) skrev 2013-08-19 11:55:00 följande:

    Exakt!
    Men att inte tycka om/hata ett litet barn går bra bara för att barnet är som den personen man avskyr som mest. Fast barnet är den egna sonens. Men jag tycker TS ska säga till både sonen, sonhustrun och barnbarnet hur det ligger till så slipper hon umgås med dom överhuvudtaget.
  • Lindsey Egot NO1
    Kajsagumman skrev 2013-08-22 13:09:08 följande:
    Fint - "mindre involverad än vad de vill". 
    Det är just det att de pga detta kommer inse att TS har noll intresse av sitt barnbarn och det kommer såra hennes son. Min svärmor har noll och inget intresse och min man kallar henne för häxan men så anser han att hon aldrig borde ha fått ha barn eftersom hon är gravt empati störd och lider av narcissistisk personlighetsstörning. Hon tvekar inte en sekund att såga små barn vid fotknölarna över deras huvuden när hon pratar med sina barn och svärdöttrarna.
  • Lindsey Egot NO1
    jasssså skrev 2013-08-23 10:47:36 följande:
    det var väl du som skrev att män brukar välja kvinnor som påminner om deras morsor smile2.gifsmile2.gif
    O jo och jag är väl också rätt störd ibland! Men når inte upp till samma nivå som min svärmor. En sådan människa lär han aldrig hitta och nä vi är extremt olika faktiskt. Hon är pedant och bryr sig så mycket om vad andra tycker och tänker om henne (typiskt narcissistisk drag) så hon drar sig inte för något. Och nä någon pedant kommer jag aldrig att bli och tvinga mina barn att skura lister 2 gg i veckan är inte min grej.
  • Lindsey Egot NO1
    Anonym (bästa svaret) skrev 2013-08-23 11:52:49 följande:
    Fast hon säger ju inte att hon har noll intresse av sitt barnbarn. Bara att hon inte vill UTÖKA umgänget, utan hålla det på den nivå det redan är - och då tar hon aktiv del av sonens familjs liv som jag läser det.
     
    Frågan är vad nivån är nu. Det kanske enbart är kalas och i mina ögon är inte det en far/morförälder som bryr sig utan bara gör det pga sin pliktkänsla.
Svar på tråden Mitt barnbarn liknar bara sin mamma