Inlägg från: Anonym (Farmor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Farmor)

    Mitt barnbarn liknar bara sin mamma

    viseversa skrev 2013-08-15 15:32:41 följande:
    Ta och växa upp kanske ts??
    Ursäkta?
  • Anonym (Farmor)
    Sebastian72 skrev 2013-08-15 15:49:56 följande:
    Låter som om det är dax att klippa banden. 

    Ingen mår bra av att ha dej i närheten.
    Om de inte mår bra av att ha mig i närheten så är det ju lite konstigt av dem att önska sig ännu mer närhet av mig. Menar du att jag är skadlig på något sätt? Trots att jag inte någon gång på alla dessa år uppfört mig ens i närheten av dåligt? 
  • Anonym (Farmor)
    Juniana skrev 2013-08-15 15:46:17 följande:
    Fast det ÄR ju ändå ditt barnbarn. Dina och din mans gener måste finnas där någonstans. Personligheten går ju dessutom att påverka. Jag tror inte att jag skulle kunna dissa ett eget barnbarn så, för jag ser blodsband som väldigt värdefulla. Jag skulle nog snarare försöka ha barnet hos mig MERA, så att jag kunde ge det ett gott föredöme som komplement till den hemska mamman. Tänk på att flickan kan bli väldigt viktig för dig när du är gammal, och hon är en självständig kvinna - då kan du och hon ha en egen generation utan mamman. Det kan ni förresten redan om några få år, i viss mån!

    Om hon hade varit 14 hade jag kanske svarat annorlunda, men jag vägrar att tro att en sjuårings personlighet redan kan vara gjuten i sten. 
    Jag har inte dissat barnet, jag önskar däremot inte utöka umgänget med barnet (och heller inte med barnets mor).  
  • Anonym (Farmor)
    Anonym (vaaaaaaaaaa) skrev 2013-08-15 16:54:22 följande:
    Om du läser ditt eget första inlägg där du skrivit att du försökt se några fördelar med både mor och barn, men utan framgång. Hur kan du då säga att du inte dissar barnet. För mig låter det glasklart. Att du inte gilla din svärdotter är väl en sak, men varför dömma barnet. Det är ju din sons barn. Tycker du ska berätta för dom hur du känner och om de då sätter sitt barn främst så bryter de nog kontakten med dig. Om du tror att barnet inte komma märka hur du känner så lovar jag dig att du har fel. Att skriva att barnet inte är särskilt älskvärt tycker jag bara låter hemskt, är förmodligen tvärtom då. Tror inte du får så mycket sympati med dina inlägg när du skriver så.

    Jag vet inte vad du menar med dissa, jag kanske har missförstått betydelsen av det slangordet? Jag trodde att det  kom från engelskans "dismiss" som bland annat används i betydelsen av "avfärda" vilket jag inte gjort. Jag har umgåtts i alla år i av familjen önskad utsträckning och alltså INTE avfärdat dem. Nu vill jag emellertid på ett icke konfliktsökande eller annars otrevligt sätt inte utöka umgänget. 

    Det är definitivt min sons barn, men barnet påminner inte på en enda fläck om min son eller ens om någon människa jag gillar. Det är som om någon skulle lagt kalkerpapper över mammans personlighet och sätt att bete sig och på det viset tillverkat barnet.  

    Varför skulle det förhålla sig tvärtom för att jag skriver så? Och sympati har jag inte efterfrågat, jag presenterade en frågeställning och undrade hur jag skulle hantera den uppkomna situationen.  
  • Anonym (Farmor)
    Sebastian72 skrev 2013-08-15 17:14:58 följande:
    Hehe...någonting säger mig att TS har "problem" med att tycka om många människor och deras beteenden.

     
    Inte alls.
  • Anonym (Farmor)
    Utropstecknet skrev 2013-08-15 17:15:39 följande:
    Till skillnad från många andra förstår och respekterar jag dina känslor ts. Man kan inte, ovillkorslöst, älska allt och alla bara för att man har släktband. Du respekterar och behandlar din svärdotter och ditt barnbarn med respekt och det är gott så.

    Om jag inte önskade ökat umgänge hade jag vänligen men bestämt tackat nej och sagt "Tyvärr, jag har andra planer".

    Skuldbelägg dig inte för de känslor du hyser, tror att fler känner så men de vågar inte erkänna det för sig själva.
    Ja, det är nog det sättet jag får använda mig av, så gott det går. 
  • Anonym (Farmor)
    Anonym (spegelbild) skrev 2013-08-15 17:15:43 följande:
    En sak har jag lärt mig av livet och genom att studera och lära känna olika människor.

    Och det är att de människor du tycker illa om och beteenden du retar dig på, ofta är väldigt likt dig själv - d.v.s. dina egna svaga sidor och tillkortakommanden är samma som personens du ogillar.

    Det stämmer ju också bra med att din son valt en fru som påminner honom om dig som mamma. Så tyvärr är d nog väldigt lik din sons fru till sättet. Men detta ser man ju ytterst sällan själv eller vill erkänna, så du kommer ju bara säga att det absolut inte är så. Vilket bara kommer tyda ännu mer på att det verkligen är så.

    Angående ditt problem så är det nog bäst att vara ärlig och säga att du inte vill umgås lika mycket med dem som de verkar vilja umgås med dig och att du inte har något behov av att träffa barnbarnet ensam. Då löser det sig nog av sig självt, skulle jag tro.
    Ja, det hade ju varit roligt för dig (och mig) om dina empiriska studier hade kommit att omfatta mig och min sons hustru. 
  • Anonym (Farmor)
    Anonym (Maja) skrev 2013-08-15 21:32:19 följande:


    Nej jag skulle bli mer sårad om jag på olika sätt försökte få till en bra relation mellan mitt barn och min förälder ovetandes om att min förälder egentligen bara stod ut för syns skull. Jag tycker det är fel att uppmuntra barnbarnet att älska någon som inte ens tycker om denne. Det tycker jag är direkt elakt mot barnet.

    Om farmor är ärlig kan ju föräldrarna istället hjälpa barnet att få en närmare kontakt med mormor eller någon annan släkting.
    Men det är klart att hon inte behöver vara så brutalt ärlig som jag skrev, hon kan ju linda in budskapet lite för att slippa förlora kontaktened sonen.
    Ja, det går inte. Att få till någon närmare kontakt med någon annan alltså. Den här kvinnan är ovän med och har antingen gjort sig omöjlig eller själv sagt upp bekantskapen med absolut alla hon känner, finns ingen kvar att ha någon sorts kontakt med för hennes del. 

    Ja, jag finns ju. Men det frestar på och jag skulle inte orka eller vilja ha mer med dem att göra än jag har nu. Det är min smärtgräns det här, kan man säga.  
  • Anonym (Farmor)

    Jag ber om överseende för att jag inte besvarar alla eller ens särskilt många inlägg, jag håller på med annat och hinner bara sticka in näsan här och läsa då och då. Intressant att ta del av era tankar, känslor och åsikter. 

  • Anonym (Farmor)
    dogcatbird skrev 2013-08-15 22:45:20 följande:
    TS, har du tänkt på att det som är lika med dig och svärdottern är att ni båda säger upp bekantskapen med folk när det inte passar. Hon med andra, du med barnbarnet.
    Bredvid står en pappa som inte säger åt dig att ta ditt ansvar. När barnet växer upp har det blivit sviken av både dig  - och den som inte vågar ryta i åt dig.

    Mamman verkar ju ha en knepig personlighet och där behövs andra familjemedlemmar som bäst. Att visa barnet att det finns olika sätt att vara på. Pappan säger förmodligen inte till henne heller. 

    Svärdottern är inte din business, men det är väl inte henne du ska passa??  Barnet måste du ta dig samman och vara med, delta i barnets uppväxt. 
    Hur har jag gjort det? Jag har väldigt mycket kontakt med sonen, sonhustrun och barnet. Jag vill däremot inte ha ännu mer kontakt. Jag kan inte se hur jag inte tar mitt ansvar och vad min son skulle ryta om. 

    Nej, jag önskar verkligen att svärdottern inte var min business men eftersom jag inte tycker om att såra människor och eftersom jag älskar min son så är läget det beskrivna. 
Svar på tråden Mitt barnbarn liknar bara sin mamma