• Äldre 2 Sep 10:12
    26778 visningar
    10 svar
    10
    26778

    Pirr i kroppen.. stress? MS?

    Blev visst en hel bok det här, men jag hoppas att någon orkar läsa igenom det och kanske någon som känner igen symtomen vill skriva en rad..

    Jag är kvinna, 26 år, ej gravid (har heller aldrig varit det).

    Allt började en osndag i slutet av april (2013) började min vänsterarm domna. Inte som när den somnar, utan mer som att större delen av känseln försvann från axeln ned i handen. Känseln försvann inte i hela armen direkt, utan det kändes mer som att det startade i axeln och "åkte" sedan successivt ner mot handen. Jag kunde fortfarande röra både armen, handen och fingrarna. Det höll i sig i ca 1-2 timmar, sedan försvann det. Dagen därpå åke jag till stan med en kompis, kände då mig tung och trött i axeln. Ca 1,5 timmar efter vi börjat gå på stan fick jag migrän med aura (något jag haft sedan 4 års ålder, nu är jag 26 år). Fick viss huvudvärk, men inte alls så kraftig som den vanligtvis är. På kvällen kändes båda armarna tunga i höjd med biceps. Hade under besöket på stan burit handväska (hängandes i vänster armveck) samt dagen innan burit tungt med båda armarna på jobbet. På fredagen gick jag till jobbet som vanligt. Vill inte minnas att jag kände mig konstig i kroppen då, men strax efter lunch får jag återigen migrän med aura. Fick denna gången med kraftig huvudvärk än dagen därpå, men lyckades sova bort den efter några timmar.

    På lördagsmorgonen fick jag tillbaka domningarna i armen (från axel till fingrar). Det satt även denna gång i vänster arm och jag kunde röra på armen, handen och fingrarna. Kommer inte exakt ihåg hur länge det satt i den gången, men framåt eftermiddagen hade det i alla fall försvunnit på eftermiddagen. Senare på kvällen kom det tillbaka, denna gången i höger arm. Nöp mig själv men kände ingenting. Som vanligt kunde jag röra både arm, hand och fingrar. Ringde 1177, som ville att jag skulle komma in till akuten direkt, vilket jag gjorde. I bilen på vägen in till akuten känner jag hur höger arm "kommer tillbaka". Pirrar lite som när en kroppsdel "vaknar" efter att ha somnat. Väl på akuten tas det blodtryck, blodprov och senare när jag får träffa en ST-läkare testas även mina reflexer och känseln. Läkaren hittar ingen förklaring till mina problem, mer än att han tror att domningarna beror på migränen, då migrän tydligen kan ge domningar (även om jag vill minnas att de domningarna sitter i ansiktet/huvudet, något jag inte haft). Läkaren sa också att man kan magnetröntga mig, men att han tror att det inte skulle visa något och därför inte ville göra det, eftersom risken för cancer är så hög (?) när man röntgar så stora delar av kroppen, inkl hjärnan. Han sa att han "inte var orolig för mig" och att det "kändes tryggt att skicka hem mig igen". Han skrev ut Imigran mot migränen, något jag aldrig tagit ut då jag tycker Ipren funkar lika bra och är något mer prisvärd.

    Kände mig inte helt nöjd med läkarens förklaring och dagen därpå kom besvären tillbaka igen, denna gången även i vänster ben, dock inte hela benet, utan mer från precis ovanför knäet, bak på vaden och vid sidan av foten. Ringde Vårdcentralen på måndagen och fick en tid samma dag efter jobbet. Väl där fick jag träffa en flummig sjuksköterska som inte kunde förstå vad det var för fel på mig. Hon gjorde några reflextester, jag fick gå på en rak linje, följa henes finger samt göra en del styrkeövningar (då jag känt mig muskelsvag, men i själva verket aldrig varit det, utan bara haft känslan av det). Hon avslutade besöket med "jag kan inte utesluta någon neurologisk sjukdom" och sa att vi avvaktar med att skicka en remiss och bad mig återkomma om besvären ändrade karaktär eller om det blev värre.

    Dagen därpå, min födelsedag (jippie...), hade min sambo ordnat en tid hos en välbesökt kiropraktor. Kiropraktorn trodde att mina besvär i överkroppen kom från nacken och att jag hade låsningar där som triggat igång både pirrningar/domningar och migrän. Han bände mig lite här och var över kroppen och det knakade något fruktansvärt i ryggen. Han "drog" även ut en låsning i höger handled som jag dragits med i ett par månader. Dagen efter besöket fick jag återigen migrän med aura samt otroligt ont i nacken. Spelade ingen roll hur jag låg/satt det gjorde så fruktansvärt ont. Lyckades till slut somna och efter ca 1,5 timmar hade migränen samt det mesta av nackontet försvunnit. Efter det var allt frid och fröjd, åkte på utlandssemester och hade inga besvär över huvudtaget, fram tills dagarna innan midsommar...

    Då fick jag återigen besvär i vänstra delen av kroppen, pirrade i arm och halva benet. Ringde återigen Vårdcentralen och fick en tid nästkommande vecka. Ett par dagar innan besöket fick jag väldiga smärtor i nacken. Dessa besvären kunde komma ett par gånger om dagen och höll i sig i 2-3 timmar. Väl på Vårdcentralen fick jag träffa en läkare som kändes trygg och seriös. Han sa direkt att han inte trodde att mina besvär berodde på MS (något jag fruktat länge, eftersom min farbror fick diagnosen Primär Progressiv MS för 7 år sedan och avled för 2 år sedan). Han kände på mina axlar och min nacke och kunde konstatera att jag är otroligt stel (även om jag inte hade besvär med nackont just under det besöket). Han sa också att min sjunde nackkota står ut något mer än normalt. Han frågade om jag fått kraftiga slag mot nacken eller liknande och det enda jag kunde komma på var att jag trillade ner från en våningssäng med huvudet före när jag var 4 år. Annars inget. Han trodde att mina besvär beror på en förskjutning i ryggraden, alternativt ett diskbråck eller lättare whiplash. Han ville ha ryggen röntgad och sa att de även kunde röntga ryggmärgen och hjärnstammen "när de ändå var igång" för att utesluta MS helt, då han förstått att jag var (och är) väldigt orolig för just det. Han skrev ut Norgesic för smärtan och stelheten i axlar och nacke, samt skickade en remiss till neurologen på Centrallasarettet och det är väl ungefär där jag befinner mig nu.

    Läkaren skickade remissen den 25 juni, jag har fått en kallelse till neurologen den 17 oktober och efter telefonkontakt med neurologkliniken har jag fått reda på att det inte är bokat någon röntgen till mitt besök, utan att neurologen ska ta beslut om vilka åtgärder som behövs. I dagsläget har jag pirr i vaden/foten igen. Inget i armen nu men besvärene i underbenet kommer och går. Det kan stanna i flera timmar, ibland bara några minuter. Vissa dagar känner jag ingenting, andra dagar är obehaget tillbaka. Kan tillägga att jag varit hos en kiropraktor ytterligare två gånger under sommaren och han drog ut låsningar ifrån både rygg (igen) och nacke (vid båda tillfällena). Om jag masserar nacken (strax ovanför sjunde kotan) så får jag efter ett par timmar ont i nacken, därför känns det som att det rimligtvis är något galet där. Har även ont i "svanken" (typ) till och från. Mest på morgonen när jag stiger upp. Ryggraden är väldigt inåtböjd i svanken (mer än vad jag skulle kalla normalt) och om man trycker där så ömmar det. 

    Min oro för MS består. Ju mer jag läser desto säkrare blir jag. Tilläggas bör att jag har ont i höger öga och har man googlat på MS-symptom så vet man ju att synnervsinflammation är ett tidigt tecken. Dok vet jag inte om detta är en synnervsinflammation, då det mer känns på ovansidan av öget (mot näsroten). Det gör inte ont att röra vid/på ögat och jag kan röra det utan att det gör ont (kan strama någon gång ibland). Om jag trycker vid sidan av näsan (bihålorna) så gör det inte ont i ögat, vet dock inte om det har med bihålorna att göra eftersom jag inte är förkyld, men tycker inte att det liknar någon synnervsinflammation i alla fall. Har haft det till och från i en veckas tid.

    Och nu till det sista och kanske värsta... fick låna en utförlig släktforskning av min syster igår som min kusin gjort. Den är väldigt detaljrik och det står mycket om varje släkting. Kunde läsa mig till att ytterligare en farbror till mig led av MS, likaså min farfars bror (något jag inte vetat om). Alltså har 3 relativt nära (manliga) släktingar lidit av MS. Min ena farbror dog dock av tarmvred (vilket jag inte förknippar med MS) och min farfars bror av cancer, så hurvida deras MS var lätt eller svår är svårt att svara på. Vet bara att min andra farbror led av den svåraste MS-formen och den gjorde honom sjukare och sjukare och till slut gav kroppen upp helt.

    Vad tror ni om allt det här? Beror det på MS? Eller kanske stress? Jag har haft ett väldigt stressigt jobb sedan mina besvär började, haft en klump i magen över att behöva gå dit. Har dock slutat detta arbetet nu och försöker koppla bort stressen, men det är svårt. Är det någon som känner igen sig? Någon som haft liknande besvär? Vet inte hur jag ska orka fram tills besöket hos neurologen. Ledsen över att det blev en hel bok om mina besvär, men jag ville vara utförlig då det kanske är lättare för andra att känna igen sig.
    Kram på er!   

  • Svar på tråden Pirr i kroppen.. stress? MS?
  • Äldre 2 Sep 10:26
    #1

    Har liknande symtom, men sätter det i samband med sprutan som en del fick sömnsjuka av... Men vad vet jag? Har du tagit dem sprutan?

  • Äldre 2 Sep 12:57
    #2
    frigoliten skrev 2013-09-02 10:26:50 följande:
    Har liknande symtom, men sätter det i samband med sprutan som en del fick sömnsjuka av... Men vad vet jag? Har du tagit dem sprutan?


    Antar att du syftar på Pandemrix mot svininfluensa? Den sprutan tog jag dock aldrig :/

  • Äldre 4 Sep 09:09
    #3

    Min utmattnig och ångest började med pirrningar/domningar så det var det första jag kom att tänka på, alternativt att det är nåt i nacken som spökar. Eller en kombination av det hela.
    Men du verkar bli bra undersökt och det är ju bra!

  • Äldre 7 Sep 19:37
    #4
    öäå987 skrev 2013-09-04 09:09:23 följande:
    Min utmattnig och ångest började med pirrningar/domningar så det var det första jag kom att tänka på, alternativt att det är nåt i nacken som spökar. Eller en kombination av det hela.
    Men du verkar bli bra undersökt och det är ju bra!
    Vart satt dina pirrningar/domningar? Hur länge höll de i sig? Hade du fler symtom?   

    Både utmattning och ångest känns som ett rimligt alternativ, även för mig. Hade det väldigt tufft på jobbet med mycket hot och våld, från i våras fram tills jag slutade för en vecka sedan, vilket gjorde att jag mådde dåligt över att gå dit allt som oftast. 
    När jag tänkt efter lite mer noggrannt så kom ju faktiskt de första symtomen efter att jag jobbat riktigt hårt i 6 veckor, utan att ha haft 2 sammanhängande lediga dagar. Hade bara någon enstaka dag ledig då och då, vilket gjorde att jag aldrig kunde slappna av riktigt och när jag väl var ledig så ringde jobbet mig nästan varenda gång. Efter den tuffa perioden hade jag en något lugnare jobbperiod, samt en veckas semester i Turkiet, då jag inte märkte av några symptom över huvudtaget. Kort efter att jag kommit hem började jobbet dra igång för fullt igen och symtomen kom som ett brev på posten.

    Konstigt nog har aldrig någon läkare frågat mig om jag är stressad. Naturligtvis borde jag ha sagt något själv, men jag har alltid varit så fokuserad på MS (pga mina släktingar), så det har liksom kommit lite i skymundan...
  • Äldre 9 Sep 09:41
    #5

    Hej,

    synd att det är så länge tills du har din tid till neurologen. Jag har också besökt neurologen, 2 olika, 2 gånger för jag var också helt säker på att jag hade MS. Pirrningar, domningar, lite mystisk i huvudet, allmänt dåligt mående, trött, plus att jag är i den åldern då MS vanligen upptäcks. Neurologen pratade med mig, om mitt liv, och gjorde diverse olika undersökningar. Sedan sa han att märker du inte själv hur trött och utmattad du är? Du har inget som tyder på MS (hur han nu kan se det utan röntgen...?) utan du är helt enkelt trött, utmattad och har ångest. (jag hade inte ens tänkt tanken på ångest, jag var helt inställd på att jag hade nåt fysiskt fel). Han skrev ut Cipralex 10 mg och sa att jag ska försöka ta det lugnare (vilket inte var så lätt med jobb och småbarn) och efter en tid blev det faktist bättre.

    Jag hade pirrningar/myrkryp/domningar först i vänster arm och sedan spred det sig till vänster ben, egentligen hela vänster kroppshalva. Jag började vakna tidigare och tidigare på morgnarna (pga pirrningar och svaghet). Jag hade svårt äta morgonmål eftersom jag kände mig så svag (förstår nu i efterhand att det var ångest) och så var jag väldigt trött. Svag, skakig. Pirrningarna var som värst på morgonen, men kände nog av det hela dagen i varierande grad. Också mycket väärk i nacke och axlar.     

  • Äldre 22 Nov 22:17
    #6

    Hur har det gått för dig, ts?

  • Äldre 29 Dec 10:22
    #7
    Mickan76 skrev 2013-11-22 22:17:10 följande:
    Hur har det gått för dig, ts?

    Ledsen för sent svar!

    Hade min tid hos neurologen 17 oktober. Besöket gick snabbt och han kändes inte särskilt intresserad av mig och mina problem, men jag hade läst på om honom och hans kunskaper innan besöket och bestämt mig för att vad han än säger så litar jag på honom, eftersom han är en av Sveriges främsta neurologer. I vilket fall som helst fick jag beskriva mina symtom och berättade även om migränen med aura som jag haft till och från sedan 4 års ålder.

    Han förklarade att mina tillfälliga känselbortfall i armen och benet kommit pga migränen. Förstadiet, den s k auran, av migränen kan te sig på olika sätt från gång till gång. Vanligtvis har auran varit en liten plutt i synfältet som blixtrar och sedan växer sig större till en blixtrande ring, för att därefter växa sig så stor att den försvinner ur synfältet. Han förklarade att det som händer när jag ser blixtrarna i ögat är att blodkärlen på bakre delen av hjärnan (där syndelen sitter) drar ihop sig och när de gör det så uppfattar jag blixtrarna framför ögonen. När jag istället får känselbortfall i en arm och ett ben så beror det på att blodkärlen någon annanstans i hjärnan drar ihop sig, då t ex på den sensoriska delen av hjärnan, varpå jag får sensoriska besvär istället för synproblem.

    Så det slutade med att jag fick diagnos "Migrän med aura" och sedan var besöket över. Han bokade dock in en magnetröntgen av hjärnan då han vill ha det på alla sina migränpatienter. Så den 13 november var jag på röntgen och fick ligga i den klaustrofobiska röntgentunneln i 30 min (usch och fy!!). Panik deluxe, men jag gjorde det ändå, för jag är ingen liten lort. Fick svaret från MRT:n lite mindre än en vecka efteråt och det visade inga tecken på varken MS eller någon hjärntumör. Däremot som ett bifynd hittades en liten ofarlig cysta i bakre skallgropen. Dessa små cystor brukar oftast funnits i hjärnan redan sedan födseln eller så uppkommer de vid kraftigt våld mot skallen (vilket jag utsattes för när jag var 4 år och trillade ner från en våningssäng och landade med bakhuvudet före och neurologen tror därför att jag fått den då). Den ger enligt neurologen inga symtom och är helt ofarlig. Meeeeeen, för att se så den inte växer och ger besvär pga sin storlek måste jag genomgå den klaustrofobiska magnetröntgen en gång till nästa höst. Suck...!! Men men, jag är tacksam för att "domen" inte var väre än så och hoppas att mina besvär och de besked jag fick, kan lugna någon annan i samma sits som läser detta. Kan tillägga att jag träffat en gammal barndomsvän nu under hösten och det visade sig att hon haft exakt samma besvär som jag, så det är nog vanligare än vad man tror...


    Slutligen vill jag bara konstatera att migränen och nackbesvären jag lidit/lider av, uppkommer pga stress. Jag har nu för en gångs skull kunnat slappna av och stressa mindre och ja, besvären kommer betydligt mer sällan! Så tänk på det alla där ute som stressar. Inget är värt mer än hälsan, så stressa mindre och prioritera bättre.

    Stor kram till er alla och god fortsättning!

  • Äldre 30 Dec 13:17
    #8

    Tack för uppdateringen! Skönt att du fått lugnande besked. Kram!

  • Äldre 26 Jan 15:44
    #9
    LittleS skrev 2013-09-02 10:12:16 följande:

    Blev visst en hel bok det här, men jag hoppas att någon orkar läsa igenom det och kanske någon som känner igen symtomen vill skriva en rad..

    Jag är kvinna, 26 år, ej gravid (har heller aldrig varit det).

    Allt började en osndag i slutet av april (2013) började min vänsterarm domna. Inte som när den somnar, utan mer som att större delen av känseln försvann från axeln ned i handen. Känseln försvann inte i hela armen direkt, utan det kändes mer som att det startade i axeln och "åkte" sedan successivt ner mot handen. Jag kunde fortfarande röra både armen, handen och fingrarna. Det höll i sig i ca 1-2 timmar, sedan försvann det. Dagen därpå åke jag till stan med en kompis, kände då mig tung och trött i axeln. Ca 1,5 timmar efter vi börjat gå på stan fick jag migrän med aura (något jag haft sedan 4 års ålder, nu är jag 26 år). Fick viss huvudvärk, men inte alls så kraftig som den vanligtvis är. På kvällen kändes båda armarna tunga i höjd med biceps. Hade under besöket på stan burit handväska (hängandes i vänster armveck) samt dagen innan burit tungt med båda armarna på jobbet. På fredagen gick jag till jobbet som vanligt. Vill inte minnas att jag kände mig konstig i kroppen då, men strax efter lunch får jag återigen migrän med aura. Fick denna gången med kraftig huvudvärk än dagen därpå, men lyckades sova bort den efter några timmar.

    På lördagsmorgonen fick jag tillbaka domningarna i armen (från axel till fingrar). Det satt även denna gång i vänster arm och jag kunde röra på armen, handen och fingrarna. Kommer inte exakt ihåg hur länge det satt i den gången, men framåt eftermiddagen hade det i alla fall försvunnit på eftermiddagen. Senare på kvällen kom det tillbaka, denna gången i höger arm. Nöp mig själv men kände ingenting. Som vanligt kunde jag röra både arm, hand och fingrar. Ringde 1177, som ville att jag skulle komma in till akuten direkt, vilket jag gjorde. I bilen på vägen in till akuten känner jag hur höger arm "kommer tillbaka". Pirrar lite som när en kroppsdel "vaknar" efter att ha somnat. Väl på akuten tas det blodtryck, blodprov och senare när jag får träffa en ST-läkare testas även mina reflexer och känseln. Läkaren hittar ingen förklaring till mina problem, mer än att han tror att domningarna beror på migränen, då migrän tydligen kan ge domningar (även om jag vill minnas att de domningarna sitter i ansiktet/huvudet, något jag inte haft). Läkaren sa också att man kan magnetröntga mig, men att han tror att det inte skulle visa något och därför inte ville göra det, eftersom risken för cancer är så hög (?) när man röntgar så stora delar av kroppen, inkl hjärnan. Han sa att han "inte var orolig för mig" och att det "kändes tryggt att skicka hem mig igen". Han skrev ut Imigran mot migränen, något jag aldrig tagit ut då jag tycker Ipren funkar lika bra och är något mer prisvärd.

    Kände mig inte helt nöjd med läkarens förklaring och dagen därpå kom besvären tillbaka igen, denna gången även i vänster ben, dock inte hela benet, utan mer från precis ovanför knäet, bak på vaden och vid sidan av foten. Ringde Vårdcentralen på måndagen och fick en tid samma dag efter jobbet. Väl där fick jag träffa en flummig sjuksköterska som inte kunde förstå vad det var för fel på mig. Hon gjorde några reflextester, jag fick gå på en rak linje, följa henes finger samt göra en del styrkeövningar (då jag känt mig muskelsvag, men i själva verket aldrig varit det, utan bara haft känslan av det). Hon avslutade besöket med "jag kan inte utesluta någon neurologisk sjukdom" och sa att vi avvaktar med att skicka en remiss och bad mig återkomma om besvären ändrade karaktär eller om det blev värre.

    Dagen därpå, min födelsedag (jippie...), hade min sambo ordnat en tid hos en välbesökt kiropraktor. Kiropraktorn trodde att mina besvär i överkroppen kom från nacken och att jag hade låsningar där som triggat igång både pirrningar/domningar och migrän. Han bände mig lite här och var över kroppen och det knakade något fruktansvärt i ryggen. Han "drog" även ut en låsning i höger handled som jag dragits med i ett par månader. Dagen efter besöket fick jag återigen migrän med aura samt otroligt ont i nacken. Spelade ingen roll hur jag låg/satt det gjorde så fruktansvärt ont. Lyckades till slut somna och efter ca 1,5 timmar hade migränen samt det mesta av nackontet försvunnit. Efter det var allt frid och fröjd, åkte på utlandssemester och hade inga besvär över huvudtaget, fram tills dagarna innan midsommar...

    Då fick jag återigen besvär i vänstra delen av kroppen, pirrade i arm och halva benet. Ringde återigen Vårdcentralen och fick en tid nästkommande vecka. Ett par dagar innan besöket fick jag väldiga smärtor i nacken. Dessa besvären kunde komma ett par gånger om dagen och höll i sig i 2-3 timmar. Väl på Vårdcentralen fick jag träffa en läkare som kändes trygg och seriös. Han sa direkt att han inte trodde att mina besvär berodde på MS (något jag fruktat länge, eftersom min farbror fick diagnosen Primär Progressiv MS för 7 år sedan och avled för 2 år sedan). Han kände på mina axlar och min nacke och kunde konstatera att jag är otroligt stel (även om jag inte hade besvär med nackont just under det besöket). Han sa också att min sjunde nackkota står ut något mer än normalt. Han frågade om jag fått kraftiga slag mot nacken eller liknande och det enda jag kunde komma på var att jag trillade ner från en våningssäng med huvudet före när jag var 4 år. Annars inget. Han trodde att mina besvär beror på en förskjutning i ryggraden, alternativt ett diskbråck eller lättare whiplash. Han ville ha ryggen röntgad och sa att de även kunde röntga ryggmärgen och hjärnstammen "när de ändå var igång" för att utesluta MS helt, då han förstått att jag var (och är) väldigt orolig för just det. Han skrev ut Norgesic för smärtan och stelheten i axlar och nacke, samt skickade en remiss till neurologen på Centrallasarettet och det är väl ungefär där jag befinner mig nu.

    Läkaren skickade remissen den 25 juni, jag har fått en kallelse till neurologen den 17 oktober och efter telefonkontakt med neurologkliniken har jag fått reda på att det inte är bokat någon röntgen till mitt besök, utan att neurologen ska ta beslut om vilka åtgärder som behövs. I dagsläget har jag pirr i vaden/foten igen. Inget i armen nu men besvärene i underbenet kommer och går. Det kan stanna i flera timmar, ibland bara några minuter. Vissa dagar känner jag ingenting, andra dagar är obehaget tillbaka. Kan tillägga att jag varit hos en kiropraktor ytterligare två gånger under sommaren och han drog ut låsningar ifrån både rygg (igen) och nacke (vid båda tillfällena). Om jag masserar nacken (strax ovanför sjunde kotan) så får jag efter ett par timmar ont i nacken, därför känns det som att det rimligtvis är något galet där. Har även ont i "svanken" (typ) till och från. Mest på morgonen när jag stiger upp. Ryggraden är väldigt inåtböjd i svanken (mer än vad jag skulle kalla normalt) och om man trycker där så ömmar det. 

    Min oro för MS består. Ju mer jag läser desto säkrare blir jag. Tilläggas bör att jag har ont i höger öga och har man googlat på MS-symptom så vet man ju att synnervsinflammation är ett tidigt tecken. Dok vet jag inte om detta är en synnervsinflammation, då det mer känns på ovansidan av öget (mot näsroten). Det gör inte ont att röra vid/på ögat och jag kan röra det utan att det gör ont (kan strama någon gång ibland). Om jag trycker vid sidan av näsan (bihålorna) så gör det inte ont i ögat, vet dock inte om det har med bihålorna att göra eftersom jag inte är förkyld, men tycker inte att det liknar någon synnervsinflammation i alla fall. Har haft det till och från i en veckas tid.

    Och nu till det sista och kanske värsta... fick låna en utförlig släktforskning av min syster igår som min kusin gjort. Den är väldigt detaljrik och det står mycket om varje släkting. Kunde läsa mig till att ytterligare en farbror till mig led av MS, likaså min farfars bror (något jag inte vetat om). Alltså har 3 relativt nära (manliga) släktingar lidit av MS. Min ena farbror dog dock av tarmvred (vilket jag inte förknippar med MS) och min farfars bror av cancer, så hurvida deras MS var lätt eller svår är svårt att svara på. Vet bara att min andra farbror led av den svåraste MS-formen och den gjorde honom sjukare och sjukare och till slut gav kroppen upp helt.

    Vad tror ni om allt det här? Beror det på MS? Eller kanske stress? Jag har haft ett väldigt stressigt jobb sedan mina besvär började, haft en klump i magen över att behöva gå dit. Har dock slutat detta arbetet nu och försöker koppla bort stressen, men det är svårt. Är det någon som känner igen sig? Någon som haft liknande besvär? Vet inte hur jag ska orka fram tills besöket hos neurologen. Ledsen över att det blev en hel bok om mina besvär, men jag ville vara utförlig då det kanske är lättare för andra att känna igen sig.
    Kram på er!   


    Känner du att det har blivit värre? Nacken har tagit skada, när du föll Kan vara det men åk till neurologen så får du det svart på vitt
  • Thu 18 Apr 2019 13:23
    #10

    Hur gick det, snälla berätta? Kram Sara

Svar på tråden Pirr i kroppen.. stress? MS?