• Äldre 2 Sep 16:46
    28529 visningar
    19 svar
    19
    28529

    Är Fridaskolan en sekt?

    Jag undrar om någon vet hur Fridaskolan är (finns i Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla och Mölnlycke tror jag)? När jag surfar på nätet så är allt antingen über-positivt eller så har jag hittat några bloggar som beskriver det som en sekt.

    Det låter hur bra som helst och jag funderar på om jag ska se om jag kan få plats till mina barn, men jag tycker att träffarna på nätet känns så skumma. ALLT kan ju inte vara bra... 

  • Svar på tråden Är Fridaskolan en sekt?
  • Äldre 3 Sep 11:14
    #2

    Punkster jag vet att en sekt är ett slutet sällskap. Fridaskolan är verkligen hyllad till skyarna i pedagogiska tidningar och alla verkar så himla nöjda och glada lite "stepford wives"-känsla.

    Men jag är tillräckligt gammal för att veta att det aldrig finns bara en enda sida av saker, och om då de enda negativa kommentarer jag hittar tillhör två tonårsbloggar som beskriver skolan som "en sluten värld" som håller uppe en fin yta mot föräldrar så blir jag lite fundersam.

    Med tanke på hur det skrivs överallt så är det nog inget som jag skulle kunna upptäcka genom ett studiebesök.

    Så jag är nyfiken på kommentarer från folk som har gått där, har barn där eller är lärare (som jobbar eller har jobbat där).
    Vilka barn passar pedagogiken för tex?

     

  • Äldre 9 Sep 09:34
    #4

    Linap78 ja visst är det väldigt konstig information man får fram?

    Jag har inte lyckats med att få fram något mer, men har ställt barnen i kö så får vi se vad jag fattar för beslut om vi får plats. 

Svar på tråden Är Fridaskolan en sekt?