Inlägg från: Sandros |Visa alla inlägg
  • Sandros

    Är Fridaskolan en sekt?

    Men lägg av Piaget. Du JOBBAR på skolan, du får betalt av dem för att ragga nya elever/föräldrar och sprida den s.k "Frida-andan". Du är inte ett dugg objektiv. TS kan fråga mig istället som f.d elev. Jag har väldigt mycket bättre och ärligare insyn än en anställd lärare.


     


    Svar på frågan om det är som en sekt: alltså, det du ska veta är att de är så obehagligt noga med att visa upp en fin fasad för föräldrar, skolverket, framtida elever, tidningar m.m. Det minns jag störde mig enormt mycket eftersom det ÄR inte frid och fröjd på de där skolorna. (Det finns väldigt mycket andra och allvarligare problem som jag som elev sett men det vågar jag absolut inte ta upp här oskyddad)


    Det konstiga är att antingen så ÄLSKADE man Fridaskolan eller så tyckte man att det var en ganska dålig skola med rätt stora brister på väldigt viktiga punkter (tyvärr). Jag har pratat med flera f.d elever på andra Fridaskolor förutom min och det finns verkligen inget mellanting! Antingen så var du ett "Fridabarn" eller så undrade du varför resten av eleverna var helt frälsta och lyriska över den där skolan eftersom den var/är VÄLDIGT VÄLDIGT LÅNGT ifrån så perfekt som de vill ge sken av att vara.


    Men det är ju klart, även jag och mina föräldrar lockades av deras revolutionerande pedagogik och "varje elev ska få utvecklas till max på sitt egna unika sätt blablabla". Men nej, jag kommer aldrig låta mina barn gå på en Fridaskola. 


    Skolmaten var nog faktiskt det enda bra där. Lycka till!

Svar på tråden Är Fridaskolan en sekt?