• Anonym (Servitrisen)

    Jag jobbar som servitris på riktigt, fråga mig vad du vill.

    Jag jobbar som servitris och har gjort det i över 20 år, jag gör det alltså inte i brist på annat eller under utbildningstiden. Jag tror att det finns många fördomar om oss i restaurangbranschen som t.ex. utbildning, ambition, moral mm.


     

  • Svar på tråden Jag jobbar som servitris på riktigt, fråga mig vad du vill.
  • Anonym (Servitrisen)
    Duckan skrev 2013-09-23 14:17:59 följande:
    Tycker du att det är roligare att servera på ett bättre ställe än att slänga fram mat på en sylta?
    Absolut mycket roligare förutom att maten är roligare och kollegorna brinner för mat och dryck så är också gästerna där för en upplevelse mer än bara en bukfylla
  • Anonym (Servitrisen)
    Anonym (Micke) skrev 2013-09-23 16:45:53 följande:
    Har du nån gång stött på någon som spottat eller gjort något annat snusk med gästerna mat, och i sådana fall på vilken typ av matställe?
    Nej aldrig, tror mest att det är en skröna.
     
  • Aniiee

    Hur ser du på lönesystemet och dricksen? Hur ser du på det fackliga engagemanget i branschen?


    Yaoi is the opiate of the fangirls
  • Anonym (äggfritt)

    hur bra insatt är du i när de gäller allergimat om ngn beställer ex äggfri o mjölkfritt ex . ex byta ut ngt från menyn då ngn beställer pga av allergi

  • Anonym (Servitrisen)
    Anonym (äggfritt) skrev 2013-09-23 20:59:36 följande:
    hur bra insatt är du i när de gäller allergimat om ngn beställer ex äggfri o mjölkfritt ex . ex byta ut ngt från menyn då ngn beställer pga av allergi
    Just jag är väldigt bra insatt då min son är allergisk mot mycket bla ägg fast jag var rätt bra på det innan också, de flesta inom branschen har bra koll på "gömda" ingredienser 
  • Anonym (Servitrisen)
    Anonym (Dricks) skrev 2013-09-23 20:57:34 följande:
    Delar ni dricksen med kökspersonalen?
     
    Ja på de lite finare ställen delas ofta dricksen rakt av på alla från diskare till hovmästare, vi ger köket 30 % av totala summan.
  • Anonym (Servitrisen)
    Anonym (Cash) skrev 2013-09-23 20:56:40 följande:
    Hur är det där med dricks egentligen?
    Hur menar du?
  • Anonym (Servitrisen)
    Aniiee skrev 2013-09-23 20:58:17 följande:
    Hur ser du på lönesystemet och dricksen? Hur ser du på det fackliga engagemanget i branschen?
    Det har absolut blivit bättre men det är fortfarande dålig OB och för låg lön sett till belastningen. I restaurangbranschen har facket aldrig direkt varit stort men fler blir medlemmar och ställer högre krav på t.ex. övertid, rast, miljö och kortare arbetspass.
Svar på tråden Jag jobbar som servitris på riktigt, fråga mig vad du vill.