• Anonym (Servitrisen)

    Jag jobbar som servitris på riktigt, fråga mig vad du vill.

    Jag jobbar som servitris och har gjort det i över 20 år, jag gör det alltså inte i brist på annat eller under utbildningstiden. Jag tror att det finns många fördomar om oss i restaurangbranschen som t.ex. utbildning, ambition, moral mm.


     

  • Svar på tråden Jag jobbar som servitris på riktigt, fråga mig vad du vill.
  • Anonym (Servitrisen)
    Anonym (Oförskämd gäst) skrev 2013-09-27 10:12:04 följande:
    Jag har problem med att min svärmor gillar att klaga på nått när vi är ute och äter. Vilket vi såklart tycker är jäkligt pinsamt. För det mesta finns inget att klaga på, men hon verkar se det som någon slags sport. Som att hon inte haft en bra upplevelse om hon inte fått racka ner på nått. Hur mycket tycker du att vi som äter med henne ska försöka få henne att hålla truten när hon sätter igång eller räcker det att vi ser otroligt generade ut å hennes vägnar och försöker släta över det hela?
    Hmm...svårt för er, jag hade nog rätt snabbt sett läget, jag försöker alltid ge ännu bättre service och fler leenden till en sådan människa men det hjälper inte alltid och då får det vara så, jag tycker mest synd om henne och er och jag tycker att en medkännande blick från er andra räcker.
  • matildadl

    Ja jag håller med, stressen gjorde att man hela tiden var aktiv. Just nu jobbar jag som personlig assistent, mest pga att jag inte riktigt vet vad jag vill göra med mitt liv haha.
    Att man byter jobb ofta inom just det yrket är ju rätt vanligt och det är lite det som är charmen att man hela tiden känner sig ny på jobbet och att man har mer att ge :) jobbar du lunch eller ala carte? :) anledningen till att jag inte tar upp det yrket igen är att jag inte riktigt är helt nöjd med utbudet av restauranger i den stad där jag bor, jag vill jobba med fine dining och det finns bara 3 riktigt bra sådana och tyvärr är de som jobbar där inte riktigt ämnade för det haha

  • Anonym (anonym)

    Skriker du beställlningarna till kockarna? Hur hög ljudvolym har du när du säger beställningarna till kockarna?
    Hur många tallrikar kan du bära på armen? 
    Har du någonsin fått skäll av din chef?

  • Anonym (Servitrisen)
    Anonym (anonym) skrev 2013-12-03 19:46:58 följande:
    Skriker du beställlningarna till kockarna? Hur hög ljudvolym har du när du säger beställningarna till kockarna?
    Hur många tallrikar kan du bära på armen? 
    Har du någonsin fått skäll av din chef?
    Ha, ha, det är nog bara på Amerikanska syltor på film de skriker beställningar till köket, jag har aldrig gjort det i varje fall, när jag pratar med mina kollegor använder jag vanlig samtalsnivå.
    Jag kan bära många tallrikar men det är inte speciellt snyggt att bära mer än högst tre åt gången med mat på, vid avdukning däremot blir det många, kanske 8 st 1,5 kg tallrikar.
    På min nuvarande arbetsplats har jag aldrig fått skäll men visst har jag råkat ut för rötägg till chefer under åren.
  • Anonym (Nyfiken Kille25)

    Hur mycket dricks krävs för att du ska släppa till för en matgäst?
    Exempelvis om jag lägger 5000 spänn och en lapp "herrtoaletten, andra dörren från vänster om fem minuter". Hade du dykt upp?

  • Cherry Cupcake
    Anonym (Nyfiken Kille25) skrev 2013-12-10 00:27:17 följande:
    Hur mycket dricks krävs för att du ska släppa till för en matgäst?
    Exempelvis om jag lägger 5000 spänn och en lapp "herrtoaletten, andra dörren från vänster om fem minuter". Hade du dykt upp?
    omg.
  • Anonym (Nyfiken Kille25)
    Cherry Cupcake skrev 2013-12-10 11:28:19 följande:
    omg.
    Vad är det där för reaktion? Tråden heter "fråga vad du vill" och då gjorde jag det. Om du blir förvånad över det så är du nog på fel forum är jag rädd.
  • frökenelisabeth

    Om man har med sig barn som kladdar med maten/tappar mat på golvet, blir du sur på föräldrarna om de inte städar efter sitt barn? 

    Vad är det pinsammaste du gjort på jobbet?

    Har du läst Kajsa Ingemanssons "Små citroner gula" och tycker du i så fall att den beskriver din bransch på ett verklighetstroget sätt? 

  • Cherry Cupcake
    Anonym (Nyfiken Kille25) skrev 2013-12-11 21:04:18 följande:
    Vad är det där för reaktion? Tråden heter "fråga vad du vill" och då gjorde jag det. Om du blir förvånad över det så är du nog på fel forum är jag rädd.
    min spontana reaktion. 
    haha förvånad blev jag inte.
  • Anonym (Lång tid)
    Anonym (Servitrisen) skrev 2013-09-23 14:01:54 följande:

    Jag jobbar som servitris och har gjort det i över 20 år, jag gör det alltså inte i brist på annat eller under utbildningstiden. Jag tror att det finns många fördomar om oss i restaurangbranschen som t.ex. utbildning, ambition, moral mm.

     


    Trodde aldrig att en servitris. servitör jobbat under en så lång tid 
Svar på tråden Jag jobbar som servitris på riktigt, fråga mig vad du vill.