• Webbredaktör Annelie

    Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?

    Barn säger ju så mycket saker, ibland är det inte bara roligt saker utan nästan lite obehagliga och kusliga. På en amerikansk familjesajt har de samlat ihop några saker som barn sagt som ger en lite kalla kårar.
    "Before I was born here, I had a sister right? Her and my other mom are so old now. They were ok when the car was on fire. But I sure wasn't!"

    Och en vän till mig, hennes son sa:
    - Mamma när du dör kan jag få lite av din aska då och ha i en burk?
    - Ehh, ja, men vad ska du med de till?
    - Jo men jag tänkte ha en burk med dig och en burk med pappa. Sen en burk där jag ska bland er.

    (Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är lite gulligt ändå eller det mest är kusligt)

    Har ditt barn eller något barn i din närhet sagt något som gett dig lite kalla kårar?

  • Svar på tråden Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?
  • hippiegirl

    när min lilla var liten och sov på dagen, så var det ofta jag kunde höra henne vaken och prata med någon. En gång smög jag mig intill sovrummet och kikade in. Då sitter hon med ryggen mot mig och har en kontakt med någon som står vid hennes säng... hon babblar på tills jag kommer in och frågar vem hon pratar med? Jag får som svar: Token. 

    flera ggr talar hon om denna Token, som tycker om barn och han tittar på tågen.

    Efter ett tag gör jag lite efterforskningar om torpet vi bodde i för tillfället, tydligen ett gammalt stationshus vi bodde i och den igenväxta vägen som gick bredvid vårt hus är det gamla tågspåret som användes förr. Det hade bott en tågmästare med sin fru och hennes syster där i många år. Denna man är känd i trakten för att vara mycket intresserad av lok....

    .... till slut kommer det fram att TOKEN är LOKEN.... alltså hade den gamla tågmästaren pratat om tåg och lok med min lilla....

    (inte för att det har med vad min lilla berättade många ggr, men jag fick hjälp att hitta saker av tågmästarens fru och syster, många ggr när jag var på vinden och letade efter något. Helt plötsligt kunde jag "se" en tant med svart förkläde som "sa" mig något om VAR jag skulle leta....jag fattade att det var "frun" efter att ha hört min dotter berätta om "Token" och tanterna...

    Ett par ggr (i samma hus) så började hon vakna mitt i nätterna... grät och var så ledsen.... dagen efter kunde jag fråga henne om hon kommer ihåg några drömmar från natten,,... Som svar: Nä...jag får inte sova för hon väcker mig hela tiden och vill leka.

    ???? :-O DET är kusligt.... så jag frågade VEM som väckte henne?

    Svar: Becka....

    Jag: Vem är becka?

    Svar: nä... inte becka..BECKA ( min dotter var då runt 2-3 år och pratade riktigt bra men ännu inte rent....)

    Jag: Menar du REbecka? 

    Svar; Ja! Becka! Hon vill alltid leka, men jag orkar inte göra det på natten..men hon puttar på mig hela tiden...

    Jag känner rysningar i hela kroppen och en viss irritation för att "någon" stör min dotter på nätterna....

    Så jag säger rakt ut, högt och tydligt: Rebecka! Jag förstår att du vill leka, och det är helt okej att du leker med min dotter. Men stör henne inte när det är natt! Du behöver inte sömn som vi levande, så du får låta henne vara när hon sover!!

    Efter det blev aldrig min tös störd nattetid, däremot kunde hon reagera med plötslig rädsla ibland och krypa upp i min famn och man märkte att hon hade uppmärksamheten åt ett specifikt håll.... jag kunde , i det huset, flera ggr tala med stark och hög röst (kändes urfånigt) och bad om att dom skulle lämna min lilla i fred.

    Nu bor vi inte där längre, och även om barn har en närmare kontakt med andra sidan än vad vi vuxna har, så har inte kontakterna blivit mer.... 


    Breathe in the wisdom of life
  • linnn89

    Snälla vf läser jag när jag blir så rädd.. :)

    Det var svårt att sova igår var tvungen att ha lampan på :D

    Jag har alltid hört att små barn kan se de saker vi inte kan se för att de är barn ;)

  • Spana

    min son, som då var 3 år, låg gott o sov i rummet på nerevåningen. Han brukade då alltid gråta eller skrika på oss om han vaknade. 

    Denna kväll kom han dock lugnt upp för trappen till oss. Lugnt och sansat berättade han att det stod en gubbe där nere i "källaren" (förrådet). Han berättade att han hade skägg och stod och gapade med stirrande ögon. Denna min gjorde han själv för att visa hur gubben såg ut, och att han var snäll.

    Vi blev så in i helvete rädda jag och min man! Det märkliga var att sonen var kolugn, vilket nästan gjorde oss ännu mer rädda.. 

         

     

  • guldklimpen04

    Det läskigast min son har sagt var när han var omkring 4 år och vi åkte förbi kyrkogården där morfar låg begravd. Morfar dog långt innan killen föddes. Sonen sa att morfar hade gjort illa armen innan han dog men det var inte det han dött av utan att han dog av värk i hjärtat. Morfar dog av hjärtinfarkt och han hade gjort illa höger arm som var gipsad.

  • netza

    Min syster är autistisk och har alltid varit lite extra känslig för såntdär... Ser saker, vet saker hon inte borde veta och vet i förväg vilka hon kommer träffa på stan osv. Hon har skrämt flera avs sina kontaktpersoner genom att t.ex. kunna säga "Kanske träffar vi Hanna idag" så någon timme senare så träffar de Hanna.

    Förut bodde hon och mamma i ett 400 år gammalt hus i en bydel som har väldigt lång historia. Min syster hade en period då hon pratade mycket om en liten arg grå man som heter Eriksson som hon hade sett hemma. En period så jobbade jag tillsammans med en lokalhistoriker och så kom vi in på att prata om ställen där det spökar. Då började han berätta om ett av grannhusen till min mamma att det en gång bott en familj där med två flickor som ofta påstod sig se en liten grå man. Alltså...

    Sen ang huset så de första åren hade syster jätteproblem att sova i sitt rum pga "damen som är så ledsen och gråter och väcker henne om nätterna". Efterhand tog de dit ett medium som hittade ett flertal spöken och tog bort de som var besvärande. Efter det kunde syster sova utan problem i rummet.

  • babybabe

    usch va kusligt, varför läser jag ens?

    jag brukar känna att de är någon som iakttar mig. Ibland ramlar de ner saker, men kan inte lokalisera var för allt ser ut som de alltid gör, de bara låter som de trillar ner saker.

    När jag var på behandling sa jag till tjejerna där att " Därinne är de spöken, jag känner de" . Fick höra nån dag senare att de varit ett medium där och sagt att de är andar just i det rummet. Kände också att de var nåt i trappan upp och på övervåningen. Ja, där var de också andar enligt mediumet. Riktigt creepy.

    Är livrädd för att se andar och hoppas ja aldrig kommer göra det.

    VE O FASA om dottern kommer börja babbla om nå dylikt. I will shit my pants. 

  • Carolina01

    Min son sa när han var ca 1,5år (ja han var väldigt verbal å kunde prata i långa meningar) när han tittade in i min å min mans mörka sovrum: mamma ser du gubben där? Jag vill inte gå in där han är dum!

    Jag tror inte på det övernaturliga, men det gav mig krympningar iaf:/

Svar på tråden Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?