• Webbredaktör Annelie

    Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?

    Barn säger ju så mycket saker, ibland är det inte bara roligt saker utan nästan lite obehagliga och kusliga. På en amerikansk familjesajt har de samlat ihop några saker som barn sagt som ger en lite kalla kårar.
    "Before I was born here, I had a sister right? Her and my other mom are so old now. They were ok when the car was on fire. But I sure wasn't!"

    Och en vän till mig, hennes son sa:
    - Mamma när du dör kan jag få lite av din aska då och ha i en burk?
    - Ehh, ja, men vad ska du med de till?
    - Jo men jag tänkte ha en burk med dig och en burk med pappa. Sen en burk där jag ska bland er.

    (Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är lite gulligt ändå eller det mest är kusligt)

    Har ditt barn eller något barn i din närhet sagt något som gett dig lite kalla kårar?

  • Svar på tråden Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?
  • Kakka

    Mitt barn sa att "hen" drömmer att (någon actionhjälte" kommer att döda oss, och elda ner vårat hus. Då frågade jag vem det skulle vara om det var en människa och inte en actionhjälte. Då svarar "hen", det skulle vara *exets namn*. Grejen är att mitt ex är våldsam, så jag vet inte om jag ska tro på detta eller inte, me. Läskigt var det, framförallt då vi är lite övernaturliga i våran familj.

  • Torken

    Sedan vi flyttade in i huset för snart 4 år sedan(sonen då strax under året) så har han haft problem med ena hörnet i vardagsrummet.

    Han har varit rädd & inte velat vara nära osv osv. Ju äldre han blivit desto mer har han kunnat förklara & berätta om den här mannen han ser där. Mannen lämnade aldrig din plats utan var alltid kvar så han rörde sig inte, bara tittade.

    Det har alltid kännts lite otäckt men liksom varit okej ändå & vi har inte gjort någon stor grej av det.

    Det vart däremot riktigt obehagligt en dag. Sonen nästan 3 år sitter kvar & tittar på barnprogram i soffan(vardagsrummet) medan jag bara ska hämta en tröja i källaren & jag hann precis komma ner för trappan(ca 3 m lång & tog väl 5sekunder) när han börjar gallskrika. Jag rusar livrädd upp igen & sonen står då precis i dörröppningen till vardagsrummet & håller sig för ena örat & är verkligen jätteledsen. Jag försöker få fram vad som hände men först efter en liten stund i mitt knä får han fram att mannen hade kommit fram & viskat i hans öra. Jag får kalla kårar längs hela kroppen & kopplar först inte ihop det med mannen i hörnet utan tänker att vi har någon jäkla galning i huset ända tills sonen pekar bort mot hörnet & säger att han gått tillbaka dit igen.

    Hela dagen vart han lite skakad av händelsen & tog sig med jämna mellanrum över det örat mannen viskat i. Lät sonen visa på mig hur det gick till varpå han ställde sig bakom mig & viskade jättenära " hej ".

  • Lady Namárië

    Min mamma förlorade en dotter sent i graviditeten några år innan jag föddes. När min äldste son (som förstås inte har en aning om det) var 3-4 år satt han på studsmattan och pratade rätt ut i luften. Jag frågade vem han pratade med och han svarade helt sjäkvklart:

    - Hon där! Din syster!

    Det var lite läskigt.


    So say we all
  • äntligen36
    AlexO skrev 2013-10-07 20:51:33 följande:
    För 10 år sedan började min systerson se saker under tre veckors tid, bara så där helt plötsligt. Pekade ofta och frågade: Vem är hon? Vem är det där? Varför gråter flickan där i hörnet? Vi såg aldrig nått, men han kunde beskriva hur de såg ut osv.
    I hans rum började också en rullgardin åka upp hela tiden, han vaknade och klagade på att det var ljus (var sommar), en kväll såg både jag och min syster den åka upp, vi hade ju trott det var fel på den här mekanismen som håller den nere, men den åkte upp jättesakta.

    Sen satt vi och åt frukost, han var som vanligt, han hade pratat mycket om döden ett tag för vi hade sett lejonkungen. Ni vet: När ska jag dö? När dör ni? osv osv.
    Men den här morgonen sa han helt plötsligt:
    "Mamma, du MÅSTE lova mig att du inte gråter och är ledsen när jag dör! Lova!"
    Vi förklarade att han inte alls skulle dö, "du kommer bli stor och få egen familj" osv 
    Men han envisades, tvingade alla han mötte att lova att inte bli ledsen, min syster var faktiskt orolig att filmen lejonkungen inte vart så bra för honom att se. 
    Dagen efter den frukosten drunknade han på badstranden, han blev bara 4 år och 9 månader gammal.
    Det var en olycka, ingens fel, det gick bara väldigt fort.

    Vet inte om det var just lejonkungen och drömmar osv som gjorde allt men det var svårt att smälta i efterhand.
    Fast en del av mig vill ju tro att det var nått fint, att nån var där för att hämta honom. Fast då tror jag egentligen inte på sånt alls men.. nånstans vill man ju tänka att han kom nånstans där det är tryggt och vackert och att de förberedde honom på det. Kanske låter hemskt.. Men jag tänker på det ofta än idag.
     
    Men så tragiskt! Lilla vännen som bara visste och det viktigaste för honom var att ingen skulle vara ledsen. HjärtaHar hört om en annan 5 årig pojke som också sa att han skulle dö. Sa hej då till alla han träffade. Han tjatade till sig att få åka sin morfars traktor, trots att de egentligen skulle åka hem, då ramlar han oförklarligt ut ur traktorn och blir överkörd av bakdäcket.
  • lailadiana

    Min äldsta dotter var ca 2,5 år och väldigt vältalig när hon satt och lekte vid köksbordet och jag satt mitt emot henne. Rätt vad det var så börja hon upprepa: thailand,thailand,thailand. (11 månader innan hon föddes hände tsunamin 2004, och tsunamin hade inte pratats om hemma hos oss).Jag sa : Varför säger du så? Dit vill man inte åka, det hände nåt hemskt där förut, en tsunami. Då försvann min flicka bort i blicken, och såg tårögd ut och sa: Jag VET, jag var där. Jag gick på vägen när jag såg den komma , jag försökte hjälpa några, men jag dog själv.

    Vid det laget börja jag tycka att det kändes väldigt obehagligt men skrattade lite nervöst och sa: vilka dumheter , det har du ju inte.

    Då slog min dotter näven i bordet och luta sig fram medan hon spände ögonen på mig och sa: Tror du mig inte? Det finns bilder på mig från då, jag var en stor tjej då!!

    Då var de så creepy så jag var tvungen att lämna rummet en stund, kändes som att min lilla flicka var nån vuxen där i köket för en stund. När jag gick tillbaka fråga jag om thailand, och det hon sagt och då skratta hon och sa bara: de ha ja inte sagt, du e tokig mamma.....

Svar på tråden Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?