Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Det är jag som är Svettlöken

  Tor 10 okt 2013 13:18 Läst 4559 gånger Totalt 53 svar
  Visar endast inlägg av Little Ms Chatterbox - Visa alla inlägg
 • Tor 10 okt 2013 13:18 #7

  Har du testat att uteslutit en grupp av födoämnen i taget?
  Några veckor HELT utan gluten, sen börja med det, några veckor helt utan mjölkprodukter och börja med det igen. Ta inte bara laktosfritt utan helt mjölkfritt. 
  Testa enskilda typer av mat så som lök men även en period med att utesluta kolhydrater (LCHF).

  Jag har slutat med mjölk för att min magen inte klarade av det och jag har märkt att mycket blev annorlunda i kroppen, till det bättre sen jag slutade. Min intima lukt och urin luktar mindre. Hade alltid segt gulgrönt snor, det är helt borta. Dålig andedräkt och mitt svett luktar inte heller så mycket längre. 
  Händer att jag äter något med mjölk i, givetvis blir magen helgalen men allt det andra kommer tillbaka också, även om det inte är så mycket. Det är ju oftast på att jag bara faller dit på mjölkprodukter i svaga ögonblick, pizza någon gång eller potatisgratäng. 

  Att tvätta kläderna kan vara värt att försöka investera i kläder som tål 60ºc. Gör en pasta av en del av tvättmedlet och lite vatten och arbeta in det i tyget just där svettfläckarna är värst. Låt det ligga en stund innan du tvättar. 

  Det finns metoder på kirurgisk väg att operera bort någon nerv i armhålan så man svettas mindre, om det skulle vara något alternativ för dig. Men det låter inte riktigt som om du verkligen psykiskt lider av det här utan du vill mest få dina kläder rena, tycker jag som om det låter som i alla fall. Eller?


 • Lör 12 okt 2013 16:08 #11

  Sen funderar jag lite på det här med att du känner lukten. ÄR det verkligen så? Det är inte så att du tror att det är stark lukt? Jag tvivlar inte på vad du skriver, att du känner lukt, men är det så mycket så andra märker det, egentligen? 
  Du får inte ta detta på fel sätt nu. Om du upplever det som ett problem så är det så men upplever andra det som ett problem att du luktar, om du luktar? 
  Alltså, kan du se realistiskt på det här eller är det en uppblåst nojja? Och förlåt att jag är så fräck att jag frågar, du får be mig fara och flyga med löjliga påståenden om du vill. Jag förstår om du vill det.


 • Sön 13 okt 2013 11:57 #53

  Titta om din tvättmaskin har någon lucka med ett filter någonstans. Det är där som all ludd från kläderna hamnar. Om det blir fullt i det filtret stannar det kvar vatten där och ligger och luktar. Tänk på att alltid låta tvättmaskinsluckan alltid står lite på glänt så eventuellt kvarvarande vatten torkar ur. 
  Se även om tvättmedelsfacket går att ta bort, där kan det bli tvättmedelsrester kvar som ligger och möglar, det gör att det kan lukta från tvättmaskinen också. Jag brukar ta bort det ibland och avsluta med klorin, glöm inte att kolla inne i maskinen där luckan är, kan vara rester där med.

  När jag duschar tvättar jag alltid 3 gånger under armarna, sköljer rent mellan varje gång och efter 2:a gången får det vara kvar tvål en stund. Varje gång sjunger jag bää, bää vita lamm... Det är för att jag ska veta hur länge jag har hållit på

  Jag kan bara ha bomulls kläder, viskos, fleece och andra material är som att ha en plastpåse på sig svettas ännu värre. Ull går också bra men det är ju inte ofta som jag har det. 
  Jag har inte direkt märkt om det blir olika lukt beroende på vad för material men definitivt så luktar det mer om det inte är naturliga material för mig. Tror jag ska tänka på det hädanefter. Men jag har mest bomullskläder så kanske blir lite svårt...

  Adrenalinsvett är hemskt! Min förra sambo hade stundtals ett stressigt utomhusjobb som var väldigt fysiskt krävande och de gånger som det hade varit stressigt så luktade han APAKräks Kan tillägga att han låg ute och jobbade i flera dagar i sträck och kom hem med kläder som kunde stå för sig själv pga sand, jord, lera och svett. blääää. Det var ingen trevlig blandning. 


Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll