• Äldre 19 okt 20:14
  20927 visningar
  78 svar
  78
  20927

  Vad tror Ni händer vid och efter döden?

  Jag tror att när man dör slår processerna i hjärnan av och vad som utgjorde ditt medvetande slutar existera. Allt du själv kommer uppleva är förmodligen en känsla av att du somnar och sen inget mer.

 • Äldre 2 dec 23:26
  #8
  Carran83 skrev 2013-12-02 23:01:13 följande:
  Men kan det verkligen bara ta slut?
  Känns det som att somna eller drömma eller bara pang bom svart?
  Det känns rimligen inte alls, du slutar ju existera. Föreställ dig hur det var att inte vara född, precis så kommer det mest troligt att "kännas".
 • Äldre 3 dec 10:54
  #15
  Carran83 skrev 2013-12-03 10:42:42 följande:
  Jag vet inte vad jag själv tror händer när man väl somnar in. Men jag har så svårt att tro att det bara blir svart som att släcka en lampa.
  M i l l a n skrev 2013-12-02 23:59:49 följande:
  Jag tror att vårt medvetande eller själen finns kvar men lämnar kroppen. Har en föreställning om att alla själar får återföds med jämna mellanrum. Att man på det sättet får uppleva olika liv i ett syfte att lära sig nya saker. Vägrar bara tro att det bara blir svart.

  Dr House skrev 2013-12-02 23:46:25 följande:
  Inget dör... egentligen! Att livet och själen bara skulle vara en tillfällighet är att förneka självaste skapelsen.

  Ett känt fenomen genom tiderna och runt om I världen är själaminnet, ibland kommer människor ihåg ett annat liv.

  Vi gör en resa in I livet och resan fortsätter genom hela livet och ut ur det för att sen fortsätta till nästa destination, vi får uppleva födseln och det mest fantastiska att vara med själva och skapa nya liv för att sen lämna plats åt andra själar. Livet är en fantastisk gåva, skapelsen är så mycket store än vi kan förstå, det är meningen så.

  Har själv varit död och tillbaka, innan tänkte jag ungefär som dem andra forumsinläggen, det sägs att hjärnan spelar en ett spratt när man dör, att det är därför vi ser ljuset. Men det jag såg var verkligt och ingen dröm. Vi har en själ

  Din fråga går inte riktigt att besvara, för det är inte meningen vi sall veta. det är meningen vi skall leva och ta till vara den tid vi har här. 
  Vad man tror och vad man vill har ingen påverkan på hur verkligheten fungerar. 

  Livet kan absolut vara en tillfällighet och själens existens behöver beläggas med mer än känslor och vilja innan den kan användas som argument. Själaminnen är inte ett belagt fenomen utan enbart anekdotiska belägg som saknar validitet, inga själaminnen har kunnat bekräftats men många har kunnat direkt avfärdas.

  Att du haft en nära döden upplevelse säger bara att du upplevt precis det som andra med samma typ av upplevelse upplevt. Det finns hundratals vittnesmål om ndu och samtliga har varit liknande de man artificiellt kunnat framställa genom manipulering av hjärnan. Det har forskats en hel del och man är ganska klara på vad som händer och det är ingenting övernaturligt utan naturliga processer i hjärnan. Men naturligtvis vill du säga att just din upplevelse var annorlunda och "på riktigt", dock får du göra det helt utan belägg.

  Jag förstår att man gärna vill tro att något händer när man dör och att man på något vis får leva vidare. Den ståndpunkten saknar dock verklighetsanknytning då ingenting tyder på att det skulle vara så. Kanske har jag fel men jag är av åsikten att det bästa för oss och för de runt om oss är att göra antagandet att vi bara lever en gång, vi måste göra det bästa av vad vi tar oss för nu för vi får inga fler chanser, vi måste ta hand om våra medmänniskor och vår planet för det är enda möjligheten vi har till det.


 • Äldre 3 dec 16:47
  #18
  Dr House skrev 2013-12-03 15:23:15 följande:
  PS: När man sitter och håller sin kära i handen en fin kväll vid stranden se havsörnen glida in i solnedgången är det förbannat svårt att tro allt bara är en tillfällighet  Återigen, vad man tror och vad man vill är irrelevant.

  Även utan normalt registrerbar hjärnaktivitet har man kunnat med mer avancerade redskap kunnat visa på djup aktivitet liknande den närmat uppvaknandet från sömn nr man kan uppleva väldigt mycket på kort tid, en sorts överaktivitet djupt i hjärnan. Det är ingenting unikt eller övernaturligt med din upplevelse.
 • Äldre 6 jan 09:50
  #24
  Djupeter skrev 2014-01-06 09:06:45 följande:
  Om hjärnan stängs av och medvetandet upphör att existera så finns det ju ingenting som minns att man har levt och det mest logiska i det tillståndet borde då vara att man alltid har varit död. Så hur kan jag sitta här och skriva om jag alltid har varit död?
  Du lever ju nu, hur tänkte du att det där skulle vara logiskt?

  Innan du är född är du inte död, du existerar bara inte än. När du dör slutar du existera igen men du lever och existerar där emellan.
 • Äldre 6 apr 21:38
  #49
  athanatos skrev 2014-04-06 21:16:30 följande:
  Man kan utan problem se vilka religioner det är som ger bäst resultat, allt händer inte efter döden.
  Men lite som du beskriver det är det, religion handlar knappast om att vara en god människa. Snarare att göra rätt handlingar mot den makt man tror på. Att tro att det finns en gud som bryr sig om hur vi behandlar våra medmänniskor är enbart naivt. Då försöker man sätta mänskliga värderingar på gud. Det är knappast vettigt.
  Kanske man först bör ta reda på om det ligger någon sanning i religionens påståenden?
 • Äldre 6 apr 21:54
  #53
  athanatos skrev 2014-04-06 21:45:27 följande:
  Ja men det märker man ganska snabbt. Ger man det ett år och det inte händer något direkt så bör man nog ge upp.
  Eller så undersöker man deras historia, skrift och påståenden och ser om de överensstämmer med verkligheten så slipper man spendera ett år eller ens mer än en vecka åt meningslösa ritualer.
Svar på tråden Vad tror Ni händer vid och efter döden?
Logga in
Bli medlem