• Äldre 2 dec 21:44
  21015 visningar
  78 svar
  78
  21015

  Vad tror Ni händer vid och efter döden?

  Själen, tankarna och livet är processer i din kropp. När de slutar försvinner detta. När själva kroppen bryts ner är det helt oåterkalleligt. Precis som ditt matstmältsningssystem inte fungerar när din mage har förmultat, försvinner dina tankar och minnen när hjärnan inte längre fungerar.

 • Äldre 20 feb 11:27
  #31
  beli skrev 2014-01-02 10:37:24 följande:
  /../
  För att svara på TS fråga: Det enda som är vetenskapligt bevisat är att vi förmultnar när vi dött. Detta skiljer sig på inget sätt från alla andra djurs och växters öde. Eftersom vi - liksom alla andra djur och växter - utvecklats från andra arter och alltså är släkt, kan jag inte se varför VI plötsligt skulle få ett annat öde. Och var gick den gränsen i så fall? Kom redan neanderthalarna till himlen, eller gick gränsen efteråt - och var gick den i så fall, eftersom det inte finns nån skarp gräns för i vilken generation Homo sapiens började existera?
  /.../
  Det där med neantertalarna väcker några kluriga frågor.
  De dog ju ut ungefär 25 000 år innan guden skapade världen (vilket i sig är ganska hisnande) men därmed får man förmoda att de inte kommer till himlen. Tanken på ett himmelrike efter döden finns ju inte ens från början inom det som så småningom blir judendomen.

  Människoarterna homo sapiens och neandertalare levde tidvis samtidigt. Var guden bara intresserad av homo sapiens göranden och låtanden, eller hade guden liknande krav på neandertalarna?
  Ska man tro Bibeln så var ju den där guden vad vi idag skulle kalla rasist eftersom han helt urskiljningslöst prioriterade ett enda folk (Israels folk) och var helt hänsynslös mot andra människor.

  Idag har alla människor utom afrikaner lite neandertalare i sig. Betyder det att dessa delar av oss inte kommer till himmelriket?


 • Äldre 20 feb 14:03
  #33

  Tänk om det inte är vår själ som reinkarneras utan vår matsmältning?

  Eller för att säga det på ett annat sätt:
  Tanken på reinkarnation förefaller mig lika löjlig som tanken på ett liv efter döden. Både själen och matsmältningen är processer som tar slut när kroppen är slut. Det finns ingen rimlighet i att någotdera skulle ta vägen någonstans.

 • Äldre 20 feb 14:25
  #35
  UCharlotte skrev 2014-02-20 14:07:01 följande:
  Reinkarnation hade dock varit jävligt kul om karma stämde.
  Tänk om alla idioter föddes återföddes som ännu mer obegåvade/misslyckade än de är idag.

  Och på ett fint sätt att alla som gjort gott och utbildat sig fick med sig kunskapen till nästa liv.

  Men men jag tror vi fått ett liv, och ett endast.
  Vi får nöja oss med att våra framsteg kan föras vidare till kommande generationer. Det får bli vår reinkarnation.
Svar på tråden Vad tror Ni händer vid och efter döden?
Logga in
Bli medlem