Inlägg från: Anonym (---) |Visa alla inlägg
  • Anonym (---)

    Min son håller på med droger..

    Man väljer tyvärr inte sina föräldrar.
    Vilket är synd för vissa barn åker på riktigt nitlott.
     
    Du skulle inte reagera om din son i vanlig ordning hällde nervgift i sig men för att han intar en lätt drog och vill besöka en vän gör att du hänsynslöst dömer ut han och vill i princip bryta kontakten. 
    Sjukt är vad det är.
     

  • Anonym (---)
    KiaL skrev 2013-11-15 13:49:11 följande:
    Vadå vill besöka en vän? Vart kom det ifrån?
    Jag vill inte att han ska ta droger oavsett vad det är. Vill självklart inte att han ska röka vanliga cigg eller dricka alkohol heller om jag fick bestämma helt.

    Men nu är det ju så att det är vanligare och lagliga så det är svårt att göra nåt åt. Men det sårar mig oerhört att han är så korkad att han börjar med droger också. Han vet så väl hur jag mår då och vad jag tycker om det. 
    Du skrev att det var snack om att besöka en vän i amsterdam i sommar?
     
    Annars, det enda rådet man kan ge dig är att sluta vara så jäkla melodramatiskt, du kan absolut önska din son ett liv helnykterist men att bli sårad och attackera när sonen väljer eget spår är sanslöst.
     
    Det är svårt att göra nått åt droger överhuvudtaget, kvittar om dom är legala eller inte, folk har en önskan att berusa sig därmed kommer dom berusa sig, ju fortare du inser det ju fortare du kan börja behandla din son med respekt han förtjänar.
     
    KiaL skrev 2013-11-15 13:59:24 följande:
    Både han och jag har läst på men på olika sidor kan jag tänka. Där jag har läst står det att det är vanligare för de som börjar med cannabis att gå vidare med tyngre droger då nyfikheten finns och suget efter ett större rus. 
    Man kan ju också få ett negativt rus som kan leda till oro, panikångest och andra tråkigheter.

    Det är suget efter ruset som räknas som beroendet inte själva tvånget att det som tex. nikotin måste "fyllas" på i kroppen för ett lugn. 
    Klassisk propaganda från åttiotalet, kan det vara så att sidor du har läst det på uppger det som nån total sanning utan några som helst källor?

    Dom som går över och söker efter andra upplevelser är dom som inte är nöjda med det dom har upplevt, mer än så är det inte, är man sugen på att testa nått nytt så gör man det, finns sedan inget i cannabisen i sig som får folk att önska andra droger.

    Det fruktansvärda beroendet som alla verkar frukta ligger på samma nivå som bland annat shopping och tv spel skapar, strikt i psyket, är man på allvar rädd för att råka ut för ett sådant beroende så bör man seriöst fundera på att låsa in sig i madrasserat rum och inta föda via sond, i princip allt vi gör och tycker om att göra kan skapa så kallat psykiskt beroende.
     
  • Anonym (---)
    KiaL skrev 2013-11-15 14:36:38 följande:
    Näe jag skrev att han skulle MED en vän till Amsterdam för att parta. Och för att cannabis är lagligt där.

    Vadå klassisk propaganda från åttiotalet?? Jag satt och läste på nätet igår på fler olika sidor så det känns ganska så nytt. 
    Då missade jag ett ord i din text, ber om ursäkt, vilket i sig förändrar ingenting, ju fortare du skaffar dig lite allmän kunskap på ämnet så kan du öppna en dialog om saken.
    Så länge du visar total okunskap (nej, cannabis är inte laglig i amsterdam), överreagerar, anfaller med rena känsloargument, fördömer så kommer du aldrig uppnå för dig önskad effekt, du kommer bara förstöra eran relation, vet inte hur stora skador du redan har orsakat man kan i alla fall hoppas att dom kan lagas.
     
    Det finns fortfarande n¨ågra organisationer som lever på att sprida propaganda, om jag ska ta några försiktiga gissningar på sidor där du har hämtat dina fakta ifrån, can, fmn drugsmart ... låter nån av dom bekant?
    Problemet med såna sidor är att dom drivs av intresse organisationer, därmed följer en agenda, en agenda som inte består av att kasta ett ljus över ämnet droger utan demonisera det fruktansvärda knarket.
    Sedan så uppger dom aldrig några källor till det som postas mer än sig själva, söker man information överhuvudtaget så tycker jag att källkritik är nått som bör användas, det finns för mycket skit där ute så man måste lära sig att gallra.
     
  • Anonym (---)
    KiaL skrev 2013-11-15 14:53:53 följande:
    www.droginfo.com/pdf/Cannabis_och_paverkan_20...

    www.drogupplysningen.se/artiklar/dummare-av-c...

    www.drogupplysningen.se/artiklar/cannabis-%C3...

    www.drogupplysningen.se/artiklar/cannabisruse...

    www.droginfo.com/pdf/Cannabis_och_paverkan_20...

    Om länkarna nu fungerar så är det åtminstone en av alla sidor jag läst på som kommer med vad jag anser sanningsenlig information.

    Och även om det nu inte skulle va så, så kommer jag ändå aldrig acceptera att min son håller på med droger.

    Om man har sett nybyggarna med Anders så säger ju också många av de han hjälper att de börjat med cannabis och sen när de inte tyckt att det var så märkvärdigt inte hade problem med att gå över till tyngre droger.

    Dessutom har han inte ekonomin till det så vart får han pengarna från? Bara på 1 månad har han kommit hem med de typiska röda ögonen..så det är ändå 4 ggr på kort tid anser jag. Han tar pengar, eller lånar som han säger, från syskon och från våra sparade mynt.

    Men visst det är väl okej det med....antar jag. 
    Thomas är en kvacksalvare och opportunist, han gör pengar på att sprida dynga och "bota" cannabisbrukare.
    En sorglig konsekvens av den rådande lagstiftningen, man öppnar dörrar för sånt här.
    can som är en sponsor till sidan du länkade till är statens främsta propaganda sida, medges att dom har städat mycket dom sista åren men det förändrar inte faktum att drogFAKTA hittar man inte hos folk som jobbar mot droger.
    Drogfakta hittar man på objektiva sidor, såna som är mycket nograna att länka till källmaterialet.
    vill du verkligen lära dig nått om droger så kan du hoppa in på www.erowid.com en informativ sida där varken positiva eller negativa egenskaper döljs.
    Där hittar du dock inte nån stöd för gateway teorin som visade sig vara en teori på sin höjd, eller stöd för thomas version av drogen cannabis.

    För din och din sons skull så hoppas jag att du nån gång accepterar att han gör egna val, drogval är för trivialt för att förstöra relationen med sin förstfödda.
     
    Om du ska basera din drogkunskap på film så välj i alla fall en vettigare film, finns tusentals som som inte handlar om misär utan ger mer rättvis bild av livet.

    Cannabis är även en av dom billigaste droger man kan köpa, behövs inte många kronor för att uppnå ett rus, är ekonomi en av dina huvudbry så kan jag säga att den lagliga alkoholen är minst dubbelt så dyr.

     
  • Anonym (---)
    Anonym (Lägg av) skrev 2013-11-15 15:13:37 följande:

    Men är du sann?? Aldrig i helvete att det är ok att acceptera att ens barn använder droger?!!ärligt😳
    Om man nånstans inbillar sig att ens barn INTE kommer använda droger under sitt liv så har man problem.
     
    När det kommer till lätta droger som cannabis så är ett sunt och saklig inställning att föredra framför att hysteriskt överreagera, fördöma, bestraffa och avhumanisera sitt kött och blod.
      
  • Anonym (---)
    Rakad Apa skrev 2013-11-15 16:05:32 följande:
    Känner avsky och avsmak gentemot din son bara för att han röker på? Stackars sate som har dig till mamma.
    Gick i exakt samma tankar, vissa ungar drar verkligen nitlott när det kommer till föräldrar.

    Att det ska krävas så lite för att vissa föräldrar ska vända sina barn ryggen, sjukt vad det är.
     
  • Anonym (---)
    Anonym (Lägg av) skrev 2013-11-15 16:32:53 följande:

    Men hon ber ju om hjälp! Har ni vart i situationen själva?? Man vet aldrig hur man reagerar. Det går förmodligen till en viss gräns innan man inte orkar mer. Hon skriver oxå att hon älskar honom!
    Hon ber om "hjälp" hur man omvandlar sin nästan myndiga son till en nickedocka som ska följa hennes minsta vink, det är ingen hjälp jag personligen är villig att ge.
     
    Nej, men jag hoppas att jag en gång i tiden infinner mig i situationen där mina ungar väljer bort alkohol till förmån av cannabis, ett mycket välkommet inslag i deras liv.
     
    Vist, man vet aldrig hur man reagerar, men att överreagera med okunskap och gå över alla gränser man kan är kanske inget man bör ställa sig bakom.
     
    Hon älskar han, mjo, så säger väl dom som spöar upp sina barn till underkastelse också, det är av kärlek och skit...
     
    MuppinCowboy skrev 2013-11-15 17:42:28 följande:
    Det går inte att resonera med drogförespråkare.
    Det går inte att resonera fakta eller humanitet, det är inget som är öppet för diskussion,
    MuppinCowboy skrev 2013-11-15 18:00:20 följande:
    Självklart utgår jag ifrån att en drogförespråkare har fel.

    Drogförespråkare i mina ögon är antingen användare av droger själva eller 'intellektuella' människor som bara gillar att hävda sig.
    Det finns väl inga drogförespråkare, då tolkar jag ordet bokstavligt som i att nån skulle gå runt och predika drogbruk till alla.

    Det finns däremot folk som inte anser att man ska halshuggas för att man väljer annan drog än den statligt rekommenderade.
    Dom som ser alla baksidor av lagstiftningen och anser att det kostar mer än det smakar.

    Använda sig sedan av ad hominen som utgångspunkt idiotförklarar bara skribenten, kan du inte bemöta argument så låt bli, komma in med klyschor hjälper inte ts och det ger inte dig några pluspoäng.
     
  • Anonym (---)
    MuppinCowboy skrev 2013-11-15 18:51:48 följande:
    På allvar tror ni verkligen att TS blir hjälpt av något ni säger?
    Men fortsätt ni med er 'ofarliga' använding, jag ser det som självsanering.

    TS det kommer alltid dyka upp människor som dessa i liknande trådar.
    Jag har själv förlorat en nära anhörig till missbruk. jag älskar honom fortfarande men har också förlorat honom för alltid för han är inte den han var, men den brukade vara älskar och saknar jag varje dag men sanningen är att han älskar sitt missbruk mer än något annat och precis som dessa människor i tråden är han beredd att försvara drogerna till varje pris.

    Nu kan vi bara vänta på floden av 'intellektuella' snärtiga svar.
    Dessa försvarare och förespråkare av droger förstår helt enkelt inte att deras brist på empati och förståelse för TS situation inte kan uppvägas av deras 'intellektuella överlägsenhet'.
    Självsanering när det kommer till en drog som inte är toxisk nog att skada användaren?
    Du tänkte nog inte färdigt där, självsanering kan man kalla när nån krökar ihjäl sig.
     
    Ts har inte nämnt speciellt mycket som skulle tyda på missbruk, däremot har hon visat klara tecken på intolerans, okunskap  och moralism.
     
    Menar du att du har ensamrätt på tragedier?
    Nej, det har du inte, har själv begravt barndomsvänner som jag har förlorat till missbruk,  det och att röka cannabis skiljer sig markant.
     

    Är du verkligen en nykterist eller sätter du dig själv på extremt höga piedestaler?
    Du dricker inte kaffe, röker inte, dricker inte alkohol, sockrar inte bakelser, tar inte mediciner.
     
  • Anonym (---)
    Fru envis skrev 2013-11-15 19:46:19 följande:
    ja jag hade anmält mina barn (om jag haft några), min egen familj om de höll på med droger ja.
    Man kan då hoppas att du aldrig avlar nån avkomma med din människosyn.
     
Svar på tråden Min son håller på med droger..