• Anonym (Ledse­n mamma.­)
    Äldre 14 Nov 23:43
    43181 visningar
    321 svar
    321
    43181

    Min son håller på med droger..

    Har misstänkt ett tag att min snart 18åriga son håller på med droger men vid konfrontation så har han alltid himlat med ögonen och sagt att varför skulle det va så.. Nu vet jag och han har erkänt att han provade på 3 ggr för många år sen men att han inte skulle göra det igen. Men nu så har jag sett honom komma hem flera gånger med röda ögon, han har svårt att fokusera ibland och humörsvängningar. Dessutom så är han otroligt dålig på att hålla i pengar och när vi frågar honom vart han gjort av dem så minns han inte vad han köpt.. Jag och hans pappa har pratat om detta men han verkar inte ta det riktigt på allvar. Men idag så berättade min son att han i sommar tänkt åka med en kompis till Amsterdam. Jag reagerade direkt och undrade varför. Han svarade att det vore kul att se och att det är en riktig partystad som skulle va kul att åka till. Då sa jag att jag vet att han röker på och att det var därför han ville dit och han nekade inte. Sa bara att jag inte kunde säga nåt om det då det är lagligt där och han blir ju 18. Men det är ju inte att det är olagligt här som stör mig, det är ju användandet i sig. Jag avskyr droger och är helt knäckt. Kan inte se på honom utan att känna avsky och avsmak. Vill bara ha honom ut ur huset så fort som möjligt. Vill inte ha nåt med honom att göra. Han vet ju så väl hur sårad han gör mig. Vi har pratat så mycket om det här. Vet inte hur jag ska nå fram till honom. Han bryr sig inte ett skvatt om vad jag tycker eller säger. Självklart så älskar jag ju honom fortfarande eftersom han är min son men just nu känns det mest pliktskyldigt... Snälla vad ska jag göra?

  • Svar på tråden Min son håller på med droger..
  • Anonym (---)
    Äldre 15 Nov 14:46
    #21
    KiaL skrev 2013-11-15 14:36:38 följande:
    Näe jag skrev att han skulle MED en vän till Amsterdam för att parta. Och för att cannabis är lagligt där.

    Vadå klassisk propaganda från åttiotalet?? Jag satt och läste på nätet igår på fler olika sidor så det känns ganska så nytt. 
    Då missade jag ett ord i din text, ber om ursäkt, vilket i sig förändrar ingenting, ju fortare du skaffar dig lite allmän kunskap på ämnet så kan du öppna en dialog om saken.
    Så länge du visar total okunskap (nej, cannabis är inte laglig i amsterdam), överreagerar, anfaller med rena känsloargument, fördömer så kommer du aldrig uppnå för dig önskad effekt, du kommer bara förstöra eran relation, vet inte hur stora skador du redan har orsakat man kan i alla fall hoppas att dom kan lagas.
     
    Det finns fortfarande n¨ågra organisationer som lever på att sprida propaganda, om jag ska ta några försiktiga gissningar på sidor där du har hämtat dina fakta ifrån, can, fmn drugsmart ... låter nån av dom bekant?
    Problemet med såna sidor är att dom drivs av intresse organisationer, därmed följer en agenda, en agenda som inte består av att kasta ett ljus över ämnet droger utan demonisera det fruktansvärda knarket.
    Sedan så uppger dom aldrig några källor till det som postas mer än sig själva, söker man information överhuvudtaget så tycker jag att källkritik är nått som bör användas, det finns för mycket skit där ute så man måste lära sig att gallra.
     
  • Aimee6­8
    Äldre 15 Nov 14:46
    #22
    KiaL skrev 2013-11-15 13:50:27 följande:
    Har varit både ledsen,arg och besviken men inget biter. Han är så kall. Visar inga som helst känslor mer än bli arg när vi konfronterar honom.  

    Ok. Men har ni pratat med ngn eller sökt hjälp? Passa på innan 18 års dagen. Kan vara svårare sen. Vet då jag har en bekant som har en son som har problem m droger. De ångrar djupt att de inte sökte hjälp tidigare.
    Att älska sig själv är början till en livslång kärlekshistoria...
  • Äldre 15 Nov 14:53
    #23
    http://www.droginfo.com/pdf/Cannabis_och_paverkan_2012.pdf

    http://www.drogupplysningen.se/artiklar/dummare-av-cannabis

    http://www.drogupplysningen.se/artiklar/cannabis-%C3%B6kar-risken-f%C3%B6r-psykos

    http://www.drogupplysningen.se/artiklar/cannabisruset

    http://www.droginfo.com/pdf/Cannabis_och_paverkan_2012.pdf

    Om länkarna nu fungerar så är det åtminstone en av alla sidor jag läst på som kommer med vad jag anser sanningsenlig information.

    Och även om det nu inte skulle va så, så kommer jag ändå aldrig acceptera att min son håller på med droger.

    Om man har sett nybyggarna med Anders så säger ju också många av de han hjälper att de börjat med cannabis och sen när de inte tyckt att det var så märkvärdigt inte hade problem med att gå över till tyngre droger.

    Dessutom har han inte ekonomin till det så vart får han pengarna från? Bara på 1 månad har han kommit hem med de typiska röda ögonen..så det är ändå 4 ggr på kort tid anser jag. Han tar pengar, eller lånar som han säger, från syskon och från våra sparade mynt.

    Men visst det är väl okej det med....antar jag. 
  • Anonym (---)
    Äldre 15 Nov 15:04
    #24
    KiaL skrev 2013-11-15 14:53:53 följande:
    www.droginfo.com/pdf/Cannabis_och_paverkan_20...

    www.drogupplysningen.se/artiklar/dummare-av-c...

    www.drogupplysningen.se/artiklar/cannabis-%C3...

    www.drogupplysningen.se/artiklar/cannabisruse...

    www.droginfo.com/pdf/Cannabis_och_paverkan_20...

    Om länkarna nu fungerar så är det åtminstone en av alla sidor jag läst på som kommer med vad jag anser sanningsenlig information.

    Och även om det nu inte skulle va så, så kommer jag ändå aldrig acceptera att min son håller på med droger.

    Om man har sett nybyggarna med Anders så säger ju också många av de han hjälper att de börjat med cannabis och sen när de inte tyckt att det var så märkvärdigt inte hade problem med att gå över till tyngre droger.

    Dessutom har han inte ekonomin till det så vart får han pengarna från? Bara på 1 månad har han kommit hem med de typiska röda ögonen..så det är ändå 4 ggr på kort tid anser jag. Han tar pengar, eller lånar som han säger, från syskon och från våra sparade mynt.

    Men visst det är väl okej det med....antar jag. 
    Thomas är en kvacksalvare och opportunist, han gör pengar på att sprida dynga och "bota" cannabisbrukare.
    En sorglig konsekvens av den rådande lagstiftningen, man öppnar dörrar för sånt här.
    can som är en sponsor till sidan du länkade till är statens främsta propaganda sida, medges att dom har städat mycket dom sista åren men det förändrar inte faktum att drogFAKTA hittar man inte hos folk som jobbar mot droger.
    Drogfakta hittar man på objektiva sidor, såna som är mycket nograna att länka till källmaterialet.
    vill du verkligen lära dig nått om droger så kan du hoppa in på www.erowid.com en informativ sida där varken positiva eller negativa egenskaper döljs.
    Där hittar du dock inte nån stöd för gateway teorin som visade sig vara en teori på sin höjd, eller stöd för thomas version av drogen cannabis.

    För din och din sons skull så hoppas jag att du nån gång accepterar att han gör egna val, drogval är för trivialt för att förstöra relationen med sin förstfödda.
     
    Om du ska basera din drogkunskap på film så välj i alla fall en vettigare film, finns tusentals som som inte handlar om misär utan ger mer rättvis bild av livet.

    Cannabis är även en av dom billigaste droger man kan köpa, behövs inte många kronor för att uppnå ett rus, är ekonomi en av dina huvudbry så kan jag säga att den lagliga alkoholen är minst dubbelt så dyr.

     
  • frappa
    Äldre 15 Nov 15:13
    #25
    KiaL skrev 2013-11-15 14:34:16 följande:
    Ni får tycka vad ni vill om hur jag reagerar eller hur jävla bra och ofarligt cannabis är. För mig är det fruktansvärt och jag vill inte under några som helst omständigheter att min son håller på med droger. Dessutom har jag varit inne på aktuella sidor och läst igår och det jag skrivit står på flera av dem.

    Och varför skulle jag hjälpa min son med att betala hans körkort när han själv hellre lägger sina sparade pengar på droger? Han får väl för sjutton jobba lite själv för det. Det är liksom inte gratis. Ska jag ställa upp för honom ekonomiskt så vill jag ha nåt tillbaka. I form av respekt och eftertanke.

    Ska jag bara se mellan fingrarna när han väljer att gå fel väg? Eller hjälpa honom med det ekonomiskt? Näe vill han ha körkort tex. så får han använda sina pengar som vi sparat till honom til det istället för annat skit. 
    Cannabis är inte ofarligt, cannabis har risker.
    Problemet uppstår när man överdriver och ljuger om vad det är.
    Jag är med på att du inte vill han ska använda droger, bara funderar vad du inbillar dig du ska uppnå att förneka han körkort.

    Om inte han skulle konsumera cannabis, så hade du betalt körkortet, delar av det
    Det stämmer väl?
    Nu väljer du att straffa pga att han använt cannabis.
    På vilket sätt tror du detta ska hjälpa han?

    Varför blir det alltid i dessa diskussioner gå och bli svart eller vitt.
    Tro faan inte att du ska skita i det eller ösa pengar över han.
  • Anonym (Lägg av)
    Äldre 15 Nov 15:13
    #26
    Anonym (---) skrev 2013-11-15 15:04:47 följande:
    Thomas är en kvacksalvare och opportunist, han gör pengar på att sprida dynga och "bota" cannabisbrukare. En sorglig konsekvens av den rådande lagstiftningen, man öppnar dörrar för sånt här. can som är en sponsor till sidan du länkade till är statens främsta propaganda sida, medges att dom har städat mycket dom sista åren men det förändrar inte faktum att drogFAKTA hittar man inte hos folk som jobbar mot droger. Drogfakta hittar man på objektiva sidor, såna som är mycket nograna att länka till källmaterialet. vill du verkligen lära dig nått om droger så kan du hoppa in på www.erowid.com en informativ sida där varken positiva eller negativa egenskaper döljs. Där hittar du dock inte nån stöd för gateway teorin som visade sig vara en teori på sin höjd, eller stöd för thomas version av drogen cannabis. För din och din sons skull så hoppas jag att du nån gång accepterar att han gör egna val, drogval är för trivialt för att förstöra relationen med sin förstfödda.   Om du ska basera din drogkunskap på film så välj i alla fall en vettigare film, finns tusentals som som inte handlar om misär utan ger mer rättvis bild av livet. Cannabis är även en av dom billigaste droger man kan köpa, behövs inte många kronor för att uppnå ett rus, är ekonomi en av dina huvudbry så kan jag säga att den lagliga alkoholen är minst dubbelt så dyr.  

    Men är du sann?? Aldrig i helvete att det är ok att acceptera att ens barn använder droger?!!ärligt😳
  • Anonym (---)
    Äldre 15 Nov 15:22
    #27
    Anonym (Lägg av) skrev 2013-11-15 15:13:37 följande:

    Men är du sann?? Aldrig i helvete att det är ok att acceptera att ens barn använder droger?!!ärligt😳
    Om man nånstans inbillar sig att ens barn INTE kommer använda droger under sitt liv så har man problem.
     
    När det kommer till lätta droger som cannabis så är ett sunt och saklig inställning att föredra framför att hysteriskt överreagera, fördöma, bestraffa och avhumanisera sitt kött och blod.
      
  • frappa
    Äldre 15 Nov 15:28
    #28
    KiaL skrev 2013-11-15 14:53:53 följande:
    www.droginfo.com/pdf/Cannabis_och_paverkan_20...

    www.drogupplysningen.se/artiklar/dummare-av-c...

    www.drogupplysningen.se/artiklar/cannabis-%C3...

    www.drogupplysningen.se/artiklar/cannabisruse...

    www.droginfo.com/pdf/Cannabis_och_paverkan_20...

    Om länkarna nu fungerar så är det åtminstone en av alla sidor jag läst på som kommer med vad jag anser sanningsenlig information.

    Och även om det nu inte skulle va så, så kommer jag ändå aldrig acceptera att min son håller på med droger.

    Om man har sett nybyggarna med Anders så säger ju också många av de han hjälper att de börjat med cannabis och sen när de inte tyckt att det var så märkvärdigt inte hade problem med att gå över till tyngre droger.

    Dessutom har han inte ekonomin till det så vart får han pengarna från? Bara på 1 månad har han kommit hem med de typiska röda ögonen..så det är ändå 4 ggr på kort tid anser jag. Han tar pengar, eller lånar som han säger, från syskon och från våra sparade mynt.

    Men visst det är väl okej det med....antar jag. 
    Ajajajajajajajajajajajaja, ojojojojojoj Thomas Lundqvist.
    Då förstår jag lite mer i varför du pratar som du gör.
    Han är ett skämt Thomas Lundqvist.

    Tänk nu lite!!!!!!!!!!!
    Om cannabis hade varit en inkörningsport till tyngre droger, tror du då inte att alla dessa 1,3miljoner i Sverige som röter/rökt cannabis.
    Skulle vara tunga missbrukar???
    Man utgår ifrån heroinisten, frågar denna om den använt cannabis.
    Där är ju procenten väldigt hög.
    Men om man ska bevisa en inkörningsport, varför utgår man inte från cannabis?
    Jo, för då inser man att inkörnings port är skitsnack.
    För att lölja mig lite, så kan vi fråga alla heroinister om de fått modersmjölk.
    Svaret är där är antagligen närmare 100%.
    Gör detta modersmjölk till en inkörsport?
    Nä, för man få utgå ifrån barnet som fått modersmjölk och sen se hur många som blir heroinister.

    Vad ska vara okey?
    Varför igen svart och vitt.
    Vad du måste inse, att det mesta där om själva cannabisen är mestadels är lögner, felaktigheter eller halv sanningar.
    När det kommer till missbruk, så är dom inte så himla fel ute.

    Du måste inse att vi ska inte få dig att tycka om cannabis, eller ens acceptera cannabis.
    Det är helt upp till dig, dock måste du ta läsa på om cannabis än  någon annan än bondfångaren Thomas Lundqvist.
    Vet du om att han använder sig själv som källa, för bevisa sina sagor.
    Han sitter även på två stolar(eller satt, vet inte hur det är just idag), där han är vårdgivare och de som styr upp vården.
    Som beslutar om bidrag och satsningar på vart de ska lägga pengarna.

    Det är svårt att hitta oberoende källor.
    Men www.erowid.org är omfattande och skriver allt bra och dåligt om cannabis och alla andra droger för den delen.
    En del inbillar sig denna är en drogliberalsida, vilket är fel.
    Det är en sida om information om droger.
    Enda är att man tillåter kommentarer på den sidan, dessa är allt annat än oberoende.
  • frappa
    Äldre 15 Nov 15:30
    #29
    Anonym (Lägg av) skrev 2013-11-15 15:13:37 följande:

    Men är du sann?? Aldrig i helvete att det är ok att acceptera att ens barn använder droger?!!ärligt😳
    Thomas Lundqvist är en bondfångare, som använder retorik att skrämma upp föräldrar och beslutsfattare till att satsa pengar på hans verksamhet.

    Varför är det svart och vitt för.
    Är man 18år är man inget barn.
    Men det betyder inte att man ska acceptera det heller.
    Men då av rätt anledningar, och inte försämra hans framtid, bara på pin kiv.
  • Anonym (Lägg av)
    Äldre 15 Nov 16:03
    #30
    frappa skrev 2013-11-15 15:30:29 följande:
    Thomas Lundqvist är en bondfångare, som använder retorik att skrämma upp föräldrar och beslutsfattare till att satsa pengar på hans verksamhet. Varför är det svart och vitt för. Är man 18år är man inget barn. Men det betyder inte att man ska acceptera det heller. Men då av rätt anledningar, och inte försämra hans framtid, bara på pin kiv.

    Frappa jag gillar dig! Du verkar va en skön kille som vet en hel del om cannabis och dess bra verkan. För det finns medicinska fördelar, jag vet det. Men en ungdom som använder detta och börjar bli förändrad, snor pengar så har det gått för långt. Skulle inte heller ställa upp och ge min son sitt körkort om han började med droger. Det är ju som att belöna honom.
Svar på tråden Min son håller på med droger..