• Tow2Mater

    Det där med att en socanmälan förstör liv

    Anonym (Ifrågasätter) skrev 2013-11-27 19:09:56 följande:
    Jag har läst flera inlägg där folk hävdar att en anmälan till socialen förstört deras liv. Det berättas om att man "förlorat allt", att anmälan lett till depressioner, totalt sänkt självkänsla, helt förstörd tillit osv. 
    Men det säger ju folk om allt; ifrån att inte kunna amma sin bebis till att en ny pojkvän efter 3 veckor lämnar....  Problemet med en socanmälan är ju också att det kan dra ut på tiden, och även om man kanske blir "friad" i deras utredningar till slut, kan stämpeln hänga med länge genom omgivningens fortsatt domande ogon och tankar.

    Folk kan bli stressade och inte kunna jobba av allt mojligt idag - bara for att det ju faktist går.
  • Tow2Mater

    Mycket skvaller sker via fsk, grannar, arbeten, exmake, etc. Och naturligtvis genom att man kanske själv råkar nämna något medvetet eller av misstag. Inte lätt att alltid vara hemlig om man måste begära ledigt från jobb, känner sig stressad och arg och ledsen etc....

  • Tow2Mater
    Charissima skrev 2013-11-27 22:07:25 följande:

    Vem är en bra mamma?

    Vem säger: jag är en bra mamma?

    Enligt min erfarenhet är en bra mamma en som säger: ibland är jag inte en bra mamma, ibland är jag en urusel mamma.

    Endast mammor som brister påstår sig vara bra mammor.

    Förstår du  mitt resonemang?
    Fel. En hel del av oss anser oss vara tillräckligt bra mammor hela tiden, fast vi inte är perfekta. Tycker man att man är en usel mamma är man det antagligen, eller så har man problem med självkänslan.
  • Tow2Mater
    Anonym (förstört liv) skrev 2013-11-27 23:49:10 följande:
    Skrota den och inför en barnsynsmyndighet där samtliga som jobbar har nån form av yrkesleg de kan bli av med när de missköter sig, vilket de för ofta gör!
    Bra ide!
Svar på tråden Det där med att en socanmälan förstör liv