• Surpuppan

    Det där med att en socanmälan förstör liv

    Min rektor socanmälde en familj efter att jag bett henne göra det. Det var en familj som kom från helt andra förhållanden som, främst när det gällde hygien, inte hade någon koll på hur man gör i Sverige. Barnet hade samma idrottskläder i en kasse på en krok, blöta och mögliga, utan att tas hem. Samma par uteskor vare sig det var 25 grader kallt eller 25 grader varmt. Luktade fruktansvärt illa. Håret var i dreads. Inga underkläder eller strumpor. Osv. De andra barnen blev äcklade och retade och frös ut detta barn. Något som vi på skolan naturligtvis tog itu med MEN barnet led ju av att vara så vanvårdad.

    Vid årets slut kom mamman gråtande fram efter skolavslutningen och TACKADE för att vi hade socanmält familjen. De hade fått en "hemmahosare" som hade visat familjen hur man klär sig i vårt klimat, hur man använder en tvättmaskin, att man använder schampoo och tandkräm osv, att man ska ha lakan i sängarna som regelbundet ska tvättas. De hade inte levt så utan kom från miserabla förhållanden och visste inte. Barnet mådde så otroligt mycket bättre efter detta. Detta barn är stor nu och vi träffas ibland och hen är så glad, positiv och trevlig. Så socanmälan är till för att hjälpa, inte stjälpa!!! Och det finns faktiskt de som blir tacksamma!

  • Surpuppan
    Anonym (Skillnad.) skrev 2013-11-27 21:04:48 följande:
    Det är skillnad på om anmälan kommer från en nitisk bekant som har diktat ihop någon helt bedrövligt och som inte finns i ens fantasi ens. Och som sedan blir upp till MIG att bevisa . Jag råkade ut för en sådan anmälan av en tjej som jag blev ovän med (jag tyckte hon va falsk och sa det till henne, i samband med att jag bröt kontakten med henne). Hon diktade ihop sådana fruktansvärda saker att soc va tvungna att utreda det hela. Hon (påstod) sig vara en granne ;jag har få) som i sin tur direkt ringde socialtjänsten, efter att jag pratat med dom och tala om att inget av det som står i anmälan har någonsin hänt. Men eftersom anmälan va av så allvarlig karaktär gjorde man en utredning . Jag va med på noterna, men va mentalt helt slut efter det där. Även om allt gick bra så är det psykiskt påfrestande. Det gör inte mig till en sämre mamma för att jag tyckte det va psykiskt skitjobbigt och gjorde anspråk på min tid och mina tankar. Jag mådde faktiskt inte bra och stundvis kände jag mig hämndlysten och fan ville sätta åt henne på nåt också. Jag samla mig och lät det rinna över, men fy fan vad jobbigt det va. Jag förstod att soc gjorde sitt jobb men kände mig grymt trakasserad av henne .Såna stunder blev man skraj för vad folk va beredda att göra för att jävlas med andra, för ingen kan väl påstå att det är speciellt svårt? Du kan dikta ihop vilken skit som helst. Detta händer, och det är inte överdrivet ovanligt heller . Det är dock vanligare mellan separerade parter.

    Det gick inte att anmäla henne för ärekränkning?
Svar på tråden Det där med att en socanmälan förstör liv