• Anonym (enkel­t)
  Äldre 3 dec 00:01
  9764 visningar
  62 svar
  62
  9764

  Hur friendzonar man någon?

  Man bestämmer sig för att växa upp och lära sig att inte låta ens känslor och tankar spela alltför stor roll när man inte vill det. Man får lära sig att vara professionell i privatlivet så att säga. Om du är desperat kan du låta det slinka ut att du legat med hans kompis, finns en risk att det sårar honom om han har lite komplex över att ha en massa tjejkompisar som inte vill vara med honom men det är något man kommer över på sikt. Ta reda på om han kanske är gay utan att du vet om det. Fixa en tjej åt honom. Men bäst av allt är att bara växa upp och vara en kompis och inte ta på dig alltför mkt fjanterier.

 • Anonym (enkel­t)
  Äldre 3 dec 22:01
  #19

  Jag tror du får tänka på att den här pojken inte är en vuxen och mogen person. Han knyter an till tjejer för lätt, för hårt och på fel sätt. Han är oerfaren och vågar inte riktigt, utan spelar ett för honom välbekant och "tryggt" men för alla andra fjantigt spel. Han har satt upp regler som av din vaga beskrivning låter som godtyckliga nonsensregler uppsatta antingen pga. fjantighet el. som försvar (en annan möjlighet är att han mkt väl tänkt på att det han sa anspelar på dig och det är därför han sa det, som en töntig lek).

  Han är säkert mkt "snäll" på sitt sätt men grejen är att man ska inte bara vara snäll utan man ska vara en vettig typ också. Han är inte där än utan är fast i sina ingrodda vanor och komplex. Det finns säkert en kvinna där ute för honom men det behöver inte vara du som är den kvinnan. Jag tror inte att du borde ens försöka förföra honom och eg. tror jag starkt på att du måste aktivt låta bli att mysa så mkt med honom. Ovanstående är bland de viktigare skälen till att era gemensamma tjejkompisar/bekanta inte vill ha honom som någonting mer allvarlig än lite av en kompis. De snappar upp de här [varnings]signalerna och vet att det inte är en bra idé. Och de har lärt sig att dåliga idéer faktiskt kan vara så dåliga att man inte ska agera på dem :P

  Träna mera, ta en resa någonstans trevligt inom eller utanför sverige m goda vänner, träffa och lär känna lite nytt folk, gå med i en studentförening typ ett spex och fyll din tillvaro med nya roliga saker typ dans och sex så kommer de här känslorna att pysa bort utan några som helst problem. Det här är den typen av känslor som försvinner om de inte aktivt underhålls m drama och konstant mys.

 • Anonym (enkel­t)
  Äldre 3 dec 22:26
  #21

  Haha, ja, jag misstänkte att han skulle vara en sån typ men det spelar som ingen roll, det finns många andra människor i ett spex :)

  Du måste inse att man kan ha en "kamp" med sina känslor och vinna över dem. Känslor är bara känslor, de är en viktig del av vår mänskliga existens men de är flytande och flyktiga och har ofta bara en potentiell existens. Det finns många som har tränat sig själva till att "slåss" mot sina känslor och sen ge efter för dem. Det är ett sätt att få ut så mkt som möjligt från känslorna och ett sätt att undermedvetet övertyga sig själv för att minska ångest och att kunna avsäga sig ansvaret (det var inte mitt fel, jag kunde inte, jag försökte faktiskt, puh). Sen är det roligt att ha en kamp mot känslor när man inte har roligare saker för sig just då!

  Så steg 1 är att hitta en massa roligare saker att göra och nytt folk att träffa så att du kommer ut ur de här tanke- och känslomönstrena som du fastnat i och som du underhåller genom att mysa och umgås och älta. Träna massa. Gå på en pubkväll för utbytesstudenter (men undvik dräggen). Hälsa på en kompis i en annan stad någon helg. Så snart man kommer ut ur mysfällan börjar de här knepigare känslorna att avdunsta. Så är vi människor funtade!

  Steg 2 är att inse hur IRRITERANDE det här är egentligen! Du skulle kunna ha så mkt roligare och göra så mkt mer produktiva saker m din tid och din energi och istället slösas det på den här snubben som tyvärr inte är vuxen och trygg nog att vara öppen och rättfram och ta plats på riktig, som bara spelar barnsliga spel. Han är snäll men helt ärligt, han är din kompis, TYP, och du har en riktig man där ute som väntar på att du ska ta dig ut och leta upp honom.

  Dina kompisar har lätt för att friendzona honom dels för att de har erfarenheter av den här sortens pojke och vet hur jäkla bökigt och energisugande det kan vara. De vet att det är bättre för alla inblandade att tills vidare bara vara kompis m de här killarna. Lär dig av deras erfarenheter ist för att försöka tillägna dig erfarenhet av massa strul. Du måste ha energi kvar för att plugga och spöa skiten ur dina kurser.

 • Anonym (enkel­t)
  Äldre 6 dec 06:47
  #42

  Herregud Smörblomma, den här människan är en känslovampyr. Låt honom inte guilt-trippa dig över det här!

  Ni berättar det ni känner och vill för varandra och ditt sexliv är din ensak. Lär er att dra och att hålla gränser om ni vill ha en vettig relation. Låt inte honom få dig att må dåligt över något sådant här. Jag var som honom en gång i tiden och behövde få mig en spark i röven innan jag insåg att man inte kunde göra såhär mot andra människor. Nu förmedlar jag det budskapet till dig. Acceptera inte att han gör så här mot dig.

  geekfeminism.wikia.com/wiki/Nice_guy_syndrome

 • Anonym (enkel­t)
  Äldre 7 dec 00:15
  #46
  Anonym (Smörblomma) skrev 2013-12-06 22:39:54 följande:
  Vi har pratat lite nu, och jag är jätteledsen så orkar inte skriva mycket just nu. Han sade att han var jättearg och ledsen att jag inte litat på honom tillräckligt för att berätta allt. Han sade också att han tyckte det var dåligt av mig att välja just hans kompis och att han inte kunde sova för att han såg scener av oss tillsammans. Det lät ju som att han gillade mig så jag bekände allt typ, sade att jag bara varit med kompisen för att komma över honom. Att jag aldrig hade gjort så om jag trodde att jag haft en chans med honom. Det såg inte riktigt ut som att han trodde mig, eller brydde sig. Han sade bara att han måste komma över det här sveket nu och att han skulle vilja att allt var som förut. Att han inte kunde känna något annat än ilska och sorg just nu. Att han skulle berätta för två andra gemensamma vänner om vad jag och kompisen hemlighållit för att ha ngn att prata med. Men att vi skulle kunna prata igen någon gång men han visste inte när. Att han behövde distans under en tid. Innan han gick så kramade han dock mig och sade att jag skulle ta hand om mig. Då började jag gråta. Det var hemskt Sedan gick han och nu har jag bara att vänta på att de två andra kompisarna kommer ta avstånd från mig också. De känner den killen jag låg med jättebra och kommer tycka att allt är mitt fel. Och antagligen kommer min kompis vinkla det så också eftersom han verkade så arg. Jag vet inte ens vad jag har gjort. Jag skulle ha sagt allt när det hände, men är det så stor grej? Vi var ju inte ihop eller ngt. Jag har ju inte varit otrogen.
  Snälla du släpp den här patetiske pojken, släpp honom bara. Han vet inte hur man uppför sig som en vuxen man, och inte heller hur man är en bra person mot sina vänner. Du ska INTE ta på dig hans "ilska" och andra fjanterier. Du har INTE "svikit" honom, precis som du själv inser om du låter dig själv tänka en stund. Han har inga som helst rättigheter till dig, din kropp, dina hemligheter, info om ditt sexliv, inget av det. Du ska INTE acceptera att han försöker få dina andra bekanta och kompisar att sätta känslomässig och social press på dig. Snälla du öppna ögonen och se den här muppen för vad han är, bryt med honom och gå vidare med ditt liv som vuxen och någorlunda vettig person. Just do it.

  Ilska, sorg, svek, vafan är det för fjanterier. Herre min gud alltså vaFAN. Inser du hur oproduktivt det är för dig att reagera såhär och ta på dig skuld och skam trots att du inte gjort något fel? Brukar du alltid reagera på det här viset? Är det inte dags att sluta vara en disktrasa? You can do it.
 • Anonym (enkel­t)
  Äldre 7 dec 14:02
  #50
  Anonym (erfaren tjejvän) skrev 2013-12-06 23:01:11 följande:
  Det där var inte ett smart drag av honom kan jag säga. Har du något att förlora på att säga till på skarpen? "Fan jag gillar dig fattar du inte det? om du vill ha mig nu, sluta gnäll och ta mig, annars blir det inget!"
  Ja, hon har mkt att förlora, eftersom hon då riskerar att faktiskt "få" den här ärkemuppen och därmed förlora sin värdighet samt flera år av lycka.
 • Anonym (enkel­t)
  Äldre 7 dec 23:18
  #52

  Känslorna må ha "vuxit" men det är fel känslor. Du måste lära dig att göra skillnad på "känslor" i allmänhet och bra resp. dåliga känslor. Skit i den där festen, gör något annat roligt istället. Det är mest pinsamt för honom, alla vet hur tragiskt det är att han bara har en massa tjejbekanta som alla inser hur jäkla jobbig han är. Det behöver inte vara jobbigt för dig. Du har inte gjort något fel. Han gör fel som försöker utsätta dig för psykisk och emotionell press. Han gör det för att han har lärt sig att du är sårbar och mottaglig för sådan press. Han har alltid känt sig som att han är i underläge och nu har han hittat en tjej som han kan se ned på, nu är tjejen i underläge och det kommer han att vilja mjölka. Åt helvete med det. Låt honom sura, gör något trevligt för dig själv istället

 • Anonym (enkel­t)
  Äldre 7 dec 23:26
  #54
  Alexandra1990 skrev 2013-12-07 23:20:40 följande:
  I detta läget är DU redan friendzonad av honom. Friendszon - Du har starka känslor och vill "mer" med någon som i sin tur bara ser dig som en vän.
  Problem solved
 • Anonym (enkel­t)
  Äldre 13 dec 11:54
  #61

  Det låter snarare mesigt alternativt manipulativt. Gå vidare med ditt liv

Svar på tråden Hur friendzonar man någon?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.