• Anonym (Smörblomma)

    Hur friendzonar man någon?

    Jag har en kompis som jag är lite attraherad av. Han är världens finaste på många sätt, typ supersnäll och ordentlig hjälper en med skoljobbet (vi går i samma klass på universitetet), håller koll på grejer, dricker aldrig alkohol etc. Han är kort, har töntiga kläder och ser inte särskilt snygg ut, gigantiska ögonbryn och för stor mun liksom. Han är lite feminin också. Han har många tjejkompisar och alla säger samma sak: han är den perfekta killkompisen men den sista någonsin de skulle vilja ligga med.

    Men av någon anledning så är jag ändå tänd på honom, vilket suger. Det börjar påverka vår vänskap och jag tänker på honom för mycket.

    Det skulle aldrig kunna bli något mellan oss eftersom jag har en viss livsstil som han har sagt att han aldrig kan tänka sig att ha så det går bort direkt.

    Men hur kan alla andra tjejer se honom som enbart vän och inte mer? Hur gör de? Jag vill också! Vi är jättebra vänner och han har flera gånger sagt att jag är hans absolut bästa vän och den person som betyder mest för honom i hela världen och jag vill inte förstöra det.

    Har tom legat med hans kompis för att se om det blev bättre men det blev det inte. Iofs är den kompisen inte så speciell heller. Hjälp! Hur gör man för att kunna se någon som enbart vän och inget mer??

  • Svar på tråden Hur friendzonar man någon?
  • Bjoer
    Anonym (Smörblomma) skrev 2013-12-03 20:15:13 följande:
    Det vill jag inte skriva eftersom det kan avslöja vem jag är (jag vet att han läser här på forumet) men jag kan säga att det är liknande som att jag skulle varit en ridtjej och bott ute på landet och haft egen häst som jag spenderade mycket tid till att ta hand om. Och han skulle vara en stadskille och rädd för hästar. Fast det är inte det utan en annan grej.

    Ok, så han är rädd för hundar? Flört
  • Anonym (Smörblomma)
    Anonym (erfaren tjejvän) skrev 2013-12-05 20:16:42 följande:
    Blev väldigt konstig text. Ursäkta för det! försökte ändra utan resultat.
    Som svar på alla dina inlägg. Jag gillar denna kille som kille, alltså som mer än vän. Han vill inte ha mig har han sagt indirekt. Därför vill jag friendzona honom som de andra gör för att inte såras ytterligare. Du måste inte ha läst ordentligt det jag har skrivit...
  • Bjoer
    Anonym (enkelt) skrev 2013-12-03 22:01:05 följande:
    Jag tror du får tänka på att den här pojken inte är en vuxen och mogen person. Han knyter an till tjejer för lätt, för hårt och på fel sätt. Han är oerfaren och vågar inte riktigt, utan spelar ett för honom välbekant och "tryggt" men för alla andra fjantigt spel. Han har satt upp regler som av din vaga beskrivning låter som godtyckliga nonsensregler uppsatta antingen pga. fjantighet el. som försvar (en annan möjlighet är att han mkt väl tänkt på att det han sa anspelar på dig och det är därför han sa det, som en töntig lek).

    Han är säkert mkt "snäll" på sitt sätt men grejen är att man ska inte bara vara snäll utan man ska vara en vettig typ också. Han är inte där än utan är fast i sina ingrodda vanor och komplex. Det finns säkert en kvinna där ute för honom men det behöver inte vara du som är den kvinnan. Jag tror inte att du borde ens försöka förföra honom och eg. tror jag starkt på att du måste aktivt låta bli att mysa så mkt med honom. Ovanstående är bland de viktigare skälen till att era gemensamma tjejkompisar/bekanta inte vill ha honom som någonting mer allvarlig än lite av en kompis. De snappar upp de här [varnings]signalerna och vet att det inte är en bra idé. Och de har lärt sig att dåliga idéer faktiskt kan vara så dåliga att man inte ska agera på dem :P

    Träna mera, ta en resa någonstans trevligt inom eller utanför sverige m goda vänner, träffa och lär känna lite nytt folk, gå med i en studentförening typ ett spex och fyll din tillvaro med nya roliga saker typ dans och sex så kommer de här känslorna att pysa bort utan några som helst problem. Det här är den typen av känslor som försvinner om de inte aktivt underhålls m drama och konstant mys.
    Alltså, det här var en hel jävla massa spekulerande utan att veta speciellt mycket om personen alls. Om jag var TS skulle jag ta dina inlägg med en rejäl skopa salt.

    Sen tror jag det är försent att försöka bli av med känslorna om du också vill fortsätta umgås med honom, vilket du vill och är hela problemet. Det är alltså försent att inte riskera att förlora honom som vän. Vill du bli av med känslorna får du sluta umgås med honom och absolut inge mys och liknande. Men vill du fortsätta umgås så tycker jag du ska "peta" lite på hela situationen för att kolla vad han känner. Inte fråga rakt ut men kanske göra närmanden och se om det är nån respons.
  • Anonym (Smörblomma)

    Nu är jag ganska ledsen. Han pratade med sin kompis (den jag låg med) nyss och tydligen har kompisen berättat detaljer om vad som hände mellan oss. Min kompis ringde mig idag och var jätteledsen och arg för att jag inte hade berättat "som det var", vilket var att vi hade sex ett par gånger, inte bara en gång som han tydligen hade trott att det varit. Han sade inte att sexet i sig var fel men han var sårad över att jag inte hade berättat till honom hur det var eftersom han sade att han trodde att vi berättade allt för varandra, och att han berättat alla sina innersta hemligheter för mig. Han ville ses imorgon och prata ut. Har en klump i magen, har aldrig sett honom arg förut Nu vågar jag verkligen inte berätta om mina känslor, för då kommer han säkert att ta det negativt eftersom jag har hemlighållt dem med...

  • Bjoer

    Eller så är det det perfekta tillfället att ta tag i saken. Att prova att berätta som det är. Jag tycker det verkar som han gillar dig, annars hade han inte blivit så arg att du hade haft sex med polaren flera gånger.

  • Anonym (Smörblomma)
    Bjoer skrev 2013-12-06 00:14:40 följande:
    Eller så är det det perfekta tillfället att ta tag i saken. Att prova att berätta som det är. Jag tycker det verkar som han gillar dig, annars hade han inte blivit så arg att du hade haft sex med polaren flera gånger.
    Ja kanske borde jag det. Vår vänskap kanske ändå förstörs av det här, han lät så arg... Jag kanske helt enkelt ska säga att jag låg med kompisen bara för att jag försökte komma över honom, eller vad tror ni om det?
  • Bjoer

    Alltså, det låter ju inte jättebra, det gör det inte, men jag tror ändå det är bäst att säga som det är istället för att försöka hitta på någon historia eller bortförklaring. Sen kanske han tar det bra eller dåligt, det vet man inte. Men tar han det bra är det bra att du har varit ärligt och inte mörkat än en gång. Tänk om du hittar på nån historia, han tar det bra och ni börjar träffas mer seriöst och sen kommer det fram att du ljugit om den här grejen och anledningen. Det kommer definitivt förstöra allt.

  • Anonym (....)

    Jag tror han sa det om livsstilen för att "förekomma", typ bevisa att han inte har känslor för dig fast han egentligen har det. Jag har gjort liknande. Han är van att bli avvisad och att de han gillar inte ger gensvar, så han tror att du bara ser honom som en vän och därför agerar han även så.

    Det bästa är att  vara ärlig. Säg att du börjat få känslor för honom, och fråga om han är intresserad. Annars ska ni kanske inte ses på ett tag så det kan svalna...

  • Anonym (erfaren tjejvän)
    Anonym (Smörblomma) skrev 2013-12-05 23:18:19 följande:
    Som svar på alla dina inlägg. Jag gillar denna kille som kille, alltså som mer än vän. Han vill inte ha mig har han sagt indirekt. Därför vill jag friendzona honom som de andra gör för att inte såras ytterligare. Du måste inte ha läst ordentligt det jag har skrivit...
    Ursäkta om jag missförstod men med tanke på att ni myste och han la handen om dig så tolkade jag det som om han gillar dig. Därför skrev jag också "Om du freindzonar honom kommer du förlora honom (Om han gillar dig dvs)" 

    Det finns olika sätt att tolka det.

    2. Han gillar dig men vågar inte riktigt ta steget. Han behöver en knuff eller någonting så att han fattar att  du gillar honom.
    3. Han säger att han inte gillar dig, om så är fallet så måste du fundera på om du kan vara vän med honom. Han kommer hitta någon annan och du blir det tredje hjulet och du mår dåligt över detta vilket leder till att du lämnar honom. Eller så hittar du någon annan (T.ex hans kompis eller någon annan) som gör att han blir tredje hjulet och där kanske (Om han gillar dig) inser sitt misstag och kommer till insikt att han gillar dig mer än som en vän och han lämnar dig till slut. Det är här ni har kommit in i den destruktiva friendzonen som jag har sagt tidigare att ingen mår bra av i slutändan.

    Så nu läste jag att du legat med hans kompis. Vilket gjorde honom arg vilket är en sund reaktion om han gillar dig. Varför låg du med hans kompis? (Jag dömer inte dig bara så att du vet)

    Jag vill bara inte att ni ska missa en bra chans här. Jag har missat många och det är jobbigt när det händer. Ibland vill man bara spola tillbaka tiden och ställa allt till rätta.
  • Bjoer
    Anonym (erfaren tjejvän) skrev 2013-12-06 01:18:17 följande:
    Så nu läste jag att du legat med hans kompis. Vilket gjorde honom arg vilket är en sund reaktion om han gillar dig. Varför låg du med hans kompis? (Jag dömer inte dig bara så att du vet)
    Läs första inlägget.
Svar på tråden Hur friendzonar man någon?