• Lejonmamman01

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 3. Närbild

    Många fina bilder, även om det verkar vara oklart vad som menas med en "närbild". Jag menar: hur långt borta objektet får vara! Nr 15 t.ex. är en jättevacker bild, som man kan läsa in allt möjligt i - vinande mogna, tunga, skördeklara ax är ju en gammal symbol. Men jag tycker inte direkt att det är en NÄRbild - då borde väl större delen av bildytan tas upp av ett enda ax..?

    Nr 5 är jätteskojig - man ser likheten! - men jag skulle hellre ha sett den under ett tema som "en husse och hans hund" eller dylikt.

    Nr 1 är mjuk, mild och vacker, och passar jättebra just på ett familjeforum. Dock för uttjatad idé för att jag skulle rösta på den

    Nr 10 och nr 13 kan jag överhuvudtaget inte se vad de föreställer.  ???

    Nr 7, 8 och 24 är tekniskt skickliga bilder med precis rätt ljus, fokus och skärpedjup, som sätter motivet ordentligt i förgrunden med bra kontrast. Nr 8 dock för vanligt motiv

    Nr 19 - det här är rätt avstånd för att vara en närbild, enligt mig, och en orkidé är alltid ett vackert motiv - men samtidigt lite för vanligt för att vara intressant. Tycker även att det borde varit mer ljus på själva blomman framifrån  

    Nr 9 är tekniskt skicklig, och skulle duga i en annons för mascara! Gillar den unga flickans öppna, klara öga - ännu inte grumlat av ålder och sorger

    Jag valde till slut nr 7, som förutom de tekniska kvaliteter jag redan nämnt, har ett mera originellt motiv än de andra fotona från växtriket. Jag gillar det dunkla och mörka och till synes oansenliga - mot det levande blodröda som väntar på att få spränga knoppen och bryta fram i all sin prakt..! En mycket vacker bild som jag röstar på nu! (På andra plats hade jag satt nr 24.)

  • Lejonmamman01
    Nyfiken gul skrev 2013-12-02 21:17:45 följande:
    står mellan 7, 10 och 21   - än så länge.....  


    21:an illustrerar ju fördelarna med kamouflage i insektsriket - och bilden skulle såklart varit intressant i en tråd om just det fenomenet. Men det kan ju inte bli så mycket fina färger eller kontraster... av naturliga skäl!
  • Lejonmamman01
    louisesmamma skrev 2013-12-04 19:54:54 följande:
    Såvitt jag kan se så är det ingen från Familjeliv som har sagt att det är förbjudet, bara deltagare, har dock inte följt med tråden från början så helt säkert kan jag inte säga. Vidhåller dock att det känns regelrätt att kunna be om röster för det inte står uttryckligen i reglerna. Sedan är ju åsikterna lika många som människor. Kanske är annorlunda när man inte är med och tävlar och bara läser, vad vet jag.

    Men käre värld. Spöke

    Det måste du väl fatta, att tävlingen ska utse den bästa fotografen? Inte den som är mest ohederlig och har flest (dumma) vänner... Och hur roligt kan det vara för en själv att vinna, om man VET att man fuskat sig till det..?

    När jag får sådana där rösttiggeriförfrågningar. brukar jag skriva rakt ut att JA jag ska gå till tävlingen och kolla - och sedan rösta på den bild som jag tycker är bäst. Så borde ALLA göra!
  • Lejonmamman01
    Svrv skrev 2013-12-04 20:53:37 följande:
    Fan vad irriterande det är när man själv lägger ner mycket tid på att skicka in dessa jävla bilder och sedan är det någon som sticker iväg med 40 röster på 20 minuter. Man inser ganska snabbt att ens chanser är som bortblåsta. Mvh, jävligt besviken deltagare.

    Förstår dig och håller med. Jag retar mig trots att jag inte ens är med i tävlingen...
  • Lejonmamman01
    Forumvärd skrev 2013-12-05 15:16:20 följande:
    Hej hej!

    Det är tillåtet att dela med sig av tävlingsbilderna på Facebook så det är inget regelbrott.
    Det är sedan våra medlemmar som röstar på den bild som de anser vara den de tycker mest om.
    Det finns heller inga regler mot sk. röstfiskeri eftersom att det är en regel som är svår att bevisa.
    Däremot är alla bilder i omröstningarna anonyma  i och med att det inte står vem som har fotat jämte fotografiet.
    En bild som vissa tycker är medioker kanske väcker något hos någon annan som då väljer att rösta på den.
    I slutändan är det medlemmarna som avgör vem de röstar på.
    Slutligen vill jag bara tillägga att det är otroligt fina bilder i tävlingen! Solig

    Det hjälper ju inte att fotona är anonyma, om fotografen skriver ut på Facebook att hon har tagit bild nr 22 (t.ex.).

    Nu känns det inte som att det är någon mening med att följa den här tävlingen längre... Eller rättare sagt: jag kommer att följa den för att lära mig mer om foto, men jag struntar i tävlingsmomentet.
  • Lejonmamman01

    Jag tror tyvärr att redaktionen helst ville ha en liten mys-pys-kompis-tävling, som drog så många besökare som möjligt, men där fotografiernas kvalitet inte var så viktig. Medan många ambitiösa fotografer har tagit tävlingen på allvar. Och även en del av oss som inte deltar i tävlingen själva, men följer den för att vi vill lära oss mer om foto. Ambitionerna krockar helt enkelt. Kanske är det så, att Familjeliv inte är rätt plats för en seriös fototävling...?

Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 3. Närbild