• emsapemsa

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 3. Närbild

    Oj, vad svårt. Jag måste nog kolla igenom bilderna några gånger innan jag bestämmer mig :) Bra jobbat allihop!

  • emsapemsa

    Jag röstade till slut på bild nr 14. Tycker den är konstnärligt vacker, den gör sig väldigt bra mot den svarta bakgrunden. En fin macro-bild helt enkelt! 

    Annars är nr 3, 7 och 20 favoriter :) 3:an gillar jag för att man kan se ansiktsuttrycket hos insekten, det är skickligt att lyckas fånga det!

  • emsapemsa
    Lillasmulan skrev 2013-12-03 11:50:49 följande:
    Jag tog det där med makro på blodigt allvar. Vanliga närbilder har jag massor av och kunde gjort bättre ifrån mig. Men jag har i alla fall inte nollat i den här omgången som jag trodde! Det firar vi med en kaffe!

    Och jag känner att jag skulle valt en macro-bild istället! Men så tyckte jag att min närbild var så fin, så jag ville så gärna ta den.. När jag såg alla fina macro så tänkte jag, jaha jag får la inga röster.. Men har lyckats skrapa ihop ett par stycken i alla fall!
  • emsapemsa
    enola skrev 2013-12-03 11:29:10 följande:
    Folk verkar oerhört överens om vilken bild som är bäst f.ö. Lite coolt faktiskt, synd bara att det inte är min bild

    Verkligen! Tänkte det när jag hade röstat, "den här gången var vi eniga" ;)
  • emsapemsa

    Vad konstigt! Nu när jag sitter vid datorn så syns bilderna som dom ska, men förut från padden så låg 7:an på både nr 4 och 7 :)

  • emsapemsa

    Nä vad tråkigt om det förekommer röstfiske. Kan det ha något att göra med dom 12 poängen som skulle behövas för att gå vidare tro? ;) Jaja, det är väl ändå roligare om man går vidare för att folk faktiskt tycker om ens bilder. Tycker jag :)

  • emsapemsa

    Man tappar ju tyvärr suget lite när det blir så. Men men, jag är glad för dom röster jag har lyckats skrapa ihop UTAN att länka (tror inte jag har så många fb-vänner som är medlemmar här ändå) :)

  • emsapemsa
    enola skrev 2013-12-04 18:43:52 följande:
    Men skojar du?! De som tar de bästa bilderna får flest röster för att de tar de bästa bilderna, punkt slut. Det är när bilder som kanske inte är så väldigt bra och som knappt har haft några röster helt plötsligt tredubblar sitt antal som man börjar ana ugglor i mossen.

    Japp. I den här omgången tror jag alla är ganska eniga om vilken bild som faktiskt är bäst. När en alldaglig bild som bara haft ett par röster innan får över 30 röster på en eftermiddag, då kan man tyvärr inte tro annat än att det handlar om röstfiske.
  • emsapemsa
    louisesmamma skrev 2013-12-04 19:08:33 följande:
    Nu är jag inte med och tävlar men det känns som om att det är sådant som förekommer i alla internettävlingar. Och så länge det inte står uttalat att man inte får lov att "be om röster" i reglerna så kan man väl inte klaga på att någon får många röster snabbt.

    Så är det ju såklart, men då brukar det inte handla om anonyma tävlingar. Nu står det ju i reglerna att fotografen som tagit bilden ska vara anonym till tävlingens slut.
    En helt öppen tävling brukar oftast bestå av röster från allmänheten + jury, bara för att en bild inte ska kunna vinna enbart med hjälp av röstfiske.
  • emsapemsa
    Aprildimma skrev 2013-12-04 19:19:08 följande:
    Så tråkigt att det blir så :( Men har ju blivit så i varje omgång nu, undrar om det är samma person som gör så eller flera? Det kan verkligen inte vara en slump att en "alldaglig" bild får runt 40 röster. Man ser ju direkt vilka som är värda att få så många röster och vilka som inte är det... Jag skulle typ skämmas om mina bilder fick så mycket när jag ser hur bra vissa andra är :P

    Jag med. Kanske dags att införa en jury också, så att man inte kan gå vidare enbart på röstfiske?
  • emsapemsa

    Nu har jag skickat in till natur i alla fall. Blev lite osäker på om min poäng skulle räcka till, nu är det bara att vänta och se :)

  • emsapemsa
    Nyfiken gul skrev 2013-12-05 17:30:20 följande:
    det går nog absolut att ha en sån tävling på Familjeliv - men då tycker jag att reglerna ska ses över och dras åt .

    Kan andra sajter ha seriösa fototävlingar så kan nog Familjeliv ha det också. 

    Det tror jag med. En vettig lösning skulle vara att låta folk rösta, men sedan ha en jury som ger 50 % av rösterna. Så brukar det ju gå till på sådana här fototävlingar där allmänheten får rösta :)
  • emsapemsa
    Boothwalker skrev 2013-12-05 18:41:08 följande:

    Ok. Såhär är det. I reglerna står inget om att röstfiske är förbjudet. Det är det inte för det är inget vi kan kolla. MEN. Tänk på att det ganska lätt märks om någon får många röster bilderna inte förtjänar.


    Tanken med den här fototävlingen är att vi ska tävla med våra bilder för att utse den bästa fotografen. Alla har olika styrkor inom sitt fotograferande och det kan hända att man får ganska varierat resultat i omröstningarna. Men det är helheten som räknas.


    Det är roligast om alla deltagande tävlar med sina bilder och får röster utifrån vad folk tycker om dem. Om man vill kan man givetvis länka till tävlingen på fejsbook eller sin blogg. Men det är roligare om man inte berättar vilken bild som är ens egen. Dessutom står det i reglerna att man ska vara anonym. Känner folk igen ens bilder är det helt ok.


    Jag tävlar här för att jag tycker det är kul. Att visa upp mina bilder och se alla andras fantastiska bilder.


    Ha en trevlig helg //Boothwalker


  • emsapemsa
    enola skrev 2013-12-06 00:02:49 följande:
    Haha, så oerhört pinsamt! Tänk om vederbörande faktiskt skulle vinna, och vara medveten om att halva FL vet att h*n fuskade sig till seger! En fotokunnig jury låter fantastiskt! Då blir det ju faktiskt en tävling där alla har samma chans, på riktigt. Ser fram emot det!

Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 3. Närbild