• Äldre 5 Dec 22:35
    19138 visningar
    166 svar
    166
    19138

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 4. Natur

    Så många fina bilder! Blir svårt att hitta en favorit! Glad

  • Äldre 5 Dec 23:00
    #10

    Kul att så många har röstat redan! Glad

  • Äldre 5 Dec 23:52
    #11

    Nu har jag kollat igenom bilderna flera gånger och kommit fram till att mina favoriter är nummer 5,8, 13 och 16, och det verkar som om resten av FL är hyfsat överens med mig. Underbara bilder, där ligger man helt klart i lä! Glad

  • Äldre 7 Dec 01:05
    #49
    Lillasmulan skrev 2013-12-06 17:19:14 följande:
    Röstade på 6an! Cool
    Det är inte en bra bild. Den är faktiskt näst sämst. *sorry* Tungan ute
    Nu har vi ju dock lärt oss att det inte heller är en tävling där bäst vinner, utan sämst, så fuck it. Tomten med de sjukt heta magrutorna får min röst.
  • Äldre 7 Dec 01:14
    #50
    Lady Gaga skrev 2013-12-06 18:40:38 följande:
    I varje deltävling är det en bild (nr 12 i denna) med skugga runt om som fått otroligt mkt röster på kort tid. Tippar på att det är samma deltagare.

    Jag har väntat på att det skulle trilla in röster på den.
    Men för tusan... Hade det varit jag hade jag slängt ifrån mig metspöt illa kvickt och kravlat under en sten och aldrig kommit fram igen. Förstår inte personen i fråga hur mycket h*n gör bort sig, utöver att h*n förstör för alla andra!?
  • Äldre 7 Dec 12:02
    #58
    Forumvärd skrev 2013-12-07 10:33:40 följande:
    Hej hej!

    Vi har nu klargjort vilka regler som gäller. Så som reglerna är utformade idag är det inte någon som har fuskat utan medlemmarna  röstar på den bild de anser vara bäst. Det är också tillåtet att sprida tävlingen.

    Så återgå till att tävla och ha kul och ge varandra konstruktiv kritik istället för att leta efter syndabockar.
    Det är många fina bilder i tävlingen och ni gör alla ett bra jobb. Solig

    Vi får se över röstningssystemet till nästa år- och en idé är en fotokunnig jury men i år är det dessa regler som gäller.

    Ha det gott
    Charlotte
    Visst, jag håller med om att det är onödigt att sprida en massa negativ energi, men inte speciellt konstigt att det blir så, hur reglerna än är utformade och även om röstfiske de facto inte är fusk.
    Det handlar ju inte bara om de formella reglerna utan även om moral. Om den gängse åsikten är att man ska vara anonym och vinna röster på hur bra bild man har, så blir det väldigt snett när någon enstaka går emot det. Som det har påpekats igen och igen så är det en tävling för att rösta fram den BÄSTA fotografen, och poängen med en sån tävling är väl just att visa upp och förhoppningsvis få uppskattning för sin talang som fotograf. Visst vore det hur schysst som helst att vinna en systemkamera, men inte på vilka premisser som helst.
    Det blir inte en tävling på lika villkor på det sättet och det är klart att det gör folk sura.
    Hur som helst, jag tror att vi har fått fram vår poäng och hoppas att den som eventuellt fiskar rannsakar sitt samvete och väljer att tävla på samma premisser som vi andra i fortsättningen.

  • Äldre 7 Dec 14:28
    #77
    fdasg skrev 2013-12-07 12:57:46 följande:

    Eftersom vi är anonyma här, så skriver jag från en annan signatur. Jag är nr 22 och jag skäms inte ett dugg... Jag läste reglerna innan och det fanns inget som sa att jag inte fick länka till Facebook, Twitter eller vad det nu finns för sociala nätverk så länge det var anonymt i tråden. Alla tävlar väl efter samma premisser, så du/ni får väl göra detsamma istället för att gnälla.  


    Inte så stor poäng för någon annan att fortsätta tävla då. Jag gick med här för att med mina foton tävla om titeln "Årets fotograf", inte "Vem har flest Facebookkompisar. Känns faktiskt totalt poänglöst att fortsätta skicka in bilder som, hur bra de än är, inte får ens i närheten så många poäng som dina. Du kommer vinna, det säger sig ju självt. Tycker du själv att du är värdig titeln Årets bästa fotograf? För det tycker inte jag.
  • Äldre 7 Dec 14:34
    #78
    sofran83 skrev 2013-12-07 14:24:09 följande:
    Jag deltar självklart med förhoppningen att kunna vinna kameran men också för att få läsa era omdömen och se andras tekniker och få inspiration!

    Så fortsätt gärna att följa tävlingen för jag lär mig massor på hur andra uppfattar mina bilder! Man fastnar gärna i en teknik...Så mindre tjafs och mera omdömen! :)

    Själv har jag alltid röstat på den bilden jag önskat att jag hade tagit själv! :) Många fina bilder är det!
    Så är det så klart, men det kan man lika gärna (och mycket hellre) göra i tråden Bildsnack som Emmispemmis startade härom dagen.

    Och jag har gjort som dig. En gång har jag röstat på min egen bild, eftersom det helt enkelt var den jag tyckte bäst om.
  • Äldre 7 Dec 16:10
    #83
    aysn skrev 2013-12-07 15:28:30 följande:
    Jag måste säga att jag också tappat lusten att följa denna tävlingen (är själv inte med) och rösta. Det är inte bara underförstått utan självklart att man inte röstfiskar i en sådan tävling - som dessutom är anonym. Tävlingen är rolig, jag älskar fotografi och många är så duktiga. Det är även roligt att läsa andras kommentarer och ta del av deras kunskap. Men det känns riktigt tråkigt att det fuskas så uppenbart. För det är det det är: fusk. Var är yrkes/hobbystoltheten? Eller stoltheten överhuvudtaget...? Vem vill vinna en talangtävling tack vare fusk? Jag är faktiskt riktigt besviken.
  • Äldre 7 Dec 16:22
    #85
    mikipiki skrev 2013-12-07 16:15:51 följande:
    Efter att ha läst inlägget av den som 'fuskar' så blir jag faktiskt bara trött och ledsen. Detta skulle ju vara en tävling för att utse den bästa fotografen och plötsligt så är det inte det längre. Känner mig bara mer och mer osäker på om jag ska fortsätta vara med överhuvudtaget eller dra mig ur tävlingen med hedern i behåll. För det känns riktigt ruttet att förlora mot någon som tar alldagliga bilder och fuskar för att vinna.
    Mm, håller med, har också tänkt på att dra mig ur. Tror att det flesta känner samma sak. Känns bara taskigt mot Boo som jobbar så hårt med det här.
Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2013 - 4. Natur