Inlägg från: Angelica8912 |Visa alla inlägg
  • Angelica8912

    vaginal vs kejsarsnitt kluven som fan

    Jag kan ju bara prata av MIN erfarenhet, och den är rena rama motsatsen mot din t.ex, Curlie.

    Jag kunde absolut inte gå upp direkt efter förlossningen. Gå på toa och duscha kunde jag inte göra förän 2 dagar efteråt. Kroppen återhämtade sig inte ordentligt. Och att smärtan skulle vara borta när min dotter kom ut? Nej, så var det inte heller..

    Men vad är mitt råd? Att skaffa dig en Doula. Och försök att skriva ner saker du ska ta med dig till läkaren. Frågor, känslor, tankar.. Det enda du egentligen kan göra är att göra det som känns rätt för dig.

    Jag var som gravid aldrig rädd inför förlossningen på något vis. Jo, att det skulle sluta med snitt eller att jag blev helt lämnad från mitt barn och sambo. Nu blev de inte snitt utan jag födde vaginalt men jag låg på operation i 7 timmar efteråt och dom timmarna får jag aldrig tillbaka. Det är min dotters första timmar i livet som jag missade.

    Trots mina erfarenheter så var de sjukt häftigt att få föda fram min dotter. Värkarbetet var ju såklart jobbigt och hemskt, men så häftigt att man gjorde de! Jag var mycket inne i mig själv och jag kände mig säker på vad jag gjorde. Jag tror de är viktigt att ha en bra känsla inför förlossningen och den kanske du behöver hitta! Låter kanske klyschigt men de är så jag tänker. Doula tror jag skulle vara något, absolut!

Svar på tråden vaginal vs kejsarsnitt kluven som fan