• Äldre 11 Dec 08:07
    74609 visningar
    152 svar
    152
    74609

    Barnkläder, vilka märken tycker ni har bäst kvalitét?

    straw2008 skrev 2013-12-11 07:56:34 följande:
    Polarn till små barn (försök tvinga på det på barn över ett år, ytterkläder går dock bra för äldre) Mini rodini gegamojja duns ralph lauren ej sikke samt småfolk. SÄMST är molo som i stort sett inte har någon färg kvar efter 5 tvättar. Gällande lågbudget håller HM heeelt ok tycker jag, lindex snäppet sämre.
    Min 10-åring har kläder från POP. Som hen valt själv. Min 8-åring också. Min 5-åring också. Vad du pådyvlar dina bebisar får stå för dig själv men kom inte och påstå att en 2-åring skulle ha åsikter kring klädMÄRKEN. Det kan nog vara det dummaste jag läst.

    Gällande kvalitetsfrågan är POPs baskläder fantastiskt bra, jeansen bra, strumpor och underkläder superbra, ytterkläderna toppen. Övrigt sortiment känner jag inte till så bra, köper det sällan.

    Molo är fantastiskt bra, alla tre barnen har stora mängder Molo-kläder som tvättats om och om igen. Det var ett par print från flera kollektioner sedan som var av sämre kvalitet men de har bytt tygproducent för flera år sedan.

    Armor lux är bra men egentligen för dyrt. Katvig, Aya Naya, Miniature, Shampoodle osv är bra.

    Jag gillar att plocka från olika märken. POP och Molo har bäst ytterkläder (inräknat passform, mina barn är i det formatet att de kläderna sitter bra), Molo bäst leggings, klänningar och tröjor osv.
  • Äldre 11 Dec 08:45
    #17
    straw2008 skrev 2013-12-11 07:56:34 följande:
    Polarn till små barn (försök tvinga på det på barn över ett år, ytterkläder går dock bra för äldre) Mini rodini gegamojja duns ralph lauren ej sikke samt småfolk. SÄMST är molo som i stort sett inte har någon färg kvar efter 5 tvättar. Gällande lågbudget håller HM heeelt ok tycker jag, lindex snäppet sämre.
    straw2008 skrev 2013-12-11 08:38:00 följande:

    Ok vi måste prickat exakt de kläderna från molo har prästkragetryck ryska dockor samt rådjurstryck. Alla fadda efter ett par tvättar, så vågar knappt köpa de igen. O ang pop så kan det vara JAG som påverkar barnen, de skulle nog faktiskt ha kläderna om jag erbjöd de !! JAG tycker alltså att det är bebiskläder !
    Ja det var ju inte vad du skrev om du ser ovan.

    Ja just rådjuren som kom samtidigt som perserna var dåliga. Prästkragarna var bra men vissa bitar av tyget var inte fixerade vilket gjorde dom grådaskiga. Dockorna hade vi och jag har fortfarande plagg kvar. Våra är väldigt fina.
    Om du tvättat dom som man ska (ut och in i 40° och inga frottéhanddukar etc tillsammans med kläderna) förstår jag inte varför du inte reklamerade dom? Jag betalar gärna 300 kr för ett plagg som håller men skulle absolut reklamera om tryckte bleknade eller liknande.

  • Äldre 11 Dec 08:59
    #19
    straw2008 skrev 2013-12-11 08:52:11 följande:

    När jag tänkte efter så är det absolut min åsikt ang pop, barnen skulle förmodligen aceptera de. Men ytterkläder tycker vi de har jättebra fort. Vi har 6 olika prästkrageplagg, alla lika fadda. Kom på att vi även har något i blåskala med kolibris på... o något med tuggummimaskiner på !! Reklamera vill jag inte då jag vill ha kvar plagget hur som helst, dvs hellre ha kvar det som faddigt än att inte få det alls. Har även köpt MKT på tradera o då kan man ju inte reklamera. Molos fleecekläder håller dock superbra !!
    Fast köper du på Tradera kan ju säljaren ha tvättat det fel, med fel färger osv. Det kan du ju inte lägga på leverantören? Det blir ju ett otroligt konstigt sätt att döma ut ett klädmärke som dåligt för att de plagg du köpt beg varit fula.
  • Äldre 11 Dec 09:04
    #21
    Cornellia skrev 2013-12-11 09:02:17 följande:
    Fast ofta köper man ju fina kläder (ibland helt nya), men att dom sen blir fula när man själv tvättar dem?
    Då är det ju inte handhavande av tidigare ägare, men man kan ändå inte reklamera. 
    Nej, i det fallet går det inte att reklamera. 
  • Äldre 11 Dec 11:29
    #31
    Monchichier skrev 2013-12-11 10:57:14 följande:
    Jag har en fråga.
    Ni som tycker att Polarns kläder är kvalitativa.
    Vad är det som får er att tycka det?

    Tilläggsfråga på den, tycker ni att skorna på Scorett är mer kvalitativa än DinSko?
    Varför/Varför inte?
    Tja, det faktum att kläderna håller både form och färg år efter år kan ju vara en ledtråd

    Gällande Scorett/Din sko förstår jag inte riktigt jämförelsen faktiskt.
  • Äldre 11 Dec 11:46
    #34
    Cornellia skrev 2013-12-11 11:37:19 följande:
    Jag antar att pop håller så bra eftersom dom kör med färger som ser urtvättade ut redan innan man tvättar dem. 
    Kläderna mina ungar har är då rätt knalliga i färgerna.
  • Äldre 11 Dec 12:01
    #38
    Monchichier skrev 2013-12-11 11:54:18 följande:
    Hur mycket bättre tycker du att kläderna är om man jämför med tex. Lindex och Kappahl?

    Scorett och Din Sko, tycker du att det är någon skillnad på kvalitet där? Om man ser till deras egna märken och inte Canada Snow, Birkenstock osv.
    Ta en liten titt på Tradera och gör en egen bedömning. 

    Ett vanligt basplagg från POP håller både färg och form och kan därefter säljas eller ärvas. På Tradera inbringar de oftast ett rätt hyfsat pris och det du i slutändan betalat för plagget blir många gånger samma eller till och med mindre än det du betalt för ett plagg på HM/Lindex osv.

    Det var flera år sedan jag köpte något på Lindex/KappAhl osv. Dels pga den ytterst sugiga kvaliteten men även för jag tycker kläderna är rätt trista. Jag har heller aldrig förstått vitsen med resonemanget "Men jag får ju 3 tröjor på HM/Lindex/KappAhl för samma pris som 1 tröja från POP". Jag behöver ju bara EN tröja, varför köpa fler? Och varför köpa 3 av dålig kvalitet när jag kan få 1 som håller?

    Gällande dina sko-jämförelser fattar jag inte. Du tänker att alla handlar en massa skor på båda ställena så de ska ha koll? Jag har inte den blekaste, handlar sällan på någon av butikerna.
  • Äldre 11 Dec 12:03
    #39
    Cornellia skrev 2013-12-11 11:59:59 följande:
    Fast pop säljer ju inte knalliga färger? 

    Om dom gör en rosa tröja, då tonar dom alltid ner den några nyanser osv. Så alla kläder ser dassiga ut redan i butiken. 
    POP här i stan har gott om knalliga färger och har alltid haft det. Säkert att du inte har imma på glasögonen eller något för jag kan inte tänka mig att sortimentet skiljer sig så mycket.

    Jag sitter med två POP-tröjor framför mig här, vill du att jag ska lägga in en bild på de knalliga färgerna?
  • Äldre 11 Dec 12:33
    #54
    Monchichier skrev 2013-12-11 12:24:30 följande:
    Att det finns många POP kläder på tradera säger faktiskt inte så mycket om kvaliteten, bara att kläderna är upphypade och säljer bra på andrahandsmarknaden. 
    Nu handlade inte frågan om hur mycket man kunde tjäna på klädesplaggen, utan hur de är kvalitetsmässigt. Resonemanget 3 tröjor för samma pris som 1 förstår jag inte heller alls. Men resonemanget 3 tröjor till samma pris OCH kvalitet som 1 tröja av ett annat märke förstår jag.

    Om du inte förstår skojämförelsen så behöver du inte svara på den, man behöver faktiskt inte svara på allt och om man aldrig handlar på någon av butikerna är det ju faktiskt omöjligt att jämföra Flört
    Att det finns många? Jag har aldrig talat om kvantiteten av plagg snarare hur skicket är efter användning. Att kläderna faktiskt tål att både ärvas och säljas. Det är alltså ingen idé att titta på hur mycket nya kläder som finns av något märke utan hur beg kläder från olika märken ser ut.

    Gällande om att tjäna pengar på kläderna var inte heller det som åsyftades utan snarare att de fortfarande är VÄRDA pengar. 
  • Äldre 11 Dec 12:35
    #56
    Cornellia skrev 2013-12-11 12:08:50 följande:
    Ja, jag brukar kolla där ibland, men hittar aldrig nått eftersom färgerna är så tråkiga. 

    (varför envisas folk att ge mig massa pop presentkort och popkläder?) 
    Men hur får du detta till "nedtonat" och "dystert"?

    www.polarnopyret.se/2ar-6ar/klader/t-shirts-1
    www.polarnopyret.se/6ar-12ar/klader/trojor

    Jag fattar absolut om man inte gillar kläderna av olika anledningar men dystert?!
Svar på tråden Barnkläder, vilka märken tycker ni har bäst kvalitét?