• Äldre 12 Dec 22:46
    74625 visningar
    152 svar
    152
    74625

    Barnkläder, vilka märken tycker ni har bäst kvalitét?

    Överlag tycker jag att de flesta märken har mycket ojämn kvalitet (och ojämna storlekar).

    Är oftast nöjd med pop, småfolk, molo, lipfish och katvig. Men äldre Molo verkar sämre eller så tvättar folk konstigt för en del begagnat jag har köpt har varit lite noppigt och väldigt blekt. De Molo jag har köpt själv ser i princip nya ut efter ett antal tvättar.

    Jeans och baströjor (tjej) i tvåpack på H&M har varit fantastiska. Köpte ett gäng som dagiströjor då det kladdas en hel del och förutom de som förstörs av färg och matfläckar så håller de både färg, mönster och form superbra. Deras strumbyxor är också toppen.

    På Lindex gillar jag plyschbyxorna och leggings. Annat har varit av varierande kvalitet. 

    Villervalla har fina saker så jag har köpt en hel del. De håller färg och form mycket bra, men blir oftast bedrövligt noppiga.

  • Äldre 13 Dec 09:54
    Monchichier skrev 2013-12-13 09:30:23 följande:
    Vill du utveckla den lite?
    Varför kan man inte det?
    Tydligen så är det inte säkert att färgen fixerar om man tvättar plagget för kallt, bäst är att följa instruktionen. Samma med pop som oftast ska tvättas i 60 grader, kan blöda om man tvättar i 40 grader. Jag gillade pop när min dotter var liten och det blev mycket kräks och bajs på kläderna.
  • Äldre 13 Dec 10:17
    Monchichier skrev 2013-12-13 09:59:22 följande:
    Mhumm, och det är ett tecken på kvalitet?
    Bara man följer instruktionerna slaviskt så håller dem.
    Ska inte saker av kvalitet hålla för allt möjligt, även att bli tvättade i kallvatten?
    Kvalitet är för mig mer än hur ömtåliga plaggen är i tvätten. Konstfibrer och starka fixermedel gör att färgerna tål omildare behandling (de brukar dock bli noppiga). Men jag föredrar bomull och andra naturmaterial samt så lite kemikalier som möjligt, men då blir det viktigare att följa tvättråden. Smaksak helt enkelt. Sedan är det ju som så många har sagt stora skillnader mellan olika färger, tryck och modeller även om man köper plaggen i samma affär.
Svar på tråden Barnkläder, vilka märken tycker ni har bäst kvalitét?