• Anonym (oroli­g)
    Äldre 21 Dec 15:59
    2591 visningar
    2 svar
    2
    2591

    Dra tillbaka adoptionsmedgivande?

    Hej! Jag undrar om någon här fått tillbakadraget sitt adoptionsmedgivande och i så fall vad som var orsaken till detta? Jag undrar också vad som händer vid barnbesked, om man inte berättat familjeförändringar t.ex. arbetslöshet o.s.v kan de kolla upp detta ändå? Eller måste man lämna nya intyg av något slag vid barnbesked? En av oss kommer troligen att bli arbetslös och vi är så oroliga att detta gör att vi får indraget vårt medgivande om vi berättar. Vi är själva övertygade om att vi kommer klara oss ekonomiskt o.s.v ändå men är oroliga att socialnämnden inte håller med och inte vill att vi adopterar p.g, a detta.

  • Svar på tråden Dra tillbaka adoptionsmedgivande?
  • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
    Äldre 21 Dec 16:03
    #1

    Vill tilägga att vi hoppas ju att hinna få ett nytt jobb innan barnbeskedet men det vet man ju aldrig...varken när barnbeskedet eller det nya jobbet kommer.

  • Anonym (insat­t)
    Äldre 21 Dec 20:06
    #2

    Det vanligaste skälet till återkallade medgivanden är nog att man får ett biologiskt barn, uppdagas med missbruksproblem, döms för ett allvarligt brott eller får en livshotande sjukdom.

    Man är skyldig att anmäla alla förändringar som gör att medgivandeutredningen inte längre stämmer. Det måste inte innebära att medgivandet återkallas. Däremot kan utredningen behöva uppdateras och måste då på nytt behandlas i nämnd.
    Att inte informera handläggaren om förändringar innebär att man lurar sig till ett barn på oriktiga grunder!

Svar på tråden Dra tillbaka adoptionsmedgivande?