• Äldre 3 jan 02:48
  42080 visningar
  16 svar
  16
  42080

  huvudlöss, hjälp! bästa och snabbaste kuren

  Efter tredje gången med löss under hösten (!!!!) så köpte vi en speciell luskam på hälsokost för 300kr och först efter kamning med den blev vi av med lössen helt. Vi körde med lusmedel de första gångerna enligt noga instruktioner och kammade sedan med enkel luskam från apoteket, trots detta så dödas INTE äggen som sitter fast i håret. Men med den dyra merallkammen så försvinner och dödas både ägg och löss. Och det var riktigt skönt att inte behöva tvätta håret med lusmedel utan endast kamma. Barnrn här har jättetjockt hår.

 • Äldre 4 jan 16:52
  #12
  Frögurka skrev 2014-01-03 09:17:08 följande:
  Supersöta.. - var de nitfree luskam du köpte? Var glad om ni bara hade tre ggrni höstas.. Ja har 3 tjejer som fick de allt från 2 till 5 ggr var.. I omgångar. Blev gaaaalen! Beställde en nitfree på nätet, fick hem den igår. Har läst ENBART positiv kritik om de så..

  Ja så heter den! Nitfree luskam. Suuuuper!
 • Äldre 4 jan 16:55
  #13
  Litet My skrev 2014-01-03 05:52:00 följande:
  Vist är det skönt att slippa, har också långt och tjock hår som blir rena katastrofen av div preparat och behandlingar. Var tvärsäker på att jag fick klippa av det när ena barnet kom hem med löss (min pappa helsnaggade mig när jag gick i 5:an eftersom det aldrig skulle gå att kamma) skönt att det visst gick att lösa med metallkam.

  Ja det var ett rent helvete efter att vi använt lusmedlet, vi fick tvätta dotterns hår med diskmedel 3 gånger, trots att vi schamponerat 2 gånger innan enligt instruktioner. Sen fick vi schamponera ytterligare några gånger innan håret var någorlunda normalt. Så att kamma med NitFree-kammen var underbart!!!
 • Äldre 4 jan 16:58
  #14
  Frögurka skrev 2014-01-03 10:10:41 följande:
  Men man ska väl inte behöva lusmedel om man använder den kammen?

  Nej, inte alls. Tredje och sista gången dottern fick löss så använde vi INTE LUSMEDEL ALLS, endast kammade med nitfree i blött hår noga en kväll (torkade av kammen på toapapper efter varje kamning och totalt fick vi tre löss och säkert 50gnetter/ägg!!!) och sedan kammade jag en gång till dagen efter (men då hittade hag inte en enda lus eller ett enda ägg). Och vi har inte haft löss sedan dess.
Svar på tråden huvudlöss, hjälp! bästa och snabbaste kuren
Logga in
Bli medlem