Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!
 • Fre 3 jan 2014 15:30
  84136 visningar
  616 svar
  Inlägg från Jag är bara jag Visa alla inlägg

  LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

  Less är ju bara förnamnet eftersom vi är inne på 8:e året. Avskyr nyårsafton,det är ytterligare en påminnelse att ett år till gått utan barn och utan att åtminstone vara gravid... Less på kommandosex,less på hormoner,less på skuldbeläggandet från "förståsigpåarna",less på att alla runt om får barn efter barn efter barn...
  Orkar knappt gnälla längre,man har passerat att vara ledsen,uppgiven,arg,man är bara tom till slut...

  Kram medsyster!

 • Lör 4 jan 2014 15:11
  #12

  dansar: vi har gjort många IVF-försök,men endast 2 slutade i ET och nu är vi för gamla. Läkare idag skulle förstås skylla endast på min ålder,men jag var lika infertil för 7,5 år sen när vi började... Blir gravid ibland,men slutar i m.f. Gjort ett EA-försök nyligen som misslyckades,påbörjat behandlingen för andra försöket så vi er inte upp! Det får man aldrig göra! {#emotions_dlg.flower}

 • Tis 7 jan 2014 13:15
  #16
  Veronica1 skrev 2014-01-07 12:22:10 följande:
  Fy sjutton va jobbigt det här blev, sitter på lab på sjukhuset & ska ta prover. Är omringad av gravida!!! Mitt psyke är inte det bästa nu . Vet inte vart jag ska ta vägen... usch!
  Men usch,fanns det ingen annanstans att ta proverna... ? Påminner om mitt MA-2 försök,ett på b.b och ett på förlossningen. Vilket vansinne egentligen! Otroligt dåligt bemötande av läkaren också,hoppas du fått lite sympati mitt i bedrövelsen.
  Tycker du ska undvika gravida ett tag så gott det nu går,man måste ju inte trängas med tusen gravida på IKEA eller andra ställen man vet att de gaddas.
  Hoppas proverna var bra nu!

  Kram!
 • Ons 8 jan 2014 14:53
  #29

  Här skrivs det friskt,men ni får ju svar så jag orkar inte svara alla. Får bli lite "hopkok. Tungan ute
  Jag har privat det mesta för att bli mer fertil och inget har funkat:
  b-vitaminer,c-vitamin (tar ändå av andra skäl),d-vitamin (tar ändå,mår bättre),e-vitamin-tar jag jämt,järn,rosenrot,Apiforce,munkpeppar -gav bättre äl länge tills mensen flippade ur helt och nu vet jag inte om äl ens kommer utan Divina-,larginin( mycket på tapeten för 6 år sen!),omega 3-tar jag jämt-,slutat helt med kaffe och te,det vanliga som ligga kvar och benen högt-total blaj!- och det enda os gett nåt är folsyra och zink istora doser för att få upp makens spermier,men det hjälper ju inte mina skitägg...

  Umgås inte ö.h.t med fertila,gravida och småbarnsföräldrar och ingen i vår ålder försöker ju ens få barn-de har vuxna barn. Skulle jag skriva hur arg och bitter jag egentligen är skulle jag bli avstängd för all framtid från F.l...

  Har inget stöd irl,bara en bekant som vet allt,men vi pratar/ses sällan. Utan F.l de här åren skulle jag inte överlevt-bokstavligt talat!

  Kram alla!

 • Ons 8 jan 2014 14:57
  #30

  Har ju tatt mediciner också: Levaxin,Trombyl,proggisar ( i flera år) och under EA:n stora doser folsyra och Prednosilon.

 • Tor 9 jan 2014 16:21
  #35

  dansar: vi pratade med folk i början,men möttes av idel oförstående,korkade kommentarer och direkta elakheter. För fertila som inte behövt anstränga sig ett jota kan inte förstå! Tyvärr har vi bara såna utom denna enda bekant som faktiskt aldrig kläckt ur sig nåt dumt... Alla vet nog ändå att vi inte kan få barn,men 99% tror nog vi gett upp p.g.a alla år som gått och vår höga ålder. Här får knappt nån barn efter 35,det är ytterst ovanligt.

  Kurator eller annat tror jag inte på,det skulle bli en stress i sig bara att ta sig nånstans. Vi pratar hemma,men mest försöker vi leva så gått det går bara. Vi har ju inte gett upp alls,vi ska ha barn!

 • Sön 12 jan 2014 15:04
  #43

  "Slappna av" Jo,tjena,vad det hjälper mot orsakerna till infertilitet! Speciellt om kvinnan gör det och mannen saknar spermier! Folk är korkade,bara att inse.
  Jag går på behandling inför vår andra EA/ED så i mars bär det av till Tjeckien igen. 2 insatta igen,bara måste funka då!

  Förresten-fler än jag som räknar mddes graviditet? Måste tatt själva bröllopsnatten-om inte före! Jag blev gravid 5/6 en gång och hade bf 26/2 och i hennes fall har de sagt "slutet av februari". Ett skjut m.a.o...

 • Mån 13 jan 2014 15:56
  #45

  Makens brorsa kläckte ur sig att "nu är det väl dags komma över det där?" Han menade förstås vårt MA som vi båda sörjer fortfarande,men också hela barnlösheten! Lätt sagt när svägerskan fick 2 efter 40 med 1,5 år mellan...

  Man får fräsa ifrån,folk vet inte bättre. Det finns ingen tidsgräns på sorg och 3 veckor är ju ingenting!

  Kram alla!

 • Mån 13 jan 2014 18:29
  #47

  Wittra: i skolan var det ju snarare total skrämselpropaganda-alla samlag leder till barn typ! Inte ett ord vad jag minns om infertilitet. Inte konstigt då att många tror de har svårt få barn när de försökt hela 4 månader och det "aldrig går"! Och alla dessa myter...var sjutton kommer de ifrån och hur kan folk tro på dem!? Sunt förnuft försvann ut genom dörrn. "Kroppen låser sig om man verkligen vill ha barn" Jaha,kommer spermierna inte in eller vad menar du? Har man äl,spermier,passage och livmoderslemhinna som duger kan ingen önskan i världen hindra en från att bli gravid!

  Sådär,dagens kräk!

 • Tis 14 jan 2014 15:12
  #50

  Ehmm: jag kan inte med gravida och bebisar heller,det är inget konstigt alls. Och dessa dumma kommentarer! Fråga tillbaks vad de egentligen menar ska hjälpa med "slappna av" eller hur mycket de själva tänkte på att bli gravid när de försökte? För tänka kan man inte sluta med och inte kan det påverka heller! Kvinnan tänker "rätt" och vips har maken fler spermier!

  dansar: både FET och adoption på g,verkligen lycka till! Glad

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...