• Anonym (Kaffedraken)

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Hej Nickidocka!

    Usch vad arg jag blev när jag läste om din syster kommentarer. Så otroligt taktlöst! Och att folk tar dig på magen och frågar om du är gravid....  långt över gränsen!
    Jag har inget bra tips att ge dig. Jag tycker själv det är supersvårt att säga något bra i sådana situationer. Jag blir liksom jättesur, tyst och mumlar saker. Men som tur är, för min del, så händer sånt där inte så ofta. Jag kanske har en fasad som gör att folk håller sig på avstånd.

    Jag har också lärt mig att undvika många samtalsämnen. Jag pratar väldigt sällan om barn, sex, framtid, hus med mera. Allt för att undvika frågor. Det är jättetråkigt. Jag hade gärna pratat om allt detta. Men det gör så ONT att få frågan. "När är det dags för er att bli föräldrar då?". Jag har ALDRIG sagt så till någon. Långt innan jag själv blev ofrivilligt barnlöshet förstod jag bättre än att ställa så idiotiska frågor.


    En gång, när en kollega gick på och ställde en massa frågor och sen hävde ur sig att vi borde ha en "plan för att skaffa barn", sa jag med ironisk röst att jag planerade att få barn i mars det kommande året. Trots att jag gett honom många liknande hintar fattar han fortfarande inte. Jag tror att han lever i en värld där barn blir till så fort man glömt kondomen en enda gång. Han brukar själv påpeka att hans barn inte var planerade nämligen.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Lillyhammer: Ha ha, det var en bra liknelse!  Hysteriska kvinnor som inte kan vänta på sitt lördagsgodis.... (jag skrattar).
    Folk som har egna barn ska bara hålla käften. Vad har de för rätt att tycka att man är hysterisk? Som om man skulle säga till en person som sitter i rullstol att den är hysterisk för att den vill kunna gå som de flesta andra kan. Eller till en person med cancer att den ska sluta att tänka på det och fokusera på annat. Superlätt!

    Det finns två sorters folk; de som fattar hur det känns med ofrivillig barnlöshet för att de har empatisk förmåga, och de som inte fattar och kommer med en massa idiotiska påståenden.

Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!