• Äldre 7 Aug 16:17
    102057 visningar
    616 svar
    616
    102057

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Hej!

    Jag vet inte riktigt om jag passar in i tråden, för jag och min sambo har "bara" försökt sedan december 2014 och har precis ställt oss i kö för utredning (som vi inte får komma på förrän tidigast i slutet på året). Men samtidigt är jag less på ofrivillig barnlöshet. Speciellt när allt man ser är gravidmagar och alla vänner och släktingar (både yngre och lika gamla) blir gravid bara sådär. "Nej det var inte alls planerat". Och så kan jag inte ens vara glad för deras skull. Jag ser bara svart och tycker att livet är så himla orättvist!

    Samtidigt frågar föräldrar, kollegor och ytliga bekanta om det inte börjar bli dags. "Ni är ju ändå 27 år gamla och har ert stora hus". Ja men för i helvete, tänker man. Vi försöker ju!!!! Jag har alltid tänkt att det skulle gå så himla lätt att bli gravid. Ett försök utan skydd och så fanns det en bebis. Riktigt så enkelt visade det ju sig inte vara. Så hela min bild av hur vi skulle bli gravida och sedan bjuda hem våra föräldrar på middag där vi skulle ta en kopia av ultraljudsbilden och lägga i ett kuvert under deras tallrikar som en överraskning... Ja, hela den bilden känns så extremt långt borta. Jag vill heller inte vara så öppen med att vi har svårt att bli med barn, då jag var väldigt öppen med att vi försökte i början. Nu säger jag bara att vi inte försöker längre och att vi istället ska fokusera på att resa och göra annat.

    Allt känns skitjobbigt och därför är det så skönt att läsa i denna tråden att det är okej att vara ledsen för att det inte går. Jag ska försöka få en tid på en privat klinik så snart som möjligt, för denna väntan tar kål på mig. Är det någon som har erfarenhet av Linnéamottagningen i Växjö får ni gärna skicka ett privat meddelande till mig. Bor du i närheten av Växjö får du gärna höra av dig också. Skulle vara skönt att prata med någon över en fika som sitter i samma båt.

  • Äldre 11 Oct 12:34

    Vi började försöka i december 2014. Än har i det hänt. I förra månaden fick vi komma på vårt första besök på linneamottagningen i Växjö. Vi fick lite information och jag fick komma tillbaka när jag skulle ha min ägglossning.

    Jag åkte dit och besima gjorde vul och såg en äggblåsa på 18mm. Jag kände att hoppet växte. Jag hade faktiskt iaf EN äggblåsa i bra storlek på dag 13! Vi fick rådet att mysa dagarna efter mitt besök och jag tänkte att nu måste det väl ändå ta sig. Vi har nog bara försökt under fel dagar och min ägglossning är nog senare än vad jag trott.

    Nu sitter jag här BIM+1 och vips så kommer mensen som på beställning. Jag kände verkligen att något var annorlunda denna gången. Jag har haft menskänningar i flera dagar utan någon mens i sikte. Oftast känner jag bara av det ett par timmar innan mensen kommer. Jag har varit extra trött och yr och känt mig allmänt olustig. Jag trodde verkligen på en graviditet nu. Jag trodde att det äntligen skulle ta sig. Jag vill bara skrika rakt ut och jag vill inte se fler barndomsvänner med sina nyfödda bebisar! Jag orkar inte mer...

    Ska ringa linneamottagningen sen och boka in en ny tid. Åh, jag vill verkligen att det ska gå nu.

    /Wishfulthinking

  • Äldre 13 Oct 19:22
    Regnbågsdröm skrev 2016-10-12 18:38:28 följande:
    Gör ni all behandling hos Besima? Jag har gjort fyra IVF-försök (misslyckade) i Malmö och utreddes först hos Besima i Växjö. Var inte nöjd alls. Särskilt inte eftersom hon aldrig sa till mig att något var fel. Hon sa att "allt såg bra ut" när utredningen var klar. Sen när vi kommer till Malmö och tror att vi ska få info om inseminering (är två kvinnor) så säger de att utredningen visar att jag inte kan bli gravid på det sättet. Att jag har för dålig äggproduktion/för få ägg och att det krävs IVF. Inget som Besima nämnde utan för henne "såg det bra ut".
    Jag mest undrar om du är ordentligt fertilitetsutredd? Kanske kan det vara något annat som gör att det inte funkar. Besima ser ju uppenbarligen inte ens om man har fertilitetsproblem eller inte.
    Vi har inte påbörjat någon behandling ännu utan jag har bara varit på mitt första besök. Besima sa att det tar ungefär tre månader för oss innan hon kan säga vad/om något är fel.

    Jag har fått ett väldigt bra första intryck av Besima. Men det är tråkigt att ni känner att ni inte fick någon vidare hjälp av henne. Jag hoppas att det funkar bättre för oss, men det kan bara tiden utvisa.

    Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! <3
    Hur har det gått för er efter ni var i Malmö?
  • Äldre 15 Oct 13:57
    Regnbågsdröm skrev 2016-10-14 08:10:44 följande:
    Okej, då förstår jag. Besima hjälpte oss absolut, hon gjorde utredningen och skickade svaren till Malmö. Men hon sa ofta att "allt såg bra ut". I Malmö fick vi veta att det inte gjorde det. Men ska ni också vidare sen, så kvittar det ju. Linnéamottagningen är mysig annars tycker jag, men var inte så nöjd med henne bara.

    Det har inte gått bra för oss i Malmö. Fyra misslyckade IVF bakom oss. Är det Malmö som är tanken sen för er också?
    Ja tanken är Malmö om det går så långt, vilket jag hoppas att det inte gör. Nu ska min sambo iaf lämna spermaprov på måndag i Växjö så kanske vi kan få något svar där, eftersom besima säger att allt ser bra ut hos mig. Sen vet man ju aldrig om det kanske bara är något hon säger som i ert fall.

    Jag har läst här i tråden om era försök och jag vill bara säga att jag tycker ni är så himla starka som kämpar på! Det krävs mycket både fysiskt och mentalt för att orka när det känns som att allt går emot en. Styrkekramar till er! <3
Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!