• Äldre 9 Jan 19:32
    102036 visningar
    616 svar
    616
    102036

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Jag är bara jag skrev 2014-01-09 16:21:07 följande:
    dansar: vi pratade med folk i början,men möttes av idel oförstående,korkade kommentarer och direkta elakheter. För fertila som inte behövt anstränga sig ett jota kan inte förstå! Tyvärr har vi bara såna utom denna enda bekant som faktiskt aldrig kläckt ur sig nåt dumt... Alla vet nog ändå att vi inte kan få barn,men 99% tror nog vi gett upp p.g.a alla år som gått och vår höga ålder. Här får knappt nån barn efter 35,det är ytterst ovanligt.

    Kurator eller annat tror jag inte på,det skulle bli en stress i sig bara att ta sig nånstans. Vi pratar hemma,men mest försöker vi leva så gått det går bara. Vi har ju inte gett upp alls,vi ska ha barn!



    Men usch vad tråkigt vännen! Då förstår jag helt och fullt!

    Vad underbar den där enda bekanta måste vara, och din man förstås.

    Har ni prövat donation eller liknande? Klart ni ska ha barn, och det NU! Det ska bara gå, 2014 är ert år!!

    Fick för övrigt rätta en tjej igår som sa "alltså jag har hört om det där (barnlöshet), och att ni bara behöver slappna av.."

    Gick innerst inne i taket men sa fint att "nej det är inte så det funkar, vi har medicinska fel. Dessutom har vi nog slappnat av både en och två ggr på över 5 år...".
  • Äldre 11 Jan 14:29
    #40
    Eija & Wittra, välkomna hit!

    Wittra: hur länge har ni försökt? Och ja, det är ett djupt träsk det här, tyvärr. Men vi ska hitta ut och få bli mammor allihop! Det var just därför jag startade tråden, för att ha en plats där alla "får" hälla ur sig precis hur mycket skit de vill, för att sedan få känna sig lite lättare förhoppningsvis, och få känna att man inte heller är ensam i kampen. Det är något själsligt, inte kroppsligt, som smärtar, då behöver vi varann. Så du är jättevälkommen in hit! Som vi sagt tidigare, utan att det är klyshigt - 2014 är DITT år! 

    Eija: Ja visst är det märkligt! Håller just nu på att läsa massa adoptionsbloggar och det är så konstigt, för när man kommit så långt att man äntligen får bli mamma genom adoption och folk tycker man har "gjort en fin sak". Som att det inte är något stort att bli mamma, att få barn oavsett hur man blir det! 

    Efter mina år med IVF har jag fått en uppfattning om livet. Forskare/läkare kan göra det mesta, de kan befrukta ägg utanför kroppen, man kan manipulera kroppen till att tro att den är gravid osv osv osv. MEN det finns inte ett smack man kan göra för att verkligen få ägget att fastna och sedan stanna där! Det är bara "slumpen" som avgör. När min läkare förklarade det för oss fick jag en slags förståelse av hur otroligt värdefullt vårt barn är när det väl kommer till oss. Helt otroligt att så många kan bli gravida ens när man tänker på det.

    Skickar lite pepp till er alla denna vintriga lördagseftermiddag! Kram
  • Äldre 14 Jan 14:51
    #48
    Jag är bara jag hahaha, ditt kräk fick mig att skratta högt iaf! "Jaha, kommer spermierna inte in då?"!
    Den ska jag sno och börja köra med själv, fantastisk kommentar! 

    Hur mår ni andra? Jag ska som sagt insemineras i veckan(om ägget överlever upptining).. Ni vet känslan att inte hoppas för att man inte vågar. Den känslan infinner sig just nu. Har en hat-kärlek till den. Den är liksom beskyddande när det går åt pipan (vilket det alltid gjort hittills) och förtärande när man försöker vara positiv och hoppas. Oh well, blir nog bra.

    Har mailat med kommunen i veckan dessutom, äntligen ska vi gå föräldrakurs! Väldigt spännande! Har någon här varit på någon sådan?

    Kram på er alla i träsket!
  • Äldre 14 Jan 19:10
    #51
    Ehmm skrev 2014-01-14 15:05:05 följande:
    Kom en tjej med sin bebis till gymmet igår. Jag kämpar med min vikt för att få ivf. Sambon ska lämna in prov så vet inte ens om hans är bra.. var tvungen att lämna gymmet.. orkar inte ens se barn ibland.. och oron om det är något fel på oss. Jag kan inte se ett liv utan barn..

    Och mina bekanta som har massa barn säger att det kommer, tänk inte på det o slappna av.. har försökt 1,5 år bara.. men det är jobbigt.. :(



    Fy vad jobbigt! Vet hur det känns:( för övrigt, fy vad irriterande det är med barn på gym, säkert även för dem som inte kämpar. Tycker tunnelbanan och pendeltåget (bor i Sthlm) är hemskt jobbigt, det finns alltid föräldrar med barn som ska filosofera kring livet sådär underbart som bara barn kan. Gör alltid väldigt ont..

    Men hejja dig som kämpar på på gymmet!! Håller tummarna för hans prov!
    Jag är bara jag skrev 2014-01-14 15:12:35 följande:
    Ehmm: jag kan inte med gravida och bebisar heller,det är inget konstigt alls. Och dessa dumma kommentarer! Fråga tillbaks vad de egentligen menar ska hjälpa med "slappna av" eller hur mycket de själva tänkte på att bli gravid när de försökte? För tänka kan man inte sluta med och inte kan det påverka heller! Kvinnan tänker "rätt" och vips har maken fler spermier!

    dansar: både FET och adoption på g,verkligen lycka till!



    Haha ja alltså jag menar det när jag säger att 2014 är vårt år! Vi ska påbörja ado-processen (med utbildning) och samtidigt göra slut på det som finns kvar på ivf-fronten. Vill inte spilla mer tid.. Blir kämpigt men som rubriken lyder: är så LESS på barnlöshet!
  • Äldre 18 Jan 18:48
    #52

    Hur mår ni allihop??

    Va på kliniken i veckan och det första jag möttes av var en barnvagn...

  • Äldre 19 Jan 17:40
    #57
    Veronica1 skrev 2014-01-18 22:27:21 följande:
    Meeeen...... fy va typiskt! Så jäkla tråkigt.

    Jorå, mår helt ok Glad. Börjar återfå hoppet litegrann. Hur är det själv?

    Kram
    Vad härligt!! Hoppet bygger tro, tro bygger möjligheter! Glad
    Mår bättre jag med, den här tråden har faktiskt hjälpt! :) Är nu ruvare och bara för att kräkas lite över något (som vi ofta gör här inne haha), så är jag så LESS på symtomtrådar, som jag absolut inte kan hålla mig ifrån! Helt sketans omöjligt är det! 
    Pats skrev 2014-01-19 10:04:07 följande:

    Förstår dig fullkomligt. Min bror som vet vad jag går igenom yppade precis att dom väntar nr 2.... Fast jag väntade det så jag är inte ledsen för det, jag är förbannad att han bara nämt det för mamma för att ge henne dåligt samvete för att dom inte riktigt kommer överens just nu! Sänder en omtanke och det är faktiskt helt ok att vara ledsen över detta!! 🌺 För min egna del är jag glad över mens och extrem mensvärk nu, för det innebär att nästa gång mensen kommer är det dax att börja med sprutor igen! 😃
    Åh vad spännande, snart nya tag!! Skrattande
  • Äldre 20 Jan 17:52
    #61
    Veronica1 skrev 2014-01-20 11:30:22 följande:
    Håller tummar & tår för dig . Ruvartiden är hemsk, jobbig men ändå på något vis härlig!

    Idag är en jobbig dag igen... verro72.bloggproffs.se/

    Önskar en bra dag & kämpa på, snart är det våran tur!

    Kram



    Tack fina, fina du! Det är härligt men terror samtidigt. Hoppas, hoppas, hoppas!!

    TACK för att du delade med dig av bloggen och din historia! Kan inte ens föreställa mig hur vidrig den upplevelsen (MF) var... Gjorde så ont i hjärtat att läsa! Ni förtjänar verkligen framgång det här året, det här året SKA du bara få bli mamma!!

    Alla här i tråden hoppas på er!!

    Kramar!
  • Äldre 20 Jan 20:47
    #64
    Veronica1 skrev 2014-01-20 20:41:21 följande:
    Tack gulliga ni! Vi har fått svar från kliniken idag & jag skulle tro att det blir nångång mellan april-juni som vi kommer åka till Prag nästa gång. Jag har lite prover som ska tas först & dom vill att man väntar i ca 4 månader efter ett MA så att kroppen är riktigt redo igen...

    Sköt om er & ha en mysig kväll.

    KRAM



    Vad bra att dom vill att ni väntar för bästa förutsättningarna! Och snart är det april-juni, tiden går fort! Utom när man är ruvare då haha, då står tiden still ;)
  • Äldre 20 Jan 21:34
    #66
    Veronica1 skrev 2014-01-20 21:03:46 följande:
    Ruvar du på ett eller två? Ja tiden brukar verkligen stå still när man ruvar, så jäkla jobbigt! Hoppas så mycket för din skull på ett  . 

    Ja jag hoppas verkligen att tiden kommer att gå fort. Jag längtar redan , men måste erkänna att jag är skit rädd. Vi har sagt till att vi vill sätta in minst 2 embryon även denna gång. Nu väntar jag bara på att den där förbaskade mensen ska komma igång nångång. Jag har haft små spottings i flera dagar nu, men det blir inget mer, suck!



    Ett litet! Det va 5-celligt men blev 4 efter upptining. Läkaren sa att det var bra men kändes ju sådär. Har alltid fått 2 tillbaka tidigare ggr, men denna gång gav vi ALLT men fick bara ut ett litet. Så nu hoppas vi på lilla frysbönan!:)

    Åh, spottings är VÄRST, speciellt när de försenar mensen! Är min mens sen går jag på toa säkert 4 ggr timmen haha! Man blir ju galen för mindre ;)

    Klart ni ska få tillbaka 2! Var det ÄD? Förstår verkligen är det är apjobbigt och att du är rädd. Men det kommer gå hur bra som helst, kika in här och skriv av dig allt du behöver på vägen!!
  • Äldre 26 Jan 13:18
    #68

    Så kom tant röd igen. Så fruktansvärt besviken på min egen kropp.

    Hoppas det går bättre för er andra!

Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!